Göz kusurları birçok faktörden dolayı ortaya çıkmaktadır. Göz hastalıklarından ve göz kusurlarından olan hipermetrop da o kusurlardan bir tanesidir. Toplumumuzda hipermetrop oldukça fazla görülen bir göz kusurudur. Bundan dolayı hipermetrop mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Son günlerde hipermetrop göz kusuru sosyal medyada da paylaşılmaktadır. Peki hipermetrop nedir? Hipermetrop neden olur? Hipermetrop belirtileri nelerdir? Hipermetrop tedavileri nelerdir? İşte hipermetrop ile ilgili tüm detaylar.
#Hipermetrop Nedir?Günümüzde en sık yaygın olan hastalıklar arasında göz hastalıkları gelmektedir. Göz hastalıklarının neler olduğuna dair birçok kişi tarafından araştırma yapılmaktadır. Göz hastalıkları mutlaka tedavi edilmesi gereken ve bu konuda herkesin bilinçli olması gereken hastalıklardır. Göz hastalıklarını tedavisinde göz doktorları sorumludur. Son günlerde göz hastalıklarının neler olduğuna dair araştırma yapılmaktadır. Peki, göz hastalıkları nelerdir? Göz hastalıklarının isimleri nelerdir? Göz hastalıklarının açıklamaları nedir tüm detayları ile derledik.
#Göz HastalıklarıŞaşılık olarak da bilinen göz kayması, gözlerin farklı yönlere bakması ve aynı derecede hizada olmaması anlamına gelen bir rahatsızlık olarak bilinir. Göz hareketlerinde bulunan paralellik bozulduğu durumda şaşılık ya da göz kayması meydana gelebilir. Bebeklik döneminin ilk 3 ayına kadar olan göz kaymaları normal olarak kabul edilir. Dördüncü aydan sonraki süreçte ise şaşılık meydana geliyorsa bu durum ilerleyen zamanlarda daha kötü bir hale gelmemesi için dikkate alınması gerekir. Peki, göz kayması nedir ve neden oluşur? Tedavileri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Göz Kayması Tedavisi NedirDamar sertliği pek çok insanda ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Tıp dilinde ateroskleroz olarak da bilinen damar sertliği mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Özellikle kişilere bu teşhis konulduktan sonra yoğun bir araştırma ve tedavi sürecine girmektedirler. Son günlerde damar sertliği yani ateroskleroz ile ilgili araştırmalar artmıştır. Peki ateroskleroz nedir? Ateroskleroz belirtileri nelerdir? Ateroskleroz risk faktörleri nedir? İşte damar sertliği ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.
#Ateroskleroz Nedir? Belirtileri Nelerdir?7.Sınıf Fen Bilimler konusu olan mercekler nedir, hangi durumlarda kullanım göstermektedir, kalın kenarlı mercek ve ince kenarlı mercekler arasındaki benzerlik ya da farklılıklar nelerdir, günlük hayatta nerelerde kullanılır gibi sorulara yanıt veren bilgileri sizler için hazırladık.
#7. Sınıf Fen Bilimleri Mercekler Konu AnlatımıGöz tansiyonunun hayatınızı karartmasına neden olabileceğini biliyor muydunuz? Belirtileri ancak hastalık ilerledikten sonra ortaya çıkan göz tansiyonu tedavisine geç kalındığında körlüğe neden olabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, göz tansiyonu hakkında merak edielnleri yanıtladı. Göz tansiyonu nedir, neden olur? Göz tansiyonunun belirtileri nelerdir?
#Göz Tansiyonu Nasıl GeçerMiyop (Miyopi), dünyadaki en yaygın göz hastalıklarından biridir. Doğuştan olabileceği gibi, çevresel ve genetik etkenlere de bağlı olan Miyop hastalığında gözün, içeri giren ışığı retinanın tam üzerinde odaklamak yerinde ön kısmında odaklaması bulanık görmeye sebep olur. Peki, Miyop (Miyopi) nedir?
#MiyopGünümüzde dünya nüfusunun yaklaşık yarısında görme sorunu vardır. Göz alanındaki teknolojinin gelişmesiyle görme problemi yaşayan hastalar artık bu durumlardan kısa sürede kurtulabiliyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu, görme problemlerinde kullanılan bir yöntem olan LASIK ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.
#Prof. Dr. Halil Bahçecioğlu“Her şeyin başı sağlık” diye bilirdik ama Nevşah Fidan Karamehmet’i tanıdıktan sonra “Her şeyin başı nefes mi acaba?” diye sormaktan kendini alamıyor insan. Etrafta Kurban Bayramı misali bir sürü yaşam koçu, nefes koçu, trend koçu, sağlık koçu kol gezerken bu “modaya” güvenimiz de ister istemez giderek azalıyor. Evet efendim, Nevşah Fidan Karamehmet bir nefes ve yaşam koçu. Ancak mucize vaat etmek yerine, herkesin zaten içinde olan “mucizeleri” keşfetmesine yardımcı oluyor. O, insan yaşamındaki olumlu ya da olumsuz her şeyin sorumlusunun alışık olduğumuz “düşünce kalıpları” olduğunu savunuyor. Tüm hastalıkların baş sorumlusunun düşüncelerimiz olduğunu söylerken, tedavinin de yine aynı şekilde düşünce ve nefesle yapılabileceğine inanıyor. Şimdi rahat bir yere oturun ve derin bir nefes alıp muhabbetimize katılın.
Lazerin kullanılmaya basladığı 1987 yılından sonra ve özellikle 1992 yılında gelişen yeni aletlerle birlikte, her hastanın gözü için özel bir tedavi planlanması gerektiği düşünülmeye başlandı. İlk dönemlerde hastanın gözünün haritasının yani topografisinin lazere aktarılarak tedavinin iyi olacağı düşünülüyordu. Fakat bu, o günkü teknoloji ile mümkün olmadı. 2000 yılına gelindiğinde WAVEFRONT yöntemi bulundu. Daha sonra da T-CAT ve F-CAT yöntemleri bulunarak, bugünkü tedaviye başlandı.