Balık çok sağlıklı ve çok lezzetli bir protein kaynağı. Özellikle sonbahar ve kış aylarında tezgahları süsleyen taze balıkları yemeye doyamıyoruz. Ancak balığın hem besin değerini kaybetmemesi, hem de lezzetinin katlanması için pişirme tekniğine çok dikkat etmek gerekiyor. Zira her balığı aynı şekilde, pişirmek mümkün değil. Yanlış pişirme tekniği balığın yapısını ve tadını bozuyor, kalorisini artırıyor, sağlıklı bir öğün olmaktan çıkmasına neden oluyor. Bütün bunları göz önüne alarak sizin için “Hangi balık nasıl pişirilmeli?” sorusuna yanıt olabilecek bir rehber hazırladık. Mutlaka bir göz atın.
#Hangi Balık Nasıl PişirilmeliBalık hem çok sağlıklı bir protein kaynağı olması hem de lezzetiyle sofralarımızın olmazsa olmazlarından. Özellikle kış aylarında bollaşan ve ucuzlayan derya kuzuları, balık sevenlerin rüyalarına giriyor. Balığın lezzeti ve besleyiciliği açısından tazeliği kadar hangi teknikle pişirildiğinin de önemi var çünkü her balık her şekilde pişmez. Bunları bilmeden balık pişirmeye kalkıştığınızda, yanlış teknik uygularsanız tatsız tuzsuz ve sağlıksız bir balık yemeği elde edebilirsiniz. Peki hangi balık nasıl pişirilmeli? İşte denizlerimizde ve balıkçı tezgahlarında en sık karşılaştığımız türler için pişirme önerileri…
#BalıkHem sağlıklı hem de lezzetli olan yiyeceklerin başında hiç şüphesiz ki balık gelmektedir. Balığın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Dilediğiniz balık çeşidini seçerek haftada en az bir kere tüketmeye özen göstermelisiniz. Kaya levreği nasıl pişirilir? Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kaya KevreğiHayatta denenen birçok lezzetli yemek tarifleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak yeni lezzetler keşfedilmekte veya var olan lezzetler daha da çeşitlendirilmeye devam etmektedir. Et, balık, tavuk ve sebzeler ile birçok çeşitli yemekler, ara sıcaklar ile soğuk mezeler yapılmaktadır. Yapımı ve lezzeti en çok merak edilen lezzetlerden bir tanesi de deniz ürünleri arasında sayılan havyarlardır. Peki, havyar nasıl pişirilmektedir? Taze havyar nasıl tedarik edilir ve nasıl bulunur? İşte, havyar hakkında merak edilen unsurlar.
#HavyarBeklenen balık sezonu açıldı. MasterChef deniz ürünlerinin yer aldığı programda minekop balığı da merak konusu oldu. Diğer adı kötek balığı olan minekop balığı nedir, nasıl pişirilir ve nasıl temizlenir sizler için derledik...
#Minekop BalığıOlta avcılığı, insanların yapmaktan en çok hoşlandığı aktiviteler arasında yer alıyor. Balık beslemek gibi balık avlamak da insanları çok mutlu eden hobiler arasında yer alır. Olta avcılığı yapan kişiler tarafından yakalanan balıklardan birisi de kötek balığıdır. Kötek Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Granyöz balığı, görünüm olarak genellikle levreğe benzer. Bu nedenle de kaya levreği adı ile de bilinir. Lezzetli bir balık türü olması nedeni ile balık severler çok sık tarafından tercih ediliyor. Görünümü bakımından levreğe çok benzeyen bir özelliği bulunur. Granyoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
En faydalı yiyecekler arasında balık ilk sıralarda gelmektedir. İstediğiniz türden balığı alarak zevkli bir şekilde pişirebilirsiniz. Farklı ve lezzetli balık türlerinden biriside sarıkanat balığıdır. Sarıkanat balığını doğru bir teknik ile pişirmeniz oldukça önemlidir. Sarıkanat nasıl pişirilir? Sarıkanat balığı fırında mı tavada mı pişirilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#SarıkanatTekir, Türkiye'de sık sık sofralarımızı şenlendiren bir balık türü. Pembe-kırmızı rengi nedeniyle sık sık akrabası barbun ile karıştırılan tekir daha küçük olması ve bıyıklarıyla barbundan ayrılıyor. Peki tekir balığı nasıl bir balıktır? Tekir balığı nasıl temizlenir, nasıl pişirilir? Bütün bu soruların cevapları içeriğimizde...
#Tekir Balığı Nasıl PişirilirBalık mevsiminin sonuna yaklaşıyoruz. Havalar sıcak gittiği için sezon, balıkseverler için sıkıntılı geçti. Balık kaçtı ve doğru düzgün yağlanmadı. Ama kalkanın tam zamanı. Hamsi ve palamudun ardından mart ve nisan, bu üstü sivilceli, çirkin kralın zamanı.
#Serkan Ocakİtalyan Konsolosluğu’nun karşısında Tom Tom Suites’teki Nicole, bu yıl da La Liste’e girmeyi başardı, üstelik puanını 94.50’ye yükselterek. Türkiye’nin en iyisi, dünyanın 120’nci restoranı olan Nicole’ün şefi Aylin Yazıcıoğlu’yla başarının sırrını ve 2019 hedeflerini konuştuk.
#İtalyan KonsolosluğuAralık ve ocak aylarında tezgahlarda en sık gördüğümüz balıklardan biri çinekoptur. Lüferin 11 ila 15 santimetre boyundaki haline verilen isim olan çinekop (ya da çinakop) çok lezzetli bir balıktır. Ancak balıkların büyüyüp lüfer olunca yenmesi, denizlerimizdeki balıkların neslinin uzaması açısından daha doğru bir harekettir. Siz yine de çinekop yemeye kararlıysanız çinekop nasıl temizlenir, nasıl pişirilir öğrenmelisiniz. İşte çinekop pişirirken bilmeniz gerekenler ve birkaç pişirme püf noktası.
#ÇinekopTuzda balık nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balığın farklı bir teknikle yapılma biçimi olan tuzda balık için tarif merak ediliyor. Peki, tuzda balık nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı
#Tuzda Balık