Ülkemizin dört bir yanında yetişen şifalı bitkileri en etkili şekilde kullanabilmenin ilk şartı onları tanımak ve ayırt etmek. Her bitkinin görünümünü ve özelliklerini öğrenmek kadar ayıklayıp kurutmayı da bilmek gerekiyor. Madımaklı pilavdan ekşimikli ruloya şifalı otlarla bitki temelli tarifler hazırladım…
#Kantaronİster sade, ister nohutlu, ister üzümlü... Düğün ve bayram gibi kutlamalardan gündelik sofralara bir Türk mutfağı klasiğidir pilav. İyisini pişirmek marifet ister; pirincin cinsini tanımak, ne kadar su istediğini bilmek ve pişirerek tecrübe kazanmak gerekir...
#PirinçÖzellikle son zamanlarda doğal ürünlere ilgi arttı. Daha maliyetli olsa da doğal beslenmek, mümkünse organik yaşam hayatımızın her köşesinde yerini almaya başladı. Hazır, evde geçirdiğimiz vakitler çoğalmışken, doğal ürün keyfini evinizde yaşamak için harekete geçmeye ne dersiniz? İşte evinizde kolayca yetiştirebileceğiniz sebzeler…
#Evde Yetişen SebzelerEn çevreci hareketlerden biri TBMM'den geldi. Devamını bekliyoruz... İstanbul Esenler'de belediye "Dede-torun yaşam merkezi açtı. Tabii nineler de gidebiliyor... Zonguldak Alaplı'da yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için ücretsiz baston yapıyor... Hatay, Türkiye'nin maydanozunun yüzde 40'ını üretiyor...
Döviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.
Döviz kurlarındaki değişim bu yıl Şeker Bayramı tatilcilerinin dikkatini yurtiçine yöneltti. Altı günlük tatilde keşfedilebilecek, doğası ve tarihi özellikleriyle öne çıkan pek çok şehir, kasaba var. Hürriyet Seyahat yazarları Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, dört bölgeden altı eylül tatili alternatifini yazdı.
Tat, GAP’ta dünya pazarlarında rekabet edebilecek ’domates’ üretimine başladı. Tat Genel Müdürü Güçlü Toker, ilk denemelerini bölgede bulunan Harranova Tesisleri’nde 50 dekar alan üzerinde yaptıklarını belirterek, "Bu yıl 4 bin dekarda 6 bin ton domates üretmeyi planlıyoruz. 2008’de 20 bin dekar, iki yıl içinde de 40 bin dekarlık alanda üretim yaparak bölgede ilave 400 bin ton domates üreteceğiz" dedi.