hamile beslenmesi haberleri sayfasında hamile beslenmesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 204 hamile beslenmesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Beslenmesine büyük özen göstermesi gereken anne adaylarının bayram sofralarının cazibesine kapılması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Ziyaretlerde ikramlara mesafeli yaklaşarak beslenme planının dışına çıkmamak bayramın, sıkıntıya girilmeden sağlıkla geçirilmesini sağlıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Parvana Seyidova, anne adaylarının Ramazan Bayramı boyunca dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Hamile BeslenmesiKadınların birçoğu artık hamilelik dönemlerini çalışarak geçiriyor. Doğum haftaları yaklaşana kadar çalışacak olan hamileler için bu süreçte takip edecekleri beslenme programları ise çok önemli. Çalışan hamileler için özel beslenme programları hazırlanmalı ve dikkat etmeleri gereken noktalar kendilerine anlatılmalıdır. İşte hamilelerin bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmeleri için beslenme önerileri...
#Hamile Beslenmesi“İster anne karnında olsun, ister doğduktan sonra olsun bir çocuğun beyin gelişimini tek başına artıracak bir yöntem, ilaç veya besin maddesi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Aksi takdirde insanlarda boyut ve gelişim olarak çok farklı düzeyde beyin yapılarıyla karşılaşırdık” diyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ayvaz, anne karnındaki bebeklerin beyin gelişimini etkileyen faktörleri açıkladı.
#Bebek Gelişimi HakkındaYüksek sıcaklıklar ve nem nedeniyle yaz ayları özellikle hamileler için daha zor geçiyor. Bu nedenle hamilelerin yaz aylarında beslenmelerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Barış Çoban, anne adaylarına sıcak havalarda beslenme önerilerinde bulunuyor.
#HamileHemen herkesin severek tükettiği meyvelerden birisi olan erik, bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte gündemde yer almaya başladı. Erik ne zaman çıkar sorusu ile sevilen meyvenin pazar ve marketlerde ne zaman yer alacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmeye başladı. Peki, erik ne zaman çıkar? İşte, o bilgiler
#Erikler Ne Zaman ÇıkarHamilelik sürecinde alınması gereken besinler nelerdir? Örnek bir hamile beslenmesi nasıl olmalıdır? Hamilelikte şeker tüketimi nasıl olmalıdır? Hamilelikte balık tüketimi ne kadar olmalıdır? Sorularının cevaplarını Uzman Diyetisyen Fatma Yiğitoğlu verdi.
#Hamilelikte BeslenmeBeslenmesine büyük özen göstermesi gereken anne adaylarının bayram sofralarının cazibesine kapılması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Ziyaretlerde ikramlara mesafeli yaklaşarak beslenme planının dışına çıkmamak bayramın, sıkıntıya girilmeden sağlıkla geçirilmesini sağlıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Parvana Seyidova, anne adaylarının Ramazan Bayramı boyunca dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Hamile BeslenmesiBahar aylarının gelmesi ile beraber erik de pazar ve manavlardaki yerini almaya başladı. Mevsiminin gelmesi ile tüketilmeye başlanan eriği faydaları da lezzeti kadar gündemde yer alıyor. Peki, yeşil ve kırmızı renkleri de bulunan erikte hangi vitaminler bulunuyor. Eriğin faydaları nelerdir? İşte, eriğin faydaları ile ilgili merak edilenler.
#Eriğin FaydalarıKadınların birçoğu artık hamilelik dönemlerini çalışarak geçiriyor. Doğum haftaları yaklaşana kadar çalışacak olan hamileler için bu süreçte takip edecekleri beslenme programları ise çok önemli. Çalışan hamileler için özel beslenme programları hazırlanmalı ve dikkat etmeleri gereken noktalar kendilerine anlatılmalıdır. İşte hamilelerin bu süreci en sağlıklı şekilde geçirmeleri için beslenme önerileri...
#Hamile Beslenmesi“İster anne karnında olsun, ister doğduktan sonra olsun bir çocuğun beyin gelişimini tek başına artıracak bir yöntem, ilaç veya besin maddesi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Aksi takdirde insanlarda boyut ve gelişim olarak çok farklı düzeyde beyin yapılarıyla karşılaşırdık” diyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ayvaz, anne karnındaki bebeklerin beyin gelişimini etkileyen faktörleri açıkladı.
#Bebek Gelişimi HakkındaYüksek sıcaklıklar ve nem nedeniyle yaz ayları özellikle hamileler için daha zor geçiyor. Bu nedenle hamilelerin yaz aylarında beslenmelerine daha fazla özen göstermesi gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Barış Çoban, anne adaylarına sıcak havalarda beslenme önerilerinde bulunuyor.
#HamileGıda takviyeleri son dönemde sağlıkla ilgili tartışmaların bir numaralı konusu. Vücudumuzda ve beslenmemizde yetersiz kalan çeşitli vitamin ve minerallerin yerini doldurmak için alınan bu takviyeler arasında şu an en popüleri magnezyum. Özellikle sosyal medyada herkesin mutlaka magnezyum takviyesi alması gerektiğine dair paylaşımlar öne çıkıyor. Ama gerçekten böyle bir ihtiyaç var mı? Daha da önemlisi magnezyum takviyeleri iddia edildiği gibi her derdin devası olabilir mi?
#SağlıkBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiDişi olmayan 6 aylık bebek eti, sebzeyi kendi kendine yiyebilir mi? Son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde çok popüler olan 'baby-led weaning' yani BLW akımını destekleyenler, bu soruya "Doğru şekilde servis edildiğinde, evet" cevabını veriyor. Bebekleri kaşıkla hatta bazen de zorla besleyen geleneksel yaklaşımın aksine daha doğal ve kendiliğinden bir beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen BLW ile büyüyen çocukların yemekle daha sağlıklı bir ilişki kurduğu öne sürülüyor. Peki gerçekten böyle mi? Uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#Baby Led WeaningÇağın vebası metabolik hastalıklar, her yıl dünyanın yüz binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Ancak bu hastalıklardan korunmak aslında oldukça kolay. Hafta içi yayımlanan bir araştırma da bu konuda çok çarpıcı veriler ortaya koydu.
#BeslenmeAdana’nın Yüreğir ilçesinde 9 aylık hamile Nur Abdud (31) hayatını kaybetmişti. Nur Abbud’un sezaryenle alınan erkek bebeği ise hayati tehlikeyi atlattı. Bebek, doğum sırasında oksijensiz kalması yüzünden nefes alamıyordu. Doktorların mucize diye nitelendirdiği bebek, yeni doğan yoğun bakım servisinde yapılan müdahalelerin ardından solunum cihazlarından kurtularak nefes almaya başladı.
#AdanaYeni annelerin doğumdan sonraki ortalama 6 haftalık dönemi olarak tanımlanan lohusalık, kadınların en hassas, en kırılgan olduğu zamanların başında geliyor. Bu süreçte başta en yakınları olmak üzere aile üyelerinin ve çevrelerinin yeni annelere ilgi, şefkat ve anlayışla yaklaşması şart. Bu dönemde yaşananların kadınlarda ne derin yaralar açabildiğine insan hikayeleri ve uzman yorumlarıyla bir bakalım.
#LohusalıkYeni annelerin doğumdan sonraki ortalama 6 haftalık dönemi olarak tanımlanan lohusalık, kadınların en hassas, en kırılgan olduğu zamanların başında geliyor. Bu süreçte başta en yakınları olmak üzere aile üyelerinin ve çevrelerinin yeni annelere ilgi, şefkat ve anlayışla yaklaşması şart. Bir Sorudan Fazlası'nda bu kez bu dönemde yaşananların kadınlarda ne derin yaralar açabildiğini insan hikayeleri ve uzman yorumlarıyla masaya yatırdık…
#LohusalıkAraştırmalara göre dünyada her 10 kediden yalnızca 4’ü düzenli sağlık kontrollerinden geçiriliyor. Kedi sahipleri, kedilerini yalnızca hastalandığında veya yaralandığında veteriner kliniğine götürdüklerini belirtirken, Türkiye’deki kedi sahiplerinde de maalesef benzer bir durum söz konusu. Her 3 kedi sahibinden 1’i kedileri hastalık semptomu göstermesine rağmen kedilerini hemen sağlık kontrollerinden geçirmediğini belirtiyor. Oysa hastalıklarını gizleyebilen kediler için düzenli veteriner hekim kontrolleri yaşamsal öneme sahip.
#Sponsorlu İçerik35 yaşını geçen kadınlarda yumurtlamanın azalması, yumurta kalitesinin düşmesi ve ilerleyen yaşa bağlı olarak bazı kronik hastalıkların gelişmesi hamile kalma ihtimalini azaltsa da 40 yaşından sonra anne olmak imkansız değildir. Doğal yollarla ya da tüp bebek tedavisiyle gerçekleşen 40 yaş sonrası hamileliklerde hem anne hem bebek sağlığı açısından daha fazla risk bulunur. Bu sebeple 40 yaşından sonra hamile kalan anne adaylarının sağlıklı yaşamaya dikkat etmesi, iyi beslenmesi, kullandığı ilaçları aksatmaması, önerilen testleri yaptırması ve gebeliği takip eden doktorunun söylediklerini harfiyen uygulaması son derece önemlidir.
#Tüp Bebek Tedavisi