İnsanlar arası iletişim süreçlerinde ve iletişim yönteminde ortaya çıkan olumsuz durumlar için çatışma tabiri kullanılabilmektedir. Çatışma iletişimde bulunan iki kişinin veya grubun farklı hedef veya anlayış sergilemesi birbiri ile iletişimi engellemesi olarak da kullanılmaktadır. Çatışma nedir nedenleri nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Çatışma Nedir?Pandemi süreci ile birlikte gündemimize giren son eğitim sorunsalı olan online eğitim sistemi hem öğretmenleri hem velileri hem de öğrencileri kaosun içine bıraktı. Teknik altyapı ile birlikte online eğitim-öğretim tasarımları konusunda bir kısım öğretmenin kendilerini geliştirmek adına çabaları takdir edilecek düzeydeydi. Kaosu “tatil” anlayışı ile geçiren ve değişime uyum için gelişimden uzak kalmayı tercih eden diğer kısım için ise üzüntümü dile getirmek isterim.
#Online EğitimFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, 9 kişinin şehit edildiği Jandarma Genel Komutanlığı Karargahı'nın olay gününe ait güvenlik kamera görüntülerini inceleyen bilirkişi heyeti, kayıtlarda montaj ve manipülasyon olmadığını tespit etti.
#FETÖKreuzberg, sadece Berlin’in değil, Almanya’nın en gözde semtlerinden. “Küçük İstanbul” olarak da bilinen semt, 1989 yılında Berlin Duvarı yıkılına kadar “istenilmeyen bölge”ydi. Şimdi ise Kreuzberg sadece turistler için değil, yatırımcılar için de çekim merkezi haline geldi. Hızla artan kiraları ödeyemeyen esnaf kepenk kapatırken, teknoloji devi Google yedinci kampusünü Kreuzberg’e açmayı planlıyor. Semtteki ortak görüş ise, Türk’ün de Alman’ın da “rant mağduru” olduğu...
#KreuzbergAkıl veya ruh sağlığı, insanın kapasitesini tümüyle kullanabilmesi, verimli çalışabilmesi, başarılı olabilmesi, kaliteli yaşayabilmesi, hayattan keyif alabilmesi, doğru kararlar verebilmesi, düzgün ilişkiler sürdürebilmesi, kısacası daha mutlu bir yaşam sürebilmesi için şart.
Soruyu aslında çocuklar neden şiddet görür sorusu olarak sormamı bekliyor olabilirsiniz. Ancak şiddet görme kavramını kavrayamamış pek çok insan olduğunu düşününce yaygın kullanılan tabiri kullanmak istedim. Belki çocuğunu döven bir ebeveyn bu başlığı görür ve niçin dövdüğünü düşünür.
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, yaklaşık üç hafta önce hayatının en büyük acısını yaşadı. Oğlu Sedar’ın gözleri önünde ölüme atlayışı onun için sözün bittiği yer. Sırrı Sakık, oğlu intihar etmeden 3 gün önce Sedar'ın cesedini balkonda gördüğünü ve yaşadığı olayın rüya olmadığını anlattı.
Şimdiye kadar böyle bir şey görülmedi. Mısır' da halk ayaklanıyor, 30 yıllık bir diktatör can çekişiyor, aynı anda Başkan Obama veya Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları oluyor ve bütün bunları aynı anda ekranlarımızda izliyoruz. Bu, iletişim dünyasının hangi noktaya geldiğinin en müthiş örneğidir.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, terörün bu yüzyılın en büyük toplumsal hastalığı ve bu hastalığa bağlı bir çatışma ideolojisi olduğunu belirterek, ”Terörizmin çirkin mesajına tüm ulusların ortak bir cevabı gerekirken, aynı kişinin eyleminden dolayı bir devlette özgürlük savaşçısı, diğer bir devlette ise en affedilmez suçları işleyen bir hain olarak nitelendiriliyor olması sanırım terörizmin ortadan kaldırılmasının önündeki en büyük engeldir” dedi.
Sokrates, ‘Mutlaka evlenin, eşiniz iyi çıkarsa mutlu olursunuz. Kötü çıkarsa filozof olursunuz’ demiş. Günümüzde durum farklı... Birçok çift evlilikte mutsuzluk yoluyla filozof olmak (!) yerine sorunlarına çözüm arıyor. Peki, bitmek üzere olan ya da bittiği sanılan evlilik kurtulur mu? Evlilik ve aile terapisti psikolog Selin Karacehennem ‘Evet’ diyor. Tabii çiftlerin böyle bir niyeti var ve karşılıklı sevgileri sürüyorsa...