Güncelleme Tarihi:
Sarı, siyah ve kuru üzüm lif ve su açısından çok zengindir. Üzüm miktarı bilinerek tüketilmelidir. Çözünür lif ve fruktoz barındıran üzüm mide içinde gaz ve ishale de neden olabilir.
Sarı, Siyah ve Kuru Üzüm Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde)
Üzümün birbirinden farklı çeşidi bulunmaktadır. Türkiye genelince sarı, siyah ve kuru üzüm de çok sık tüketilir. Özellikle diyetlerde kuru üzüm de çok fazla tüketilmektedir. Lif ve su açısından zengin olan üzüm çeşitleri dışkılamanın sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur. Kabızlık sorunu yaşayan yetişkinlere genellikle üzüm tüketmeleri önerilir. Üzüm tüketmek midede gaz oluşmasına neden olur. Günlük üzüm tüketimi fazlalaşır ise kişi ishal de olabilir.
Sarı, Siyah ve Kuru Üzüm Midede Şişkinlik Yapar mı?
Üzüm midede kolay çözünebildiği için midede çok fazla şişkinlik yapmaz. Bağırsak hareketlerine de yardımcı olan üzüm dışkılamanın da sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlar. Kabızlık sorunu yaşayan kişiler çoğunlukla siyah ve sarı üzüm tüketebilirler. Üzüm içerisinde fruktoz gibi meyvelerde bulunan şeker türü yer almaktadır. Günlük fruktoz alımı bazı kişilerde yan etki gösterir. Bu durumda da kişide ishal ve gaz sorunlar sindirim sistemi sorunlarına neden olabilir. Bazı kişilerde fruktoz intoleransı da oluşabilir. Bu durum genel olarak genetik kökenli de olabilir. Üzüm yedikten sonra kişide gaz ve ishal oluşur ise bu fruktoz intoleransı sebebiyle de olabilir.
Sarı, Siyah ve Kuru Üzüm Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı?
Gebe annelerin tükettikleri her besin dolaylı olarak bebeği de etkiler. Yenilen her besinden alınan faydalar da bebeğin gelişimine önemli bir fayda sağlamaktadır. Üzüm yetişkinlerde gaz yapması ile bilinir. Anne adaylarının tükettikleri besinler anne sütü ile bebeğe de geçer. O yüzden anne adayları bebeklerini emzirirken çok fazla üzüm tüketmeliler. Bu durum bebekte de gaz yapabilir.
Sarı, Siyah ve Kuru Üzüm Hamilelikte Gaz Yapar mı?
Hamilelik döneminde tüketilen her bir besin çok önemli bir yere sahiptir. Özellikle de anne adayları hamilelik döneminde bebeklerine de yarayan besinleri tüketmeliler. Hamilelik döneminde genellikle üzüm tüketilmesi gaz yapar. O nedenle anne adayları hamilelik döneminde üzümü dikkatli bir şekilde tüketmeliler.