Rahat, huzurlu ve dinlendirici bir uyku çekmek vücudun sağlıklı olmasını sağlar. Üstelik yalnızca fiziksel değil ruhsal sağlığımız için de rahat bir uyku zamanı geçirmemiz gerekir. Bazı insanlar hemen uykuya dalabilirken neden bazıları hemen uyuyamazlar. Peki hemen uyumak için ne yapmalı?
#Rahat Uyumak İçin Bitki Çayı140 yaşınızı, belki de daha ötesini görmek istiyorsanız şimdiden hazırlıklara başlamanızda fayda var. Teknolojideki hızlı gelişme tıp dünyasını da etkiledi. İşin uzmanları yakın gelecekte yaşlanmanın durdurulabileceğini hatta daha ileri adımların atılabileceğini söylüyor. Belli ki bilim dünyası insanlığa sürprizler hazırlıyor. Peki, ömrümüz neredeyse iki katına çıkarsa nasıl bir dünyada yaşayacağız? Prof. Dr. Derya Unutmaz, Dr. Ayşegül Çoruhlu o günleri görebilmemiz için yapmamız gerekenleri, fütürist Ufuk Tarhan uzun ömrün dünyayı nasıl değiştireceğini anlattı.
#TeknolojiGeçtiğimiz günlerde Bodrum’da bir annenin 28 günlük bebeğini emzirirken uyuyakaldığı ve bebeğin boğularak hayatını kaybettiği haberini okuduk. Bu haberin ardından biraz araştırınca özellikle yeni doğum yapan annelerin gece emzirmelerinde uyuyakalma riskinin sanılandan çok daha fazla olduğunu öğrendim. Öte yandan bebeklerde boğulma vakaları sadece emzirme sırasında değil emzirme sonrası ve uyurken de yaşanabiliyor. Bu riskleri önlemek için sadece anneye değil hem babaya hem de doğum sonrası anneye refakat eden kişiye görev düşüyor. İşte emzirme ve bebeklerde boğulma hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar…
#EmzirmeGece kesintisiz uyuma ve sağlıklı bir uyku düzenine sahip olma konusunda birçoğumuz sorun yaşıyoruz. Oysa iyi bir uykunun bağışıklık sistemimiz üzerinde bile olumlu etkisi var. 17 Mart Dünya Uyku Günü’nü geride bırakırken uzmanlardan doğru yatak seçimi ve iyi bir uyku uyuma konusunda tüyolar aldık.
#17 Mart Dünya Uyku GünüCovid pandemisinin ilk gününden beri bağışıklık konusu gündemimizden düşmüyor. Hepimiz bağışıklığımızı "güçlendirmek" için verilen tavsiyeleri bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Ancak bazı uzmanlara göre, bağışıklığı güçlendirme hepimiz için doğru hareket değil, hatta bazılarımızın bağışıklık sistemleri gereğinden fazla çalıştığından frene basmamız gerekiyor. Peki kim o bağışıklığı fazla çalışanlar ve ne yapmaları gerekiyor? Hepsi içeriğimizde...
#Bağışıklık SistemiDeprem gerçeğiyle tekrar karşılaştığımız bugünlerde fizyolojik etkilerin yanı sıra psikolojik etkiler de dikkat çekiyor. Depremi yerinde yaşayanlar gibi yaşamayanlarda da deprem korkusu belirmeye başladı. Peki bu korkularla nasıl baş edilebilir? Çocuklar deprem gerçeğine nasıl hazırlanabilir? Psikolog Serap Duygulu tüm merak edilenleri yanıtladı...
#DepremLGS için artık adayların önünde sadece iki gün var. Uzmanların, LGS’ye hazırlanan 8'inci sınıf öğrencileriyle, anne babalarına; son günlerde, sınavdan bir gün önce ve sınav gününde yapmaları gerekenlerle ilgili bazı önerileri var:“Hata yapmaktan korkmayın, soru sayısına odaklanmayın, kolay sorulara dikkat edin. Kaygınızı çocuğunuza yansıtmayın, onu diğerleriyle kıyaslamayın, rahatlatıcı konuşmalar yapın.”
#LgsMetabolizma; vücudumuzda gece gündüz çalışan bir sistem. Hepimizde mevcut olan; kimimizde hızlı, kimimizde daha yavaş çalıştığını bildiğimiz doğal bir düzen. Aktif bir şekilde çalışan metabolizmayı, kendisine gün boyu gönderilen yiyeceklerden elde ettiği kaloriyi kusursuz biçimde kullanabilen bir makineye benzetebiliriz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Usuk, 6 adımda metabolizmayı canlandırmanın yollarını açıkladı.
#BeslenmeHiç öyle eşe dosta, sevgiliye, patrona yüklenmeyin; kabahati memlekette, gündemde aramayın. Malzeme bu. Yapacak bir şey yok. Peki, onca şeye rağmen, yine de mutluluk mümkün mü? 2016, hayatınızda ‘o yıl’ olabilir mi? Belki de ihtiyacınız olan birkaç taze fikir, ufak tefek öneri... Yakın zamanda çıkmış raporları, araştırmaları, kitapları hatmettik; ‘daha mutlu bir yıl’ için minik kılavuz çıkardık. Hani olur da mutlu olmaya ‘karar’ verirseniz... Çünkü ilk kural: Mutluluğu seçmek.
#Mutlu Olmanın YollarıPazartesi başlayıp cumartesi biten diyetler size tanıdık geliyor değil mi? Kişi diyetten vazgeçiyor ancak bunun sebebi açlığa dayanamadığı için değil. Nedeni, değişime karşı direnç, eski yaşantının bireyi daha konforlu hissettirmesi. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, diyet yaparken motivasyonumuzu nasıl koruyacağımızı anlattı.
Güzellik ve makyaj... Kadınların vazgeçemediği, ‘Olmazsa olmaz’ dedikleri, uğruna para ve zaman harcadıkları iki kavram. Güzellikle ilgili doğrular, güzelleşmek uğruna yapılan yanlışlar… Doğru makyaj nasıl yapılır, makyajın kalıcı olması için neler yapmak gerek, makyajda yapılan hatalar, vs... Tüm bunları konuştuk sevgili Ayşenur Yazıcı ile.
Makyaj ve güzellik... Kadınların vazgeçemediği, 'Olmazsa olmaz' dedikleri, uğruna para ve zaman harcadıkları iki kavram. Peki doğru makyaj nasıl yapılır, makyajın kalıcı olması için neler yapmak gerek, makyajda yapılan hatalar, vs... Tüm bunları konuştuk sevgili Ayşenur Yazıcı ile.
#MakyajSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
Boyunda kireçlenme, gerginlik, başparmakta ya da bilekte ağrı, gözlerde yanma ve batma, sırt, bel ve omuzda tutulma olması... İşte işyerinde haftada 15 saatten fazla bilgisayar başında oturmanın sonuçlarından bazıları. ‘Meslek hastalığı’ olarak da bilinen ‘Kas İskelet Sistemi Hastalıkları’, işle ilgili hastalıkların yüzde 60’ını oluşturuyor. Bu problem hem çalışanların sağlığını olumsuz etkiliyor hem de işgücü kaybı ve tedavi masrafları açısından işverene yük oluyor. Yeni İş Güvenliği Yasası, ışıklandırmadan ekipmana kadar birçok konuya standart getiriyor. Standartları iki yıl içinde uygulamaya geçirmeyen şirketler için çalışanlar yargı yoluna gidebilecek.