Her biri yaklaşık 7-8 ton ağırlığındaki büyük taş blokların işlenip üst üste konmasıyla yapılmış devasa heykeller... Gündoğumu ve günbatımının en güzel hali... Adıyaman’a gidip dünyanın 8’inci harikası Nemrut’a çıktık, güneşin batışının tadını çıkardık.
#SeyahatHoşgörüyü temel alan düşünceleriyle dünyanın tanıdığı Mevlana Celaleddin Rumi’nin 748’inci ölüm yıldönümü yaklaşıyor. En büyük sevgili olarak bildiği Allah’a kavuşma anı olarak belirttiği için Şebi Arus ‘düğün gecesi’ olarak isimlendirilen anma törenleri 7-17 Aralık arasında düzenlenecek. Bu vesileyle Türkiye’nin en mistik ve huzurlu kentlerinden Konya’yı ziyaret edecek olanlara Mevlana’yı merkeze alarak bir rehber hazırladık.
#KonyaRamazan ruhu ve keyfi de en güzel iftar yemeklerinde hissediliyor. Reztoran.com, ailece açılacak oruçlar, dost sohbetleriyle geçen yemekler için İstanbul’un en keyifli iftar mekânlarını derledi. Çocuklarınız için en uygun olan, manzaralı ve bahçeli mekânlara yine bu listeden ulaşabilirsiniz. Leziz iftariyelikler, kebaplar ve Osmanlı mutfağından tatlarla Ramazan’ın ruhunu en iyi şekilde hissedebilirsiniz. İşte iftar yemeklerinizi ziyafete dönüştürebileceğiniz her bütçeye hitap eden 14 restoran!
#ReztoranMilli lezzetlerimizden olan ve neredeyse hepimizin her fırsatta yediği lahmacunu İstanbul’da en iyi yapan yerleri merak ediyorsanız; Zomato kullanıcılarının verdiği puanlarla hazırlanan İstanbul’un en sevilen 10 lahmacun mekanını listemizde bulabilirsiniz.
#RAMAZANMinarelerle taçlandırılmış üç eski başkent, Osmanlı’nın görkeminin yüzlerce yıllık tanıkları. Bursa kuruluşa şahitlik etmiş, Edirne yükseliş döneminde ön plana çıkmış, zirve ve çöküş ise İstanbul’a kalmış. Osmanlı’nın yaklaşık 700 yılında payitaht, yani başkent olan bu üç şehir muhteşem eserlerle süslü. Yeniden keşfetmeye ne dersiniz?
Kar yüzünden uzak geziler yerine masabaşı gezilerle ile yetinmek zorunda kaldım. Bu hafta size kentlerde gezinmenin tadını anlatmaya çalışacağım. Bir de yurtdışına gidecek olan yemeğe düşkün okurlarıma dünyanın önemli restoranlarının adreslerini vereceğim. Aklınızın bir köşesinde kalsın, belki bir gün lazım olur.
Ben çocukken, anneannem, "Dört mevsimin yaşandığı bir ülkede yaşamak kadar büyük bir nimet yoktur" derdi. Kışın soğuğundan hazzetmediğim, tek mevsime endeksli ülkelerden habersiz olduğum yıllarda bunu hiç anlamazdım. Yazın veya kışın diktatörlüğünden kurtulamayan coğrafyaları görünce anladım Türkiye’nin kıymetini.
Adana denilince akla hemen meşhur kebabı gelir. Elde kıyılan erkek kuzu eti, maharetli ustaların ellerinde geniş şişlere saplanıp uzun mangallarda kömür ateşinde cızır cızır pişerken, yayılan dumanı insanın iştahını açar. Eti ve harcı hazırlayan ustanın önemi kadar, pişiricinin ustalığı da lezzetli bir kebapta önemli yer tutar. Soğan, közlenmiş biber ile domates, ezme salata ve şalgam suyu asırlardır kebabın yol arkadaşıdır.