Anne adayı ve bebek için hamilelikte su tüketimi çok önemlidir. Gün içinde belli aralıklara yayarak içilen su, hamilelik döneminde sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasındadır. Çünkü hamilelik döneminde bol su içmek bebek sağlığı için de oldukça büyük bir öneme sahiptir.
#Hamilelikte Su TüketimiBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiBeyaz akciğer sendromu, Çin ve ABD’den sonra Avrupa ülkelerinde de görülmeye başladı. Dünyada salgın paniğine neden olan hastalık, akciğerlerin ani bir şekilde iltihaplanması sonucu ortaya çıkıyor ve hayati organlara yeterli oksijen gitmemesine neden oluyor. Peki hastalık neden bir anda yayılmaya başladı? Nasıl önlemler alınmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkAktarlarda ve e-ticaret sitelerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek, gripten korunmak, zayıflamak hatta kanser tedavisi için bile bitki çayı karışımları mevcut. Peki bu çayların içinde ne olduğunu ve bunun vücudunuzu nasıl etkilediğini gerçekten biliyor musunuz? Karışımlarda en fazla kaç bitki olmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#Sağlıkİngiltere'de yaşayan Sylvia Chengo'nun 6 yaşındayken geçirdiği bir göz hastalığı, yıllar yıllar sonra doğum yapmasıyla nüksedince genç kadın görme yetisini kaybetti. Peki hamilelik göz sağlığını nasıl etkiliyor, başka hangi sağlık sorunlarına sebep oluyor? Hamilelikte yaşanan önemli sağlık sorunlarını ve riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde…
#SağlıkBoğaz ağrısına iyi gelen şeyler, sıkça araştırılan rahatsızlıklardan biridir. Özellikle de havaların soğuması ile beraber önem kazanan rahatsızlıklar arasındadır. Bu sebeple Boğaz ağrısına neyin iyi geldiğini araştırarak bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Boğaz ağrısına iyi gelen şeyler nelerdir? Boğaz ağrısına iyi gelen çaylar ve tarifleri detaylarıyla derledik.
#Boğaz AğrısıEmzirme döneminde anneler ve bebekler için beslenme çok önemlidir. Özellikle besinlerin tüketilmesi sırasında gaz yapıp yapmamasına çok dikkat edilir. Sarı, siyah ve kuru üzüm gaz yapar mı ve yapmaması için ne yapılır tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Birçok farklı besin türünde kullanılan en güzel ürünler içerisinde susam gelir. Özellikle başta simit olmak üzere aynı zamanda unlu mamullerde yaygın olarak değerlendirilir. Bununla beraber susamın şişkinlik ve gaz abi yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde bulunuyor.
Emzirme döneminde beslenme her zaman çok önemli bir yere sahiptir. Annenin tükettiği her besin annenin sütüne geçerek bebeği doğrudan besler. Bu nedenle de emziren anneler dengeli ve yeterli beslenmelidir. Emzirme dönemi içinde beslenme gaz yapan yiyeceklerden uzak durmanız gerekir. Salatalık gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır sizler için derledik.
Herkesin zevkle ve çok severek tükettiği ürünler bulunmaktadır. Bunlardan biriside mısırdır. Tabi mısırın birçok farklı türü olduğu da bilinmektedir. Asıl merak edilen ise mısırın çeşitlerinin yaptığı etkilerdir. Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır gaz ile şişkinlik yapar mı? Yapmaması için ne yapılır tüm detayları ile derledik.
Mercimek yemeği, Türk kültüründe en sevilen yemekler arasında yer almaktadır. Ancak gaz yapıcı ve şişirtici özellikleri nedeniyle, dikkat edilmesi gerekmektedir. Sizler için mercimek yemeği gaz yapar mı? Mercimek yemeği gaz yapmaması için ne yapılır detayları ile derledik.
Ülkemiz bakliyatlar ve bu bakliyatlardan elde edilen yemişler konusunda oldukça verimli bir coğrafyada yer almaktadır. Özellikle nohut kullanılarak üretilen leblebi ve leblebi çeşitleri ülkemizde sıkça tüketilmektedir. Peki, sarı, beyaz ve tuzlu çeşitleri olan leblebi gaz yapar mı? Leblebinin gaz yapmaması için neler yapmalı tüm detayları ile derledik.
Bazı yiyecekler oldukça lezzetli olmasına rağmen tüketildiği zaman gaz ve şişkinlik problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumda yiyeceği faydasından çok zararı olmaktadır. Karpuz yaz aylarının en çok tüketilen besinidir. Peki, karpuz gaz veya şişkinlik yapar mı? Gaz ve şişkinlik yapmaması için neler yapmak gerekir? Hamile ve emziren bayanlar karpuz tüketebilirler mi detayları ile derledik.
Anne adayları gebelik döneminde beslenme düzenlerine çok dikkat etmeliler. Bazı besinler yararlı olurken bazı besinler ise hamilelik sürecine olumsuz yansımaktadır. Özellikle de yeşil çay tüketimi çok merak ediliyor. Hamilelikte yeşil çay içilir mi ve zararlı mı? Gebelikte yeşil çay tüketimi bebeğe zarar verir mi tüm detayları ile sizler için derledik.
Günümüzde hamilelik sürecinde birbirinden farklı hastalıklar ortaya çıkabilir. Özellikle fiziksel değişiklikler de yoğun olarak yaşanır. Hamilelikte saç dökülmesi de çok fazla görülmektedir. Hamilelikte saç dökülmesi olur mu ve neden olur? Hamilelikte saç dökülmesi nasıl engellenir ve geçer tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamilelik, kadınların en hassas oldukları dönemlerden bir tanesidir. Çünkü bu dönem içerisinde vücut birçok değişikliğe uğrar. Hamilelik döneminde en sık rastlanan rahatsızlıklardan biri de rahim ve vajina ağrısıdır. Hamilelikte rahim ve vajina ağrısı neden olur? Tedavisi nasıldır ve gebelikte rahim ve vajina ağrısı nasıl geçer tüm detayları ile derledik.
Gebelik kadınlar için en dikkat edilmesi gereken dönemlerden bir tanesidir. Özellikle hamilelik döneminde beslenmeye de çok dikkat edilmelidir. Hamilelikte limon yemek zararlı mı, düşüğe sebep olur mu ve mide bulantısına iyi gelir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günümüzde hamilelik süreci oldukça dikkat gerektirmektedir. Özellikle de hamilelik döneminde çeşitli sağlık sorunları olabilir. Hamilelik döneminde karın ağrısı da çok sık görülmektedir. Hamilelikte karın ağrısı olur mu, neden olur ve ne zaman başlar? Gebelikte karın ağrısına ne iyi gelir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Hamile kadınlar sağlıklı bir hamilelik, kısa ve kolay bir doğum yapmak isterler. Bu nedenle internet üzerinden pek çok araştırma yaparlar. Son zamanlarda bu konuda; hamilelikte hurma tüketimi ile ilgili pek çok haber ve makale yayınlanmıştır. Peki, hamilelik döneminde hurma yemek zararlı mıdır yoksa faydaları var mıdır detayları ile derledik.
Çay yapma ve içme ritüeli binlerce yıldır var olan bir kültürdür. Kimisi için çay, bir içecekten daha fazlasıdır. Pek çok kadın hamile kaldığında dahi vücudunun sıvı ihtiyacını çaydan alır. Peki, çay hamileliğe zararlı mıdır detayları ile derledik.
Sağlıklı ve dengeli beslenmenin sağlık için olmazsa olmaz birincil kural olduğu artık bilinmektedir. Bilinçli kişiler de bu doğrultuda bir beslenme düzeni oluşturmaktadır. Meyve ve sebze tüketiminin artırılması ve bunların da mevsiminde tüketilmesi zorunludur. Bilhassa sebze ve meyve sularının sağlık açısından önemi son yıllarda iyice öne çıkmıştır. Bu sağlıklı meyve sularına kızılcık suyu en güzel örnektir. İşte ilgiyle okuyacağınız kızılcık suyunun faydaları, hamilelikte kızılcık suyunun yararları ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Kızılcık SuyuÜlkemiz çapında maden suyu ile soda genel olarak karıştırılmaktadır. Bununla beraber birbirlerinin yerine tüketilmektedir. Fakat maden suyu ile sodanın farkları bulunmaktadır. Maden suyunun içeriğinde bulunan mineral, sodaya göre daha fazladır. Peki, hamilelikte maden suyu içmek zararlı mı ve mide bulantısına iyi gelir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Maden SuyuMeme ağrısı kadınlarda sık görülen bir şikayettir. Bu ağrıların pek çok farklı nedeni olabilir. Bunlardan en çok görüleni ise, adet döngüsü içinde meydana gelen şiddetli meme ağrısıdır. Meme ağrısı pek çok farklı nedenden kaynaklanabilir. Meme ağrısı, her yaş grubundaki kadında sıkça görülebilen bir rahatsızlıktır. Memede sızlama neden olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Bilindiği gibi ayaklar vücut yükünü taşıyan en önemli parçalardan biridir. İnsan vücudunda yer alan ayaklarda bazı dönemlerde bazı sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Ayak şişmesi de bu problemlerden biridir. Bacağın bilekten aşağıda bulunan ve yere basmaya yarayan kısmına ayak denmektedir. Bu tanımdan da anlayacağımız gibi ayakta meydana gelen sorunlar bazı etkinlikleri de engelleyebilmektedir. Ayaklarda neden şişme olur, yolculukta, yazın, hamilelikte ve doğumdan sonra ayakların şişme nedenleri nelerdir detayları ile derledik.
#SeohabeerMeyve ve sebzelerin üzerindeki tarımsal ilaç kalıntıları sağlığımızı tehdit ediyor. Karbonatlı, limonlu, sirkeli su, bu maddenin temizlenmesi için yeterli mi? Peki hangi meyve ve sebzeler daha riskli, hangileri güvenli? 10 soruda inceledik...
#PestisitMakat çatlağına makat yırtığı da denmektedir. Tıbbı ifadesi ise anal fissür terimidir. Buradaki anüs vücuttaki makat bölgesini ifade eder. Makat bölgesini örten deride ağrı, kaşıntı, kanama neden olan durum kattaki yırtık ya da çatlaktır. Bu anlamda sizler için bilgilendirici şekilde detaylı olarak makat çatlağına ne iyi gelir, nasıl geçer, tedavisi ve nedenleri konularını derledik.
#Makat Çatlağına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Hamilelik döneminde bacaklarda kramp, varis, şişme veya kaşıntı gibi rahatsızlıklar genelde tehlikeli olmamalarına rağmen, altlarında yatan nedenleri ortaya çıkarmak için mutlaka bir uzmana başvurmalıdır. Kalp ve Damar Cerrahı Op.Dr. Orçun Ünal, hamilelikte en sık yaşanan bacak şikayetleri hakkında önemli bilgiler verdi.
#HamilelikGünlük hayatımızda yapacağımız ufak değişikliklerle doğurganlık şansını artırmanın mümkün olduğunu belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar; “proteinden zengin karbonhidrattan fakir bir beslenme programı benimsenmeli, ideal vücut ağırlığının sağlanması için mutlaka egzersiz yapılmalı ve kafein tüketimi sınırlandırılmalı” dedi.
#Hamilelik