Hastalık Belirtileri haberleri sayfasında Hastalık Belirtileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5238 Hastalık Belirtileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
ANTALYA’nın Serik ilçesinde Çetin ailesinin çocukları Amine (13) ile 9 aylık Erva, doğuştan burunları olmadan dünyaya geldi. Naile Çetin, çocuklarının rahatsızlığının dünyada 13, Türkiye’de ise 4 kişide görüldüğünü söyleyerek, "Çocuklarımın nefes almasını istiyorum. Kızlarım nefes alsın" diyerek yardım istedi.
#AriniDurduk yere gelen bir ağrı spor sonrası gelen hamlama ağrısıyla karıştırılmamalı ve bu ağrıların belirtilerini dikkate almalısınız. Hafif gibi görünen umursamadığınız bir ağrı da altta yatan bir sağlık sorununu gösterebilir. Ancak ağrının kaynağını gerçekten belirleyemiyorsanız, bunun daha fazla araştırılması için mutlaka bir doktor görünmelisiniz. İşte bazı ağrıların sinyal vereceği hastalıklar...
#AğrıKavurucu sıcaklarda kimimiz yazlıklarda, kimimiz tatil yöresinde veya hafta sonları şehirdeki turistik mekanlarda deniz veya havuzun keyfini çıkarmaya devam ediyoruz. Ancak aşırı sıcak hava, fazla terleme ve hijyen koşullarındaki olumsuzluklar nedeniyle jinekolojik problemlerin de daha sık görüldüğü bir dönem. Peki neler yapmalı, nelerden kaçınmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gülfem Şişmanoğlu, yaz aylarında en sık görülen dört kadın hastalığını ve bu sorunlara karşı hangi önlemleri almanız gerektiğini anlattı, önemli bilgiler verdi.
#Kadın“Depresyondan” kaynaklandığını düşünüyorsunuz ama dikkat! Depresyon sinyali olarak gördüğünüz şikayetlerinizin nedeni aslında fiziksel bir hastalık olabilir; mesela kalp damar hastalıkları veya diyabet gibi! Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Çağatay Karşıdağ depresyon tablosu gibi gelişen sağlık problemlerinden en sık görülenleri anlattı, önemli uyarılarda bulundu!
#Depresyon BelirtileriSindirimin başladığı ve depo görevide olan organda oluşan tümöral dokuların değişik şekillerde ortaya çıktığı zaman zaman , kanama ,tıkama gibi şikayetlere neden olan tiplerine göre tedavileri değişen dünyada halen 2. sıklıkta saptanan ve 2. sıklıkta ölüme sebep olan kanser tipidir.
#Mide KanseriBazı hastalıklar vardır ki, yaşı ilerlemiş kişilerle özdeşleştirilir. Ancak birçok hastalık sanıldığı gibi sadece yaşlılara özgü değildir ve bebeklerde dahi görülebilir. Doğumsal olarak ortaya çıkan katarakt problemlerinde olduğu gibi… Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Kemal Yıldırım, bebeklerde görülen katarakta ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Bebekler İçinSağlıklı olmak güzel bir yaşam sürmek için en önemli gereklilik. Bu nedenle çoğu zaman vücudumuzdaki küçücük bir sivilce bile bizi korkutuyor ve Google aramaları sonucunda en kötü hastalığa yakalandığımız düşüncesiyle kendimizi hırpalıyoruz. Bu biraz pimpirikli bir durum. Ancak fazlası zarar olmakla birlikte vücudun size gönderdiği bazı sinyalleri de görmezlikten gelmemek lazım. İşte hissettiğinizde hızlıca önleminizi almanız gereken bazı sinyaller.
#Hastalık BelirtileriHavaların soğumasıyla birlikte üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını belirten Op. Dr. Onur Gündoğan, üst solunum yolu enfeksiyonu hakkında bilgi vererek enfeksiyona yakalandıktan sonra neler yapılması gerektiğini anlattı.
#1Anaokuluna yeni başlayan çocuklarda bazı bulaşıcı hastalıkların sık görüldüğünü ve hızla yayıldığını belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Atilla Van, okula yeni başlayan çocuklarda bulaşıcı hastalıkları önlemek için alınacak bazı önlemler hakkında bilgiler verdi.
#1Yaşadığı ağrılar doktorlar tarafından görmezden gelinen genç kadının semptomları kötüleşince gerçek ortaya çıktı. Henüz 26 yaşındayken yumurtalıklarında tam 26 santimetre büyüklüğünde kanserli bir tümör olduğu anlaşılan genç kadın şimdi beş yıl daha yaşayıp yaşayamayacağını bilmeden tedavisine devam etmeye çalışıyor.
#Yumurtalık KanseriSon zamanlarda dünya genelinde birçok salgın hastalık ortaya çıkıyor. Hava koşullarının etkisiyle hızla yayılan virüsler, çocuklardan yaşlılara kadar herkese hızla bulaşıyor. Şimdi de acillerdeki adenovirüs vakalarının artışı, halk sağlığı açısından endişe verici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Peki adenovirüs vakalarındaki artışı nasıl yorumlamak gerekiyor? Hastalığın belirtileri neler? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkHer yıl milyonlarca insanda karın ağrısı, yüksek ateş, ishal gibi belirtilerle seyreden enfeksiyonlara sebep olan salmonella, çok kolay bulaştığı ve en beklenmedik yerlerde pusuya yattığı için "sinsi bakteri" olarak anılıyor. Peki özellikle çocukları ve yaşlıları tehdit eden bu mikroptan kaçınmak için ne yapabiliriz?
#Salmonellaİlkbahar ayları hem mevsimsel alerjilerin hem de kıştan kalma hastalıkların bir arada görüldüğü bir dönem. Hal böyle olunca belirtiler birbirine karışıyor ve kafalarda "Alerji mi enfeksiyon mu?" sorusu canlanıyor. Peki bunu belirtilerimize bakarak ayırt edebilir miyiz?
#GripYapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
#Boğaziçi VenturesTürk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#MaskeTÜRK Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, ?Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
#Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz6. hastalık veya " Roseola İnfantum" adıyla bilinen, bebek ve çocuklarda yüksek ateş dışında herhangi bir belirti vermeyen ve 3-4 gün içerisinde ateşi düştükten sonra kızamıkçık benzeri döküntünün ortaya çıktığı viral bir hastalıktır. 6. Hastalık nedir? 6. Hastalık belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı? Çocuk Doktoru Nilüfer Toprakçı 6. Hastalık belirtileri ve tedavi bilgileri
#6.HastalıkÇevremizde grip olanların sayısı artıyor. Sadece yaygınlığı değil, ağır geçirilmesi de bir diğer sorun. Oysa ondan korunmak için yapabileceklerimiz var. Prof. Dr. Çağrı Büke ile alabileceğimiz önlemleri ve grip aşısını konuştuk.
#GripSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın 9 kişide yeni varyant Eris tespit edildiğini açıklaması üzerine Kovid'de son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Eylül ayı itibariyle Kovid'de Eris varyantı kaynaklı yeni bir dalgaya girildiğini, şu anda da Omicron'un alt varyantı olarak bilinen yeni varyantların baskın olduğunu düşündüklerini söyledi. Yavuz maske zorunluluğu veya yeni kapanmaların gündemde olmadığını kaydetti.
#ErisEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Vedat Turhan, enfekte kenenin insanları ısırması ile ortaya çıkan bakteriyel bir enfeksiyon hastalığı olan Lyme’a yönelik bilgi verdi. Prof. Dr. Turhan, “Pek çok hastalıkla karıştırıldığı için teşhisi zordur. Türkiye’de muzdarip 7 ila 10 milyon kişi bulunduğu tahmin ediliyor. Dünya üzerinde 350 civarı hastalığı taklit edebilen Lyme hastalığı taşıyan kişileri teşhis etme konusunda zorluyor” dedi.
#Vedat TurhanAlmanya’da emeklilik sigortasına yatırılan primlerle, emekli aylığı miktarı artırılabilir veya erken emeklilikten dolayı aylıkta yapılan kesinti miktarı düşürülebilir. Veya isteğe bağlı prim yatırmak suretiyle, emeklilik hakkı elde edebilirsiniz. 2022 yılı için geriye dönük emeklilik primi yatırmak isteyenler için 31 Mart’ta süre doluyor. Değerli okurlarımız, isteğe bağlı prim yatırmanın kimler için avantajlı olduğunu, Alman Emeklilik Sigortası’na ne kadar oranda prim yatırılabileceğini sizler için araştırdık.
#Alman Emeklilik SigortasıKedi tırmalaması ile kuduz bulaşır mı sorusu gündemde yer alıyor. Kuduz; çakal, kurt, tilki, kokarca, sırtlan, ayı, yarasa gibi doğadaki tüm vahşi memeliler ve eğer aşılanmamışlarsa köpek, kedi, inek, eşek gibi evcil memeli hayvanlar arasında varlığını sürdürür. Bu hayvanlar tarafından ısırılan insanlara bulaşarak hastalık oluşturur. Sanıldığının aksine sincap, sıçan, fare, hamster gibi kemirgen hayvanlar ve tavşanlar taşıyıcı değildir ve bu hayvanlar tarafından ısırılma bir risk oluşturmaz.
#Kedi TırmalamasıAntalya’da zatürre, influenza, arena, RSV, korona vakalarında ciddi bir artış olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Tuğçe Tural Kara, özellikle 5 yaş altı çocukların risk grubunda olduğunu söyledi. Kara, hastalık döneminde çocukların okula gönderilmemesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
#ANTALYAScabies, uyuz hastalığı olarak da bilinmektedir. Scabies, hominis adı verilen akarın (böcek) sebep olduğu tüm dünyada yaygın olarak görülen bir hastalıktır. Gözle görülemeyen ancak mikroskopla seçilebilen uyuz böcekleri insan derisini istila ederek hastalığa yol açarlar. Uyuz böceği deride tüneller açarak bu tünellerin içinde yaşar. İşte, uyuz olarak da bilinen scabies hastalığı hakkında detaylı bilgiler
#ScabiesKediden kuduz bulaşır mı sorusu gündemde yer alıyor. Kuduz; çakal, kurt, tilki, kokarca, sırtlan, ayı, yarasa gibi doğadaki tüm vahşi memeliler ve eğer aşılanmamışlarsa köpek, kedi, inek, eşek gibi evcil memeli hayvanlar arasında varlığını sürdürür. Bu hayvanlar tarafından ısırılan insanlara bulaşarak hastalık oluşturur. Sanıldığının aksine sincap, sıçan, fare, hamster gibi kemirgen hayvanlar ve tavşanlar taşıyıcı değildir ve bu hayvanlar tarafından ısırılma bir risk oluşturmaz.
#Kediden Kuduz Bulaşır MıKuduz belirtileri ve kuduzun nasıl anlaşılacağı gündemde yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Kuduz hastalığı, hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir hastalık türüdür. Kuduz hastalığı geçirmekte olan bir hayvan ile yakın temasta bulunma ya da hayvanın saldırısına uğrayıp yaralanmak, bu hastalığa yakalanmak için yeterli sayılabilmektedir. Kuduz hastalığının bulaşmasında pek çok etken sayılabilmektedir. Kuduz belirtilerinde ise kırgınlık, yorgunluk, ateş görülür. Peki, kuduz insandan insana bulaşır mı? İşte, o detaylar
#Kuduz İnsanlara Bulaşır MıKelebek hastalığı, ciltte kendini göstermekle birlikte böbrek, kalp zarı, akciğer zarı gibi birçok dokuyu ve organı da etkileyebiliyor. Hastalık belirtileri , hastalığın olduğu organa ve hastaya göre de değişebiliyor. Peki kelebek hastalığı (Lupus) nedir, belirtileri nelerdir? İşte kelebek hastalığı nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler
#LupusHayatın ilk yıllarında kol kanat gerip, mikroplar ile tanışmasına mümkün olduğunca engel olduğumuz çocuklarımız kreşe gittiklerinde birden sık hastalanmaya başlarlar. Bu durum ebeveynlerde büyük bir endişeye neden olur ve zaman zaman çocuklarını kreşten almayı bile düşündürebilir.
#Kreş Hastalığına DikkatSalmonella virüsü, son günlerde meydana gelen vakalardan dolayı merak konusu. İshal, ateş, bulantı, kusma gibi semptomlarla kendini gösteren Salmonella bakterisi, çeşitli şekillerde insana da bulaşıyor. Peki Salmonella nedir, nasıl bulaşır? Salmonella hangi gıdalarda bulunur? İşte konu hakkında detaylar...
#Salmonella