Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2007 00:00
Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, 15 yıllık üniversitede bir ilk gerçekleştirerek Akademik Meclis projesini hayata geçirdi. 1992 yılında kurulan üniversitede dün ilk kez 300 akademik personelin katılımıyla Akademik Meclis toplantısı yapıldı.
Pamukkale Üniversitesi Kongre Merkezi’nde yapılan toplantıya Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın yanı sıra rektör yardımcıları Prof. Dr. İnan Özer, Prof. Dr. Halil Kumsar, Prof. Dr. Zafer Aybek, fakülte dekanları, bölüm başkanları, yöneticiler ve öğretim üyeleriyle daire başkanları katıldı. Akademik Meclis Toplantısı’nda, kuruluşunun 15. yılını kutlayan Pamukkale Üniversitesi’nin geldiği nokta masaya yatırıldı, geleceğe dair öneriler ele alındı.
BİLGİLERİ PAYLAŞALIM
Meclisin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, üniversitenin 15 yılda geldiği noktayı rakamlarla anlattı. Bilgi paylaşımının üniversitenin gelişimi açışından önem taşıdığını söyleyen Ardıç, "Biz siz ayırımı olmadan üniversitemizi daha ileriye taşımak için hepinizin görüşlerini bekliyoruz.
ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ
Pamukkale Üniversiteli olmak kimliğini geliştirmeliyiz. Üniversitemizin misyonunu ve vizyonunu belirlemede sizin de görüşlerinizi bekliyoruz. Eleştiriye açığız. Üniversiteyi yönetirken modern ve demokratik yöntemlerle hareket edeceğiz" dedi. Belirli aralıklarla yapılacak olan Akademik Meclis’in ilk toplantısında akademisyenler ve daire başkanları da önerilerini, yorum ve izlenimlerini dile getirdi.
AKADEMİK MECLİSİN SONUÇ BİLDİRGESİ
PAMUKKALE Üniversitesi’nin akademik meclisinin ilk toplantısından 22 maddelik sonuç bildirgesi çıktı. Bildiride, yönetim modelinde aşırı merkeziyetçi uygulamalardan kaçınılması, bölgeye katkıda bulunacak yaygın eğitim modellerinin araştırılması, ne üretildiğinin belirlenmesi ve test edilmesi, bilime katkının sorgulanması, eğitim sisteminin talebe göre düzenlenmesi, eğitim araç gerek eksiği ve enstitülere öğrenci kabul şartlarının yeniden değerlendirilmesi, stratejik planda belirlenen sorunların çözümüne öncelik verilmesi konusunda kararlar alındı.
BİLİMSEL DESTEK VERİLSİN
Sonuç bildirgesinde ayrıca, meclis toplantılarına önceden hazırlık yapılarak gelinmesi, yerel avantajlara sahip bölümlerin öne çıkması, bilimsel desteklerin artırılması, yeni bölüm açılmaması, kültürel yatırımlara öncelik verilmesi, eğitimin ölçülmesi, iyi öğrencileri çekecek önlemler alınması, halkla ilişkiler politikasının değerlendirilmesi, lisans öğrencisi sayısının sınırlandırılarak, lisans üstü eğitime yönelinmesi, toplantıların bölüm seviyesinde de yapılması, değerlendirme yöntemleri geliştirilmesi, sosyal alanlar için ayrı yol haritası çizilmesi, toplumsal projeler oluşturulması, uygulama biliminin geliştirilmesi, verilerin herkese açık olmasına ilişkin kararlara yer verildi.