Havuç diyarı Beypazarı’nda şalgam üretimi başladı

Güncelleme Tarihi:

Havuç diyarı Beypazarı’nda şalgam üretimi başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2011 00:00

Türkiye’de havuç ihtiyacının yüzde 70’lik bölümünü karşılayan Ankara’nın tarihi ve turistik ilçesi Beypazarı’nda mor havuçtan şalgam üretimi başladı.

İlk üretimi gerçekleştirilen Beypazarı Şalgamı, Beypazarı ve Yöresi Festivali’nde tanıtım amaçlı üç gün süreyle ücretsiz olarak vatandaşlara 4 ton dağıtılırken, bir bölümü de maliyet fiyatı olan 330 gramlık pet şişelerde 1 liradan satıldı.
Mor havuç ekildi
Üç ayrı noktada kurulan stantlarda tanıtılan Beypazarı Şalgamı, kalitesi ve tadıyla da beğeni topladı. Geçmiş yılarda üretimi yapıldıktan sonra kırmızı havuca yönelen Beypazarılı çiftçiler, şalgam üretimi yapılacağının belirtilmesi üzerine bu yıl mor havuç ekimi de gerçekleştirdi.
Satışı Ankara’da başlayacak
Beypazarı Marangozlar Sanayi Sitesi’nde üretimi gerçekleştirilen şalgamın, bayiler aracılığı ile satışına da başlanacak. Bayilere 330 gramlık pet şişelerde gönderilen ve ilk etapta Ankrara’da satışına başlanacak olan şalgam, Gimat’tan dağıtılacak. Şalgamın ayrıca 1 ve 5 litrelik pet şişelerde de satışı yapılacak.
Festivale katılan Aileden sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin ise, “Ben doğuluyum, şalgamı bilirim. Çok güzel olmuş. Adana’ya gol atmışsınız. Benim bu dediğimi Adanalılar duymasın” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!