Mercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüGerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...
#İftar MenüsüDaha kolay çorba bilmiyoruz. Hazırlaması 5 dakikanızı alacak. Her yaştan insanın çok severek yiyeceği enfes bir çorba tarifi. Midenizi rahatlatacak. Mercimek çorbası Türk Mutfağının vazgeçilmez başlangıçlarından biridir. Kırmızı, sarı mercimeklerden yapılır. Genelde terbiye kısmını un ile hazırlayıp mutlaka içine soğan konulur. İşte, çorbadan tatlıya Ramazan menüsü iftar yemeği tarifleri...
#Ramazan MenüsüBulmaca çözenler bilir, en popüler kelimelerden biridir ‘iri taneli bir tür bezelye’, araka... Bugünlerde pazarlarda bollaştı; kimi yerlerde ‘yaprak bezelye’ de denen, mevsimi kısacık ‘sultani’ninse son günleri... Bu güzel sebzenin farklı çeşitleriyle en leziz yemekleri yapmanın de tam zamanı..
#BezelyeRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüYemek eleştirmeni Vedat Milor’un yer aldığı ‘Rehber’ adlı kısa metraj belgesel bu akşam YouTube’da yayımlanacak. ‘Giderek yozlaşan gastronomi dünyasında sayıları azalan lezzet ustalarına bir saygı duruşu niteliğinde’ diye özetlediği belgesel vesilesiyle konuştuğumuz Milor: “Ustalarımız takdir edilmiyor. Çocukları bile babalarının yaptığı meslekle gurur duymuyor. Adeta ‘Babam ciğerci’ demeye utanıyorlar.”
#Gazetehaberleriİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 22 Mayıs Cuma iftar menüsü...
#İftara Ne Pişirsemİftar menülerinizi renklendirmek için yine çorbadan tatlıya nefis yemek tarifleri hazırladık. Siz de iftar yemeği için farklı alternatifler arıyorsanız aşağıdaki önerilerimize mutlaka bir göz atın. İşte 14 Mayıs Perşembe iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemRamazanın ilk haftasını tamamladık. İlk günlerde yaşanan oruçla ilgili zorluklar yerini bir rahatlığa bıraktı ancak iftar yapmanın keyfine doymak mümkün değil. Bugün yine iftar menüsüne gönül rahatlığıyla koyabileceğiniz nefis yemek tarifleri derledik. İşte karşınızda 30 Nisan iftar menüsü...
#İftara Ne PişirsemKışın en soğuk günlerini yaşadığımız şu günlerde, sadece kalın giyinmek yetmiyor. Bir yandan da görüntüsüyle kıvamıyla içimizi ısıtacak, bize enerji verecek yemekler arıyoruz. Hele ki yoğun bir günün sonunda akşam yemeği soframızda mutlaka bu tür yemekler olsun istiyoruz. Siz de aynı fikirdeyseniz, bugünkü Lezizz günün menüsü sizin için çok uygun. İşte kış soğuklarına karşı en büyük yardımcılarınız haline gelecek nefis yemek tariflerimiz…
#Bugün Ne PişirsemCuma günleri hafta sonuna adım attığımız, önümüzdeki iki tatil gününün keyfini erkenden çıkarmaya başladığımız zamanlar. O nedenle cuma akşam yemekleri çok ama çok önemli. Özellikle çalışanların kolayca yapabilecekleri, cuma akşamına çok yakışacak yemek tariflerini sizin için derledik. İşte pratik ve nefis yemek tariflerimiz...
#Bugün Ne PişirsemSalatadan çorbaya pek çok yemekte yeri vardır. Sofralarımıza hem renk hem de lezzet katar. Ayrıca, film keyfi de onsuz asla olmaz. Neyden mi bahsediyorum? Tabii ki mısırdan... Uzun yıllardır tarımı yapılan bu sarı taneli tahıl ortaya nasıl çıktı ve neden 'mısır' diye adlandırıldı?
#MısırBirçoğumuz daha öğle yemeği saatinde akşam yemeği için ne pişireceğimizi düşünmeye başlıyoruz. Siz de aynı durumdaysanız çok doğru bir yere geldiniz. Hürriyet Lezizz günün menüsü akşam yemeği için ne pişireceğine bir türlü karar veremeyenler için çok faydalı bir yol gösterici. Çorbadan tatlıya çeşit çeşit yemeklerden oluşan Lezizz günün menüsü huzurlarınızda. Afiyet olsun…
#Bugün Ne PişirsemÜniversite yıllarında hasta büyükbabasına yaptığı çorba çok beğenildi. Büyükbaba adını ‘Gönül Çorbası’ koydu... Yaptığı her yemek başka pencereler açtı. ıspanya’da 27 şefle yarıştı, birinci oldu. Şimdi yemeği uçuran otların ve baharatların peşinde...
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor
Saray Pastaneleri’nin sahibi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la Ortaköy’deki Feriye Lokantası’nda buluştuk. Sabah yediği bir elmayla akşam yemeğine kadar idare ediyormuş, buluşmamız bahane oldu, o sayede öğle yemeği yedi.