Beyinden salgılanan bazı hormonların yetersiz kalması durumunda ortaya çıkan hipo hipo hastalığı, adet döngüsünün kendiliğinden oluşmasına engel olur ve bu sebeple de kadınların doğurganlığına zarar verir. Doğuştan gelen hipo hipo hastalığı, kişinin ergenlik döneminde ortaya çıkar ve en temel belirtisi adet olamama durumudur. Sonradan edinilen hipo hipo hastalığı ise adet döngüsünün bozulmaya uğraması, hamilelik ya da başka bir sebep olmadığı halde adet görülememesi ve hamile kalamama gibi belirtilerle ortaya çıkar. Farklı türleri ve tedavi yöntemleri bulunan hipo hipo hastalığı doğru işlemler uygulandığında büyük oranda tedavi edilebilir ve hipo hipo sebebiyle yaşanan üreme problemi giderildikten sonra hastalar doğurganlıklarını geri kazanabilir.
#Hipo HipoTüp bebek tedavisi öncesinde çiftlerin akıllarında pek çok farklı soru oluşabiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay, tedavi olacak kişilerin kendisine en çok yönelttiği soruları yanıtladı.
#Tüp BebekKoronavirüs salgını tüm dünyayı derinden etkiliyor. Salgından korunmak adına vücut bağışıklığının güçlü tutulmasının yanı sıra hijyen kuralları da hayati önem taşıyor. Ancak ortamı temizlemede kullanılan hijyen ürünlerinin sağlık açısından birtakım riskleri de bulunabiliyor.
#TemizlikKoronavirüsten korunmak adına hijyeni sağlamak için evde sıklıkla kullanılan temizlik maddeleri ve ağartıcıların vücutta yanıklara neden olabileceğini belirten Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gülden Avcı Çakmak uyardı. Çakmak, "Kezzap, hipo gibi kimyasallarla temas sonrası oluşan yanıklarda, o bölge akan çeşme suyu ile 20-30 dakika yıkanmalı" dedi.
#Op. Dr. Gülden Avcı ÇakmakBebeklerde doğum lekeleri bazen ilk yıllar içerisinde kaybolurken, bazı durumlarda da kişinin hayatı boyunca bedeninde taşıyacağı bir iz olarak kalabiliyor. Özellikle kanama ve enfeksiyon riskine açık lekelere dikkat edilmesi gerekirken, yanlış müdahaleler olumsuz sonuçlara da neden olabiliyor. Peki bebeklerde doğum lekesi neden olur? Doğum lekesi türleri nelerdir? Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Yeliz Karakoca, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#BebekŞaşılık, kendi kendisine ve zamanla düzelmez. Görme duyusu doğduktan sonra gelişmeye devam eder ve gelişimini 5-7 yaşlarında tamamlar. Şaşılık gibi göz tembelliğine yol açan tüm hastalıkların erken teşhisi çocuğun gelişimi için hayati önem taşır. İlk 7 yaşın göz tembelliği için kritik bir dönem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Dundar, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi…
#ŞaşılıkBir bağışıklık sistemi kalkanı olan alerji, vücudun kimi maddelere yönelik aşırı duyarlılık göstermesi sonucu ortaya çıkan bir tepkidir. Alerjik tepkiler, kişiden kişiye değişebilir ve her bünyenin alerjen maddelere maruz kalma limitleri farklıdır. Alerjen özelliklere sahip ürünlerin başında ise temizlik ürünleri geliyor.
#TemizlikÖzellikle şu içinde bulunduğumuz, corona virüsle mücadele ettiğimiz günlerde temiz ve hijyenik bir yaşam alanı çok önemli. Bunun için her gün yaşam alanımızı ekstra özenle temizliyoruz. Peki eve temizlik ürünleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz?
#EvdehayatBu enteresan hastalığa paçanızı bir defa kaptırdınız mı kolay kolay kurtulamıyorsunuz. Kadını da erkeği de ilgilendiriyor ama nedense hastaların yüzde 90’ı kadın. Bunda kadınların strese daha sık maruz kalmalarının ve hassas duygusal yapılanmalarının da payı olmalı...
#Osman Müftüoğlu14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde hastalığın riskleri ve alınacak tedbirlerini konuşuyoruz. Elbette ilk iş kişinin kendisine düşüyor. Sağlıklı yaşamak, bu riski en aza indirgiyor. Apple da sağlıklı bir yaşam tarzını hayatının merkezine koyanlara Apple Watch ile neler yapabileceklerini gösteriyor.
#Appleİnsülin direnci ve hipo-tiroid ideal vücut ağırlığınıza ulaşmanıza engel değildir. Obezitesi, insülin direnci, hipo-tiroidisi hatta safra kesesi problemleri olan Nilay ile ameliyatsız; sağlıklı beslenme ve dozunda egzersiz ile iki yılda tam 90 kiloya veda ettik. Bu tablo size umut, ilham ve cesaret verebilir. Gelin kilo verme serüvenimize beraber göz atalım...
#İnsülin Direnci