Karpuz Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Karpuz Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:00

Bazı yiyecekler oldukça lezzetli olmasına rağmen tüketildiği zaman gaz ve şişkinlik problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumda yiyeceği faydasından çok zararı olmaktadır. Karpuz yaz aylarının en çok tüketilen besinidir. Peki, karpuz gaz veya şişkinlik yapar mı? Gaz ve şişkinlik yapmaması için neler yapmak gerekir? Hamile ve emziren bayanlar karpuz tüketebilirler mi detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Karpuz özellikle yaz aylarında serinlemek ve su ihtiyacını karşılamak amacıyla sıkça tüketilen bir besindir. Karpuz insan vücudu için birçok yararı olmasına rağmen bazı durumlarda gaz veya şişkinlik de yapabilmektedir. 

 Karpuz Yemek Gaz Yapar Mı? (Yetişkinlerde) 

 Karpuz yağ içermeyen bol sıvı içeren ve içerisinde A, B6 ve C vitamini gibi vitaminler bulunan İnsan sağlığı için son derece önemli bir meyve olarak gösterilmektedir. Ayrıca karpuz Potasyum, likopen, sitrulin gibi mineraller açısından da oldukça zengindir. Uzmanlar tarafından besin değerleri açısından önerilmesi tavsiye edilmektedir. 

 Karpuz bu kadar faydalı bir meyve olsa da bazı sindirim problemlerine de yol açabilmektedir. Bunun en büyük nedeni ise karpuz içerisinde bulunan likopen maddesinin yüksek olmasından kaynaklanmaktadır. Bu madde aşırı fazla tüketilmesi durumunda bulantı, ishal, gaz ve şişkinlik gibi problemlere yol açabilmektedir. 

Haberin Devamı

 Karpuz Midede Şişkinlik Yapar mı? 

 Karpuz yaz mevsiminin en çok tüketilen meyvelerinden birisidir. Genellikle yaz aylarında sofralarda mutlaka bulunan ve ülkemizde aşırı miktarda tüketimi olan bir meyvedir. Karpuzun bu kadar tüketilmesinin nedeni ise vücudun ısı dengesini sağlaması ve bol miktarda sıvı içermesidir. Ayrıca karpuz vitamin ve mineraller bakımından da oldukça zengin bir besin maddesidir.

Karpuzun birçok faydası bulunmasına rağmen aşırı tüketimi vücuda ciddi zararlar verebilmektedir. İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller nedeniyle özellikle likopenin fazla olması nedeniyle aşırı tüketimi nedeniyle midede şişkinlik yapabilmektedir. Bunun haricinde ayrıca fazla tüketilmesi sindirim problemlerine yol açabilmektedir. 

 Karpuz Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Emzirme döneminde annelerin tükettikleri besinler nedeniyle annelerde ve bebeklerde sindirim problemleri olabilmektedir. Özellikle alerji oranı yüksek besinleri tüketen annelerin bebeklerinde gaz ve şişkinlik durumları görülmektedir. Karpuzda bebekler için hem alerjik bir besindir hem de asit düzeyi fazla olan bir meyvedir. 

Haberin Devamı

 Emzirme döneminde annenin aşırı karpuz tüketmesi bebeklerde gaz problemleri yaşanmasına neden olabilmektedir. Bebeklerin sindirim sisteminin gelişmişliği az olduğu için birçok besin emzirme döneminde gaz problemine neden olabilmektedir.

  Karpuz Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Karpuz oldukça besleyici bir meyve olarak uzmanlar tarafından oldukça çok tavsiye edilmektedir. Ancak aşırı tüketilmesi halinde içerisinde bulunan maddeler nedeniyle mide ve sindirim problemlerine yol açabilmektedir. Özellikle hamilelik döneminde aşırı tüketimi gaz ve şişkinlik gibi problemlere yol açabilmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!