Denizli Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, sabaha karşı meydana gelen, merkez üssü Pamukkale ilçesi Irlıganlı Mahallesi olan büyüklükleri 1.1. ile 3.8 arasında değişen 12 depremi değerlendirdi. Prof. Dr. Kumsar, Denizli'de çok sayıda aktif fay hattı olduğunu, özellikle Pamukkale fayının 6.8 büyüklüğünde deprem üretebileceğini, kentin buna hazır olması gerektiğini söyledi.
#DenizliDenizli'nin Honaz ilçesinde 2002 yılında turizme açılan ve içindeki travertenleri nedeniyle 'yer altındaki gizli Pamukkale' olarak bilinen Kaklık Mağarası'nın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Mağarada incelemelerde bulunan Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, içinde çatlaklar bulunan mağaranın, büyük bir depremde çökebileceğini söyledi.
#DenizliPamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli'de gelecekte en büyük yaşanacak depremi 6,8 ile 7 arasında beklediklerini, bu büyüklükteki bir depremin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan dünyaca ünlü 'Beyaz Cennet' Pamukkale'deki travertenlerde hasar oluşturacağını söyledi.
#DenizliPamukkale Üniversitesi (PAÜ) Jeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli'de en son gerçekleşen büyük depremin 1717 yılında meydana geldiğini belirterek, "Geçmiş dönemlerde 6’nın üzerinde 7’ye yakın deprem üreten bu fay, ova içerisinde yerleşim yerlerinde Pamukkale’de ve yakın yerlerde ciddi hasarlar oluşturacaktır. Beklenen büyük deprem Pamukkale Travertenleri'ne zarar verecek" dedi.
#Pamukkale ÜniversitesiDenizli Pamukkale Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, Sarayköy ilçesinde inceleme yapmak için üzerine çıktığı beton zeminin çökmesi sonucu, ısısı 82 derece olan termal suya düştü. Ayaklarında ikinci derecede yanıklar oluşan Prof. Dr. Kumsar, hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı.
#Halil KumsarPamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli'nin Pamukkale ilçesinde son zamanlarda yaşanan depremlerin normal hayatı bozmayacak şekilde yaşanabilecek depremler olduğunu, büyük bir depremin öncüsü olduğunu söylemenin şu aşamada mümkün olmadığını bildirdi.
#PamukkaleDENİZLİ'de Pamukkale Üniversitesi ile Tokyo Üniversitesi tarafından 9 yıldan bu yana yürütülen depremsellik araştırmaları çerçevesinde kurulan Deprem Araştırma ve İzleme İstasyonu'na kimliği belirsiz kişiler tarafından zarar verildi. Pamukkale travertenlerinin yakınında bulunan ve tel örgüyle çevrili istasyonun metal kapısını kıran kişiler silahla ateş ederek istasyondaki cihazlara da zarar verdi, veri akışı kesildi.
Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Halil Kumsar, sekiz aydır beşik gibi sallanan Denizli Çameli’nde uzun zamandır bilimsel çalışmalar yaptıklarını belirterek, bölgede 6 ile 6.5 büyüklüğünde deprem olabileceğini iddia etti.
Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, 15 yıllık üniversitede bir ilk gerçekleştirerek Akademik Meclis projesini hayata geçirdi. 1992 yılında kurulan üniversitede dün ilk kez 300 akademik personelin katılımıyla Akademik Meclis toplantısı yapıldı.
DENİZLİ Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde, AKUT Başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki ile birlikte gazetecilerle sohbet eden Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli’de her an 6.5 büyüklüğünde ve daha büyük deprem olabilaceğini söyledi.
Denizli Belediyesinin 4 yıl arayla hazırlattığı fay hatlarıyla ilgili 2 ayrı raporda, 2 ayrı sonuç ortaya çıktı. Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) raporunda 14 fay hattından söz edilirken, özel bir şirketin hazırladığı raporda ise 3 fay hattının olduğu ve bunların ciddi bir risk taşımadığı savunuluyor.