Kilo vermek, zaman ve özveri istiyor. Kilo vermeye başladığınız andan itibaren vücudunuzda bir adaptasyon süreci başlıyor. Kilo verme hızını artırdığınız zaman vücudunuz bu hızlanmaya ayak uyduramıyor. Bunlara en çok şok diyetler sebebiyet veriyor. Yani hızlı kilo kaybetmek sağlığı hiçe sayıyor. İşte hızlı kilo kaybetmenin yan etkileri…
#Kilo VermekYemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor. Tabağınızda önce yeşillikleri (lif), sonra tavuğunuzu (protein) ve en son kızarmış patatesinizi (karbonhidrat) tüketmenin yemek yeme isteğini azaltacağını, iltihaplanmayı azaltacağını ve sizi diyabetten korumaya yardımcı olacağı iddia ediliyor. Peki bilim bunu destekliyor mu?
#YemekVücutta önemli görevi olan kırmızı kan hücrelerine yönelik yapılan test sonucu MVC olarak isimlendirilir. MVC değerinin öğrenilmesi tam kan testiyle mümkün olabilir. MVC nedir, değeri kaç olmalıdır, yüksekliği ve düşüklüğünün nedenleri ile belirtileri nelerdir sorularının cevaplarını derledik.
#SağlıkYurt dışında çok popüler olan zayıflama iğneleri son zamanlarda ülkemizde de oldukça ilgi görmeye başladı. Bu iğneler obez hastaların zayıflaması için piyasaya sürülse de birazcık kilo fazlalığı olan, diyet ve spor yapmadan hızlı bir şekilde zayıflamak isteyenlerin de tercihi haline geldi. Üstelik reçetesiz satıldığı için kontrolsüz bir şekilde kullanılıyor. Peki bu iğneler ne kadar sağlıklı? Yan etkileri var mı? Verilen kilolar geri alınıyor mu? Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sinan Çağlayan hurriyet.com.tr'ye konuştu.
#SağlıkZayıflama kürleri yazın yaklaşmasıyla birlikte daha fazla önem kazanıyor. Özellikle kilo vermenin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini isteyenler zayıflama kürü tariflerini uyguluyorlar. Sizlerde zayıflama kürü faydalarını öğrenerek diyetinize zayıflama kürünü de eklediğinizde daha hızlı kilo verebilirsiniz. Zayıflama kürü nedir ve nasıl yapılır? Zayıflama kürü faydaları ve tarifi hakkında tüm merak edilenleri sizin için derledik.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalından Prof. Dr. Okan Bülent Yıldız’ın editörlüğünü yaptığı bu bölüm aynı üniteden diyetisyen Meral Mercanlıgil ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalından Prof. Dr. Haydar Demirel ve Prof. Dr. Sedat Tolga Aydoğ’un katkıları ile hazırlandı. İşte diyabetle ilgili merak ettiğiniz her şey...
#DiyabetDüzenli ve sağlıklı beslenmenin sağlığımız üzerindeki etkisi tartışılmaz... Ancak beslenme düzeni sadece fizyolojiyi değil aynı zamanda psikolojiyi de etkiliyor. Dengesiz ve kötü beslenme panik atak başta olmak üzere birçok psikolojik soruna neden olabiliyor.