Hukuk Fakültesi haberleri sayfasında Hukuk Fakültesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9830 Hukuk Fakültesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakim, savcı ve avukat olmak isteyenlerin mesleki yeterliliklerinin ölçüleceği Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı (HMGS) ve İdari Yargı Ön Sınavı'nın (İYÖS) pazar günü ilk kez yapılacağını belirterek, "Hukuk sistemini hem nitelik hem nicelik anlamında daha kaliteli hale, daha güçlü hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. 29 Eylül Pazar günü ilk kez yapılacak sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyorum" dedi.
#Yılmaz TunçSivas'ta ailesi izin vermediği için İstanbul'da kazandığı hukuk fakültesini gidemeyen Songül Arslan (35), 2 çocuk sahibi olduktan sonra hayaline kavuştu. Ankara'da burslu olarak kazandığı hukuk fakültesini 2,5 yılda bitirip, adliyede staja başlayan Arslan, "Hedefim vatana, millete, anayasasına bağlı güçlü bir hakim olabilmek. Bugüne kadar evlatlarım ile mutlu olup, gururlanıyordum. Ama artık kendim ile gurur duymanın onurunu bambaşka yaşıyorum" dedi.
#Songül ArslanHukuk taban puanları ve başarı sıralaması, YKS tercih sürecinin başlamasının ardından gündem oldu. YKS tercihleri 27 Temmuz’da başladı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamanın ardından başlayan tercihler 5 Ağustos’ta sona erecek. İşte hukuk taban puanları hakkında detaylar
#Hukuk Taban PuanlarıHukuk taban puanları, bu bölümü tercih etmek isteyenler tarafından merak edilmeye başlandı. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler üniversite tercihlerine çevrildi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün YKS tercih kılavuzunun bu hafta açıklanacağını duyurdu. Peki, Hukuk Fakültesi taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı?
#Hukuk Taban PuanlarıMarmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Serap Helvacı hayatını kaybetti. Sevenleri ve öğrencileri sosyal medye hesaplarından üzüntülerini dile getirerek, taziye mesajları yayınladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi eski dekanı, uzun yıllar birlikte görev yaptığımız kıymetli hukukçu, değerli insan Prof. Dr. Serap Helvacı'nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim" ifadelerine yer verdi.
#İstanbulGeçen yıl tartışmalarla kurulan Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2022 YKS ile öğrenci alarak güz döneminde kapılarını açacak. Yaklaşık 100 kontenjanı olacak fakülteye giren öğrenciler önce hazırlık sınıfı okuyacak. Ancak İngilizce yeterliliği olanlar hazırlık okumadan birinci sınıfa başlayacak.
#Boğaziçi ÜniversitesiHukuk Fakültesi 5 yıl mı oldu sorusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu son açıklamanın ardından merakla araştırılıyor. Yargı Reformu kapsamında gündeme alınan konulardan birisi olan Hukuk Fakültesinin 5 yıl olması hususu, nitelikli eğitim için önem arz ediyor. Peki, Hukuk Fakültesi 5 yıl mı oldu? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#HukukHukuk fakültesi ile ilgili son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Bu açıklamanın ardından hukuk fakültesinin kaç yıl olduğu bu bölümü kazanmak isteyenler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama
#Hukuk FakültesiYükseköğretim Kurulu (YÖK) hukuk fakültelerine yerleşebilmek için Yükseköğretim Kurulu Sınavı'nda (YKS) gerekli olan başarı sıralamasında önceki yıllarda olduğu gibi değişikliğe gitti. 2019-2020 eğitim öğretim yılında 125 bin olarak uygulanan hukuk fakültesi giriş sıralaması, 2021-2022 eğitim yılı itibarıyla 100 bine yükseltildi.
#YökGeçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan kararla kurulan Boğaziçi Hukuk Fakültesi Dekanlığı’na Marmara Üniversitesi Milletlerarası Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran’ın atandı.
#Boğaziçi ÜniversitesiHukuk fakültelerinin ders içerikleri arasında Ceza Hukuku, Adli Tıp ve Özel Borç İlişkileri yer alıyor. Medeni yargılama, hukuki metin yazma ve Avrupa Birliği Hukuku da bu fakültelerin müfredatında yer alan derslerdir. Merak edenler için Türkiye'nin ve dünyanın en ünlü 10 hukuk fakültesini derledik.
#Hukuk FakültesiMarmara Üniversitesi, sosyal bir projeyle öğrencilerine destek olmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde proje tasarımcılığı Aydan Taş tarafından yapılan ve bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan ‘Geleceğin Güçlü Kadınları 2020’de çok sayıda isim bir araya gelecek.
#Marmara Üniversitesiİklim aktivisti ve insan hakları savunucusu 21 yaşındaki Seren Anaçoğlu, İngiltere’de Britanya She Inspires Vakfı tarafından düzenlenen She Inspires Awards’ta “Young Achievers” kategorisinde ilham veren kadınlar ödülüne layık görüldü. Anaçoğlu, kadın liderliğini güçlendirmeyi amaçlayan küresel platformdan bu ödülü kazanan ilk Türk genci oldu.
#Young AchieversAtatürk’ün zamanı iki harp arasıdır. Sadece demokrasi fikrinin değil Avrupa medeniyetinin bütün parlak yönlerinin çamura düştüğü zamandır. Demokrasinin fikri, felsefi temellerini inşa edenler dahi Anglosaksonlar hariç çok partili rejimin düşmanı kesildiler. Onu bir şarlatanlık, burjuva aldatması veya daha adi bir tabirle “Yahudi komplosu” olarak nitelendirdiler. Bu dönemin içinde Türkiye Cumhuriyeti liderinin demokrasi aleyhinde hiçbir demeci söz konusu bile değildir.
#Mustafa Kemal PaşaTiyatro kariyeri çocukluğunda antik sahne kalıntıları içinde zeytin toplamaya gelenlere yaptığı gösterilerle başlıyor. Ancak ailesi onu bir ‘Machiavelli prensi’ olarak yetiştiriyor. Eşzamanlı olarak hem hukuk hem konservatuvar okuduysa da tercihini siyasetten yana kullanıyor. Türkiye onu 90’lı yıllarda merkez sağın prensi olarak tanıdı: Yüksel Yalova... Devlet bakanlığı ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinden sonra 2002 yılında aktif siyasetten ayrılan Yalova, 45 sene sonra ilk göz ağrısı tiyatroya döndü. Bu vesileyle buluştuk, eski albümleri karıştırdık….
#Yüksel Yalovaİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#Sponsorlu İçerikİlber Ortaylı’yı bilmeyen yok ve sanırım bu kadar geniş bir kitle tarafından tanınan ender tarihçilerden kendisi. Seviliyor ve sayılıyor olması boşuna değil. Sadece ülkemizde değil dünya çapında saygın bir yere sahip olan Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın yazdığı onlarca kitap, verdiği yüzlerce seminer, konferans, ana dili gibi konuştuğu beş dil ve bir çok diğer diller, durmadan anlattığı Türkiye’nin tarihi ve dünya tarihi ile olan o muazzam bilgi haritasından bizlere sunduğu perspektif ile bambaşka vizyonlar sunan çok değerli bir isim ile bir araya gelmekten mutluluk duydum. Çok kısa bir zaman diliminde, olabildiğince merak ettiklerimizi sormaya çalıştım. Ama her soruya kısa cevaplar yerine engin bilgi deryasından iç içe geçmiş onlarca sorunun yanıtları içinde buldum kendimi. Müthiş keyifliydi… Sınırlı zamanda, kısa bir sohbet oldu ama daha detaylı ve uzun bir röportaj için hem kendime hem sizlere buradan söz vereyim. Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de kıymetlimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı ile sizleri baş başa bırakıyorum.
#1Türkiye yanarak ölen 1-5 yaşlarındaki 5 kardeşe ağlıyor. Baba cezaevinde, anne ve çocukları zor şartlarda. Peki Aile Bakanlığı’nın girişimlerine rağmen çocukları devlet korumasına vermeyen anneye karşı ne yapılabilirdi? Medeni Kanun’un 348. maddesine dayanarak çocuklara devlet koruması yolu açılabilir miydi?
#5 KardeşNarin Güran davasında anlatılanlar kadar mahkeme başkanı ve heyetinin tavırları da gündem oldu. Özellikle mahkeme başkanı; dramatik, karmaşık ve gergin bir süreci alışılmış kalıpların dışında rahat, esnek ama disiplinden ödün vermeyen bir tavırla idare ederek dikkat çekti. Avukatlara yönelik bir ikazında “Uyarılarım dikkate alınmazsa polise ve jandarmaya talimat veriyorum, kimi işaret edersem onu yaka paça dışarı atacaksınız” dedi. Aslında kadife eldiven içinde demir bir yumruk olduğunu da göstermiş oldu.
#Narin10 Kasım 1938 günü Atatürk’ün ölüm haberini alan vatandaşlar, hissettikleri acıyı şiir ve mektuplarla dile getirdi, yayınlaması için Ankara Radyosu’na gönderdi. O dönem bir kenara kaldırılan bu satırlar, 86 yıl sonra kitap oldu... İşte bir milletin ulu önderini kaybetmenin acısını resmettiği dizeler...
#AtatürkSöylenenlere göre Trump’ın ilk şaşkınlığı geçmiş durumda. “Şimdi artık çılgınlık ve saldırganlık devri geldi” diyorlar. Bu gibi endişeler şüphesiz Beyaz Saray’ın çalışanlarını ve başkanın etrafındaki, bizdeki bakan mesabesindeki sekreterleri ilgilendirir. ABD’nin geleneklerine aykırı şekilde, tam bir “canının istediğini getirip diğerlerini atma” devrinin başlayacağı açık. Trump’ın “dünyaları ben yarattım” diyeceği bu dönemde önemli devletlerle ilişkisi farklı olacaktır. Büyük devletlere karşı diş geçiremeyebilir. Ancak biz, sanırım yeterince büyük olmaktan ziyade önemli ve hacimli bir ülkeyiz. Meseleleri büyütmekten kaçınmak gerek.
#ABD SeçimleriTürkiye’nin yakından takip ettiği Narin cinayeti davasının ikinci gününde 18 yaş altı çocuklar pedagog eşliğinde ifade verdi. Daha önce amca Salim Güran’ın yönlendirmesiyle Narin’i gördükleri saati yanlış verdiklerini anlatan 2 kuzen, hâkim karşısında “Biz öyle demedik, baskı altındaydık” dedi...
#Narin GüranMurat Balcı kimdir sorusu, Polis Akademisi Başkanlığına atanmasıyla birlikte gündeme geldi. Uzun yıllardır akademik kariyeriyle dikkat çeken Prof. Dr. Murat Balcı, ceza hukuku alanında uzmanlığı ve çok sayıda bilimsel çalışmasıyla tanınıyor. 2024 yılında Polis Akademisi Başkanı olarak görevlendirilen Balcı, Türkiye’de hukuk ve ceza muhakemesi alanında önemli akademik çalışmalara imza atmıştır. Peki, Murat Balcı kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Prof. Dr. Murat Balcı hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Murat BalcıABD’deki başkanlık seçimleri için geri sayım başladı. 5 Kasım Salı günü oy verme işlemi sona erecek. Eski başkan Donald Trump ve şu anki başkan yardımcısı Kamala Harris arasındaki yarışın galibi ABD’yi yönetirken Ortadoğu, Doğu Avrupa ve ekonomiyle ilgili sorunlarla boğuşacak.
#Fırat KARADENİZMetin Feyzioğlu hayatı ve biyografisi atama kararıyla gündeme geldi. Resmi Gazete'de yer alan karara göre Çek Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Metin Feyzioğlu atandı. Türkiye Barolar Birliği başkanlığı, Ankara Barosu başkanlığı, KKTC Büyükelçiliği gibi görevlerde bulunan Feyzioğlu, 2002 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı oldu ve bu görevi bir yıl sürdürdü. Peki, Çek Cumhuriyeti büyükelçiliği görevine atanan Metin Feyzioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Metin Feyzioğlu kariyeri hakkında bilgiler.
#Metin Feyzioğlu KimdirSavcı Yavuz Engin'in hayatı ve biyografisi gündemde yer alan haberlerle öne çıkan konulardan oldu. Yenidoğan Çetesi tarafından tehdit edilen ve soruşturma sürecinde gösterdiği dik duruş ile dikkatleri üzerine çeken Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, biyografisi ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. Kuvözdeki bebekleri çeşitli yöntemlerle bilinçli olarak öldürerek karşılığında para alan çeteyi ve bağlantılarını tespit eden Savcı Yavuz Engin, soruşturmanın ilerlemesine büyük katkı sağladı. Peki, Yenidoğan Çetesini çökerten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Türkiye'nin konuştuğu o isim hakkında merak edilen bilgiler
#Yavuz EnginAdli Tıp Kurumu Bursa Grup Başkanlığı Hizmet Binası açılış törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı mensuplarını hedef alan açıklamalara tepki göstererek "Bir takım dezenformasyona yargı mensuplarımız maalesef tabi tutulabiliyor. Sosyal medya aracılığıyla, özellikle dosyanın içeriğini bilmeden bir takım paylaşımlar yapılarak, milyonlarca insana bulaştırılan dezenformasyonla da karşı karşıyayız. Bir hatalı karardan yola çıkarak, 25 bin hakim ve savcımızı, tüm yargı personelimizi töhmet altında bırakan davranışlara da biz müsaade etmeyiz" dedi.
#Yılmaz TunçTBMM, iki aylık bir tatil sürecinden sonra bu hafta yasama yılına başladı. Siyasette ‘normalleşme’ rüzgârları eserken herkesin temennisi milletin vekillerinin TBMM’de kavgasız-yumruksuz oturumlar yapması… Peki medeni müzakere nasıl yapılır? 33 yıl geçirdiği TBMM’de milletvekilliği ve bakanlık, 2007-2009 arası Meclis Başkanlığı yapan siyasette ‘sakin güç’ ve ‘ağabey’ konumundaki Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Köksal Toptan ile buluştuk; eski albümleri karıştırıp siyasete yönelik tavsiye ve tespitlerini dinledik.
#TBMMBir süredir yoğun bakımda tedavi gören Türk basınının duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu, 85 yaşında hayatını kaybetmişti. Güneri Cıvaoğlu'nun cenazesi, Demirören Medya Center'da düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cıvaoğlu'nun cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
#Güneri CıvaoğluTürk basınının duayen isimlerinden Güneri Cıvaoğlu, İstanbul’da bir süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti. Meslekte 60 yılı deviren usta gazeteci, bundan dört yıl önce Hey Gidi Yıllar söyleşi sayfamıza konuk olmuştu...
#Güneri Civaoğlu