Yılda 150 kiloya varan tüketimi ile dünyada ilk sırada yer aldığımız konulardan biri de ekmek. Diyetisyenler arasında halen tartışma konusu olan ekmeğin, günde ne kadar ve nasıl tüketilmesi gerektiği halen net bir görüşe kavuşmuş değil. Ancak şu bir gerçek ki, ekmek hem diyette hem de normal beslenme programlarında belirli ölçülerde yer almalı.
#EkmekYapılan araştırmaya göre bir yemeği hazırlandıktan sonra tuz eklemek, kadınlarda 1.5, erkeklerde ise 2.28 sene ömürde kısalmaya neden oluyor. Peki günlük ne kadar tuz tüketmek gerekiyor? Ekstradan yumurta, salata ve domatese atılan tuz ne gibi sorunlara neden oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkÜç günden beri Mehmet Ali Birand hakkında çok şey yazıldı, söylendi. Bunların çoğu haberciliği üstüneydi. Ama Birand’ın hatırlanacak başka yönleri de var. Onun az bilinen gurme yönünü, Michelin yıldızı sevdasını 18 Aralık 2011 tarihinde yayımlanan yaşama sevinci dolu bu söyleşiyle anıyoruz.
Her ne kadar işi hız olsa da Mehmet Ali Birand yemek masasında durmayı tercih ediyor. Lezzetin yanı sıra, kendi tabiriyle öyle hur hur hur değil, yavaş yavaş yemek yenilen ve şık sunumlu mekanları tercih ediyor. Michelin yıldızlı restoranların para tuzağı olduğundan dem vurup, küçük Fransız lokantalarıyla bağını anlatıyor. Bir de, hiç yemek yapamadığını ama şahane bulaşık yıkadığını...
Yalnızca diyet yapanların değil, sağlığına özen gösterenlerin de alışveriş sırasında kılı kırk yarması gerekiyor. Hem sağlığınıza hem cüzdanınıza zarar vermemek için albenisi bol, reklamı çok ürünlerin cazibesine kapılmayın. 'Peki ne yapayım?' diyorsanız size önerilerimiz var.