Bu başlığı attığımıza belki kızacak ama, Latif Çelik’in kayıp tarihimizin izlerini aramaya koyulduğundan beri ‘yoruldum’ dediğini duyan yok çevresinde. 1981 yılında çıktığı iki milletin ortak kültürel mirasını araştırma çalışmaları giderek sevda yüklü bir görev aşkına dönüşmüş onun için. Avrupa’nın ortasında kaybolmaya yüz tutmuş kültürel mirasın peşinde bir ömür koyan Latif Çelik, 200 bin kilometrelik heyacanlı bir yolculuğu “İnsanlığa hizmet için katlanıyorum” diyecek kadar mütevazi bir kişiliğin sahibi...
#Latif ÇelikGenç moda girişimcisi Sinan Odak... İki farklı üniversitede sivil havacılık ve ekonomi eğitimi aldıktan sonra ilgisi olduğu modaya yöneldi. Sokak giyimine merakı ve girişimciliği tasarımcılık yolunda adımlar atmasını sağladı. Belli kalıplar içinde kalmadan sokak modasının rahatlığını tasarladığı The Slash markasını kurdu. “İçimizden geldiği gibi giyindiğimiz zaman gayet güzel bir stil sahibi olacağımıza inanıyorum” diyen Sevgili Sinan ile girişimciliğini, hedeflerini ve modayı konuştuk.
#AYSUN KABA2018 yılında kendi markası Bloomsbury'yi kuran Gizem Yalçın Akan genç bir girişimci... Üstelik markasını kurarken de çalışan kadınlardan ilham almış ve kendi gibi girişimci ruhu olan zaanatkar Türk kadın üreticilerin ekonomilerine ve sosyal kalkınmalarına da destek olmuş. <br><br>Gizem Yalçın Akan ile markasının oluşum sürecini, koleksiyonlarını ve kadın girişimcilere desteğini konuştuk...
#BloomsburyÇocuk sahibi olmak hem çok güzel bir duygu hem de DNA’mıza işlenmiş bir iç güdü. Ancak günümüz dünyasındaki sorunlara bakınca bu gün geçtikçe daha zor bir durum haline dönüşüyor. Bu nedenler dolayısıyla bir çok insan çocuk yapma kararını almadan önce uzun zaman düşünüyor, artık bir çoğu ise çocuk yapmaktan vazgeçiyor. Kişisel nedenle bir yana çocuk sahibi olmanın önüne geçebilecek bilimsel nedenlere gelin birlikte bakalım.
#ÇOCUKMemorial Şişli Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Karaböcüoğlu, Van'daki depremden 48 saat sonra enkazdan çıkarılan 14 günlük Azra Karaduman'ın hayatta olmasının bir mucize olduğunu ifade ederek, “Soğukta aç ve susuz geçirdiği saatlerden dolayı bu bebek sağlık açısından yüksek riskli gruptadır. Bu bebeğin, uzun süre gözlem altında kalması ve sonra da belli aralıkla izlenmesi gerekir” dedi.
Buenos Aires'ten Melbourne'e dünyayı dolaşan Ayvalık kartpostallarının iki kahramanı... J.D. Contaxis, 19. yy sonunda Osmanlı'nın erken endüstrileşme merkezlerinden Ayvalık'ı kartpostala dönüştürdüğü fotoğraflarla belgelemişti. Gönüllü tanıtım hamlesini yarım yüzyıl sonra “Foto Önder” devraldı. Önder Aksoy, Mübadele'den 18 yıl sonra doğduğu halde babasının arşiviyle 20'nci yüzyılın ilk yarısını ortaya çıkarıp, ikinci yarısını kendi objektifinden kartpostallara taşıdı. Contaxis'in öyküsü henüz yazılamadı, ancak Aksoy'un hayatı ve fotoğrafları kitaplaştırıldı.
#AyvalıkÜniversite sınavlarına hazırlık döneminde adayların ruhsal durumlarının çok önemli olduğunu ve anne baba tutumlarının da adayların moral hazırlığında büyük ölçüde etkili olduğunu vurgulayan Öğr. Gör. Barış Tuncer, sınav hazırlık sürecinde ebeveynlerin çocuklarına yardımcı olmaları gerektiğini vurguladı. Tuncer, anne babaların sınava hazırlanan adaylara karşı sergilemesi gereken olumlu davranış ve söylemleri anlattı.
#SınavOrdu’da Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un savcılık ifadesindeki “İstanbul’dayken sevdiğim kedilerin başını taşla eziyordum, birinin kalbini çıkarmıştım” şeklindeki sözleri, hayvanlara eziyet edip öldürenlerle seri katiller arasındaki bağın sorgulanmasına neden oldu. Uzmanlara göre Arduç da kriminoloji literatüründeki birçok seri katil gibi gelecekte işleyeceği cinayetlerin tatbikatını yapıyordu.
#Gazetehaberleri