Hüsamettin Koçan haberleri sayfasında Hüsamettin Koçan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 539 Hüsamettin Koçan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bu yıl İstanbul’da iki büyük sergi (Kazlıçeşme Sanat’taki ‘Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri’ ile AKM’deki ‘Ayağımdaki Diken’) gerçekleştiren usta sanatçı Hüsamettin Koçan, bu kez Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor. “Sanatçın atölyesi onun yüreği, beyni ve çağıdır” diyen Koçan’ın ‘Atölye/ Bellek’ başlıklı sergisi Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonu’nda açıldı.
#Hüsamettin KoçanHüsamettin Koçan’ın “Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri” sergisi 22 Mart Salı günü Kazlıçeşme Sanat’ta açıldı. Hüsamettin Koçan’ın sanatçı, akademisyen ve sivil toplumcu olarak en çok üstünde durduğu şey Anadolu birikimleridir. Bu nedenle merkezin dışında çok sayıda kişisel sergiler açmış; “Sanat Tır”, “Sanat Çadır” gibi projelerle sanatı insanın olduğu yere götürmeyi hep önemsemiştir. Nitekim bu girişiminin en anlamlı duraklarından birisi Baksı Müzesi ve Baksı Müzesi’ne giderken de Alanya Tersanesi’nde açtığı büyük sergi ve Çankırı’da açtığı “Tuz Tadı” projeleridir.
#Hüsamettin KoçanGündeme ironik bir bakış açısı getirircesine yeni sergisine ‘Savaş Bitti’ başlığını koyarak savaşın karşısına barış, sevgi, güzellik, şiir ve felsefeyle üretilmiş çalışmalarla çıkan Hüsamettin Koçan, “İnsan varlığına tehdit olarak yöneltilmiş her şey savaştır. Meselemiz insanın biricikliğine inanmak ve onun yanında durabilmektedir” diyor.
#Hüsamettin KoçanBayburt’un ıssız Bayraktar Köyü’ne bambaşka bir çehre kazandıran ve bugün 20. yaşını geride bırakan Baksı Müzesi’nin kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile geçmişe yolculuk yaptık… Hüsamettin Hoca bizi çocukluğuna götürürken adeta pastoral bir tablo içinde gezintiye çıkarıyor… Sanata başlamasında Hayat mecmuasının ve bir de Türkan Şoray’ın büyük etkisi olmuş!
#Türkan ŞorayTürkiye’deki en büyük sergisi ‘Aşina’yı Bayburt’un Bayraktar Köyü’ndeki Baksı Müzesi’nde açan sanatçı Şakir Gökçebağ, “Amaç, bölgesel değerlere yoğunlaşmak, yörede kullanılan malzemelerle sergi oluşturmaktı, öyle de oldu. Dolayısıyla müzenin misyonuyla pek çok açıdan örtüşme söz konusu” diyor.
#Şakir GökçebağHüsamettin Koçan’ın, küçükken hep uzaklara çalışmaya giden babasını beklediği, Çoruh vadisine bakan tepenin hemen yanına kurduğu ödüllü Baksı Müzesi’nin ziyaretçi sayısı her geçen gün artıyor ve çeşitleniyor. Koçan, müzenin bu sezon gurbetçilerle birlikte yerli ve yabancı en az 22 bin kişinin ziyaret edeceğıini söyledi.
#Hüsamettin KoçanBAHÇELİEVLER Belediye Başkanlığı için İYİ Parti’den aday adayı olan Tugay Çapun, “Ben burada mucizeyi gerçekleştirir, olmaz denileni yaparım. İYİ Parti’nin belki de en kolay alacağı ilçelerden birisi Bahçelievler olacak. İYİ Parti’nin oylarını çok çok yukarılara taşıyacağıma inanıyorum” dedi.
#Tugay ÇapunHüsamettin Koçan’la Aslıhan Lodi’nin gerçekleştirdiği nehir söyleşi, “Bir Dağda Mucize Yaratan Ressam: Hüsamettin Koçan” adıyla Doğan Kitap’tan çıktı. Büyük bir güven ve sevgi ortamında geçen çocukluğun ardından İstanbul, Güzel Sanatlar, örgütlenme, evlilik, üretim derken doğduğu topraklarda, Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde kurduğu Baksı Müzesi’yle köklerine sahip çıkan bir adamın öyküsü bu. Muazzam bir insan ve tabiat sevgisi akıyor kitabın sayfalarından.
#Melis ALPHAN‘Bir Dağda Mucize Yaratan Ressam-Hüsamettin Koçan’ adlı nehir söyleşi kitabı, bize önemli bir sanatçı ile doğduğu köyde kurduğu Baksı Müzesi’ni daha derinden tanıtmanın ötesinde; doğanın, sevmenin, sevilmenin, özgürlüğün, çalışkanlığın, köklere saygının, güzel bir çocukluğun nasıl bir itici güç olduğunu da gösteriyor.
#Hüsamettin KoçanHalk üretimleri çağdaş sanatçıların eserleriyle buluştu, nehrin üzerinde bir salda geçmiş ve gelecekle ilgili düşünceler dile getirildi. Türkiye’nin gözbebeği Baksı Müzesi’nde geçen hafta yaşananları Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’la konuştuk: “Gelecek nerede biliyor musun? İnsanın, insan için, doğa için, barış için çaba sarf ettiği yerde.”
#Baksı MüzesiTürkiye Cumhuriyeti 100. yaşını kutluyor. Bundan tam bir asır önce Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, Birinci Dünya Savaşı sonunda yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden yeni bir ülke kurdu. Cumhuriyet’in yetiştirdiği nesiller bağımsız, onurlu, gururlu vatandaşlar olarak her alanda başarılara imza attı. Hey Gidi Yıllar sayfamıza konuk olmuş, farklı alanlardan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden duayen isimlerin anı ve değerlendirmeleriyle Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun; daha nice başarılı 100 yıllara!
#İTÜCumhuriyet’in ilanının ardından modern Türkiye’nin kurulmasında sanata da önemli bir rol düşüyordu. Peki, geçen 100 yılda bu topraklarda sanatı şekillendiren olaylar neler oldu? Müzecilikte hangi noktaya gelindi? Sanat tarihçilerimiz Prof. Dr. Esra Aliçavuşoğlu ve Ayşe H. Köksal anlattı.
#CumhuriyetEylüle sayılı günler kala Zorlu PSM, ‘Electronica Festival; Swissôtel The Bosphorus ise ‘Chill With Us’ etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Gülşen, Güneş ve Yaşlı Amca gibi isimler 30 Ağustos Zafer Bayramı için Yenikapı’da. OMM Odunpazarı Modern Müze, yeni sezona yepyeni bir sergiyle merhaba diyor.
#Kültür SanatİGA İstanbul Havalimanı, İGART Sanat Projeleri Yarışması aracılığıyla, İstanbul’un kültür ve sanatla harmanlanmış kimliğiyle Anadolu coğrafyasının kültürel hafızasını, farklı kültürlerle buluşturmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda; İGART, kamusal alanı yarışmalara açarak son derece demokratik bir model sunarken, Sanat Projeleri Yarışması’nın ikincisi de hayata geçiriliyor. Yarışmanın büyük ödülü ise 2 milyon TL olarak belirlendi. Yarışmanın birincisi olacak eser, yerli ve yabancı milyonlarca kişinin beğenisine sunulmuş olacak.
#İstanbul HavalimanıBaksı Müzesi, mimari yapısıyla, bulunduğu coğrafi konumu ve içeriğiyle özel bir konuma sahiptir. Devlet desteği olmadan inşa edilen özel bir müzedir. Müze bir sergi salonundan farklı olarak bulunduğu bölgeyle direk etkileşim halindedir. Baksı Müzesi ile ilgili detaylı bilgileri sizler için derledik.
#SeyahatSon 5 aydır, iklim değişikliği ve çevresel etkilerine dikkat çekmek isteyen aktivistlerin hedefinde ‘sanat’ var. Mayıs ayında Paris, Louvre Müzesi’ndeki “Mona Lisa” tablosuna pastayla, temmuz ayında Londra’da Kraliyet Akademisi›ndeki Giampietrino’nun “Son Akşam Yemeği” tablosuna çıplak elle, geçtiğimiz hafta Londra’daki National Gallery’de sergilenen Van Gogh’un “Ayçiçekleri” tablosuna da domates çorbası ile saldırdılar. Yetmedi! Dün de Almanya’da ortaya çıktılar. Bu kez Fransız ressam Claude Monet’nin “Saman Yığınları” tablosu hedefteydi, patates püresi attılar. Tüm bu saldırılar önemli bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu eylemlere Vandalizm denilebilir mi? Sordum.
#İklim KriziKültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Sur Kültür Yolu Festivali bugün Diyarbakır’da başladı. 16 Ekim’e kadar devam edecek olan ve 2000’den fazla sanatçının katılımıyla 600'ün üzerinde etkinliğe ev sahipliği yapacak Sur Kültür Yolu Festivali, 7’den 70’e herkese hitap eden zengin içeriğiyle kültür sanat severlere dopdolu bir 9 gün yaşatacak.
#Kültür BakanlığıGerek genişleyen ilgi alanları gerekse değişen teknolojiler nedeniyle müzeler artık uzmanlaşıyor. Yeni sergileme teknikleri ve sunumlar, gerçeklik hissi uyandıran maketler ya da modeller, interaktif yaklaşımlar ‘müzeye gitmem’ diyenleri bile müze müptelası yapacağa benzer. İşte Türkiye’nin en yaratıcı yeni ya da yenilenmiş müzelerinden bir seçki…
#HürriyetBu yıl İstanbul’da iki büyük sergi (Kazlıçeşme Sanat’taki ‘Geleneğin Şifreleri-Geleceğin Şifreleri’ ile AKM’deki ‘Ayağımdaki Diken’) gerçekleştiren usta sanatçı Hüsamettin Koçan, bu kez Bodrum’da sanatseverlerle buluşuyor. “Sanatçın atölyesi onun yüreği, beyni ve çağıdır” diyen Koçan’ın ‘Atölye/ Bellek’ başlıklı sergisi Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonu’nda açıldı.
#Hüsamettin Koçan