Gut hastalığının yeme ve içme alışkanlıklarına bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülüyor. Ayrıca gut olan hastaların çoğunluğunda kalp hastalığı, hipertansiyon, obezite ve böbrek sorunları da olabilir. Peki gut hastalığı nedir, neden olur? Gut hastalığında tedavi ve tüketilmemesi gereken besinler...
#Gut HastalığıGut hastalığı, toplumda genellikle 'zengin' ya da 'kral' hastalığı olarak biliniyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, yaşam kalitesini bir hayli olumsuz etkileyen gut hastalığını anlattı. Gut hastalığı nedir? Gut hastalığının tedavisi var mıdır?
#Gut Hastalığı Neden OlurGut hastalığı nedir sorusu merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Yüksek proteinli beslenme sonrasında eklemlerde oluşan şişlik, ağrı, kızarıklık ve ısı artışıyla kendini belli eden bir rahatsızlık olan gut hastalığının neden olduğu merak ediliyor. Peki, Gut hastalığı nedir? Gut hastalığı neden olur?
#Gut HastalığıEklemlerde aniden gelişen ağrı, kızarıklık, şişlik ve hassasiyetle kendini belli eden gut hastalığı, bir çeşit eklem iltihabıdır. Halk arasında 'Padişah Hastalığı' olarak bilinen iltihaplı romatizma hastalığı gutun gelişmesinde, çok fazla et tüketiminde alınan protein önemli bir rol üstleniyor. Vatandaşlar ise gut hastalığının ne olduğunu ve neden meydana geldiğini merak ediyor. Peki, gut hastalığı nedir? Gut hastalığı neden olur?
#Gut Hastalığı Nedir?Şarkıcı, fotoğrafçı ve reklam yönetmeni Metin Arolat önceki gece sahne aldığı mekânda kalp krizi geçirdi. 52 yaşındaki sanatçı, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ünlü dostlarının ‘sanat dünyasının güzel kalbi’ diye bahsettiği Arolat’ın ani ölümü sevenlerini yasa boğdu. Arolat'ın zayıflamak için iğne ve hap kullandığı iddia edildi.
#Metin ArolatHızlı yaşam temposuna ayak uydurmak için genellikle besinleri çabuk ve aceleyle tüketiyoruz. Fakat hızlı yemek yeme alışkanlığı, başta kilo artışı olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili yapılan pek çok araştırma ise tehlikenin giderek arttığını gösteriyor. Peki hızlı yemek tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden oluyor? Standart yemek hızı ne kadar olmalı? En önemlisi yemek yeme hızını bilinçli olarak yavaşlatmak için hangi adımlar atılmalı? Bunun gibi pek çok soruya Prof. Dr. Alper Yurci ile cevap aradık.
#SağlıkÜrik asit hiperürsemi tıpta çok karşılaşılan bir kavramdır. İnsanların sağlığı açısından ürik asit hiperürsemi değerleri çok önemlidir. Peki ürik asit hiperürsemi nedir? Ürik asit hiperürsemi değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere ürik asit hiperürsemi hakkında merak edilenleri inceledik.
#Ürik Asit Hiperürsemi Nedir“Seninle olamazdık biliyordum / Bile bile yine seni seviyordum / Yollarımız bir değildi biliyordum / Şimdi neden neden canım bu özlem / Aşığınım yanında olamasam da / Aşığınım sana dokunamasam da / Geri dönüş olmasa da / Sonsuza dek aşığınım.” Fedon’un yıllar önce yazdığı ve seslendirdiği ‘Aşığınım’ şarkısı hala çok popüler, hala milyonlar tarafından biliniyor, söyleniyor. Öyle ki ismini bilmeyenler ona ‘Aşığınım abi’ diye sesleniyor. Terzilikten şarkıcılığa adım attığı yaklaşık 40 yıllık sanat hayatı boyunca 5 albümüyle insanları kendine hayran bırakan Fedon, bugün de bu şöhretini korumayı başaran bir isim. Peki, nasıl? Tam bir Bodrum aşığı olan ve ilklere imza atan usta sanatçı, bunun sırrının ‘işini doğru yapmaktan geçtiğini’ söylüyor.
#1Danimarka'da yaşayan 33 yaşındaki Henrik Kriegbaum Plettner'ın hayatı bir yavru kedinin ısırığı sonrası kabusa döndü. Hastaneye yatırılıp 15 kez ameliyat edilen ve bir parmağı kesilen adam yapılan tüm müdahalelere rağmen Ekim ayında hayatını kaybetti.
#Kedi IsırığıKadınlarda kum dökme hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenmeden kaynaklanmaktadır. Böbrek ve kasık ağrıları sonucunda ortaya çıkan kum dökme idrar testi sonucunda da teşhis edilmektedir. Peki kadınlarda kum dökme neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadınlarda kum dökmeye ne iyi gelir ve tedavisi nasıldır? İşte kadınlarda kum dökme nedenleri ve tedavisi.
#Kadınlarda Kum DökmeBayram tatilini ailesiyle birlikte geçirenler için birbirinden eğlenceli tavsiyelerimiz var. Film önerilerini Hürriyet sinema yazarımız Uğur Vardan hazırladı. Ailece oynayabileceğiniz heyecanlı kutu oyunlarını ve açık hava sineması önerilerini de derledik. Bayram sofralarında dikkat etmemiz gerekenleriyse iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya anlattı.
#Bayram TatiliBütün sağlıklı yeşilliklerin içerisinde karalahana da yer almaktadır. Bununla beraber karalahana; en besleyici ve en sağlıklı besinlerden birisi olarak bilinir. Karalahana; Turpgiller familyasına ait olup, pek çok tür ile tüketilmektedir. Karalahana ile çorba, salata, dolma ve türlü tarifler yapılabilmektedir. Aynı zamanda bu sebzenin, insan sağlığı açısından pek çok yararı bulunmaktadır. Peki karalahananın faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? Nasıl tüketilmeli tüm detayları ile derledik.
#KaralahanaEmilim bozuklukları ve sindirim bozuklukları yetersiz besin alımına (malnütrisyon) yol açar. Sindirim ve emilim bozuklukları, genellikle enflamatuar barsak hastalığı, kısa barsak sendromu ve pankreas yetmezliği gibi, geniş bir hastalık yelpazesi sonucunda meydana gelir. Kısa barsak sendromu verilen bu hastalık, çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkar. Emilim nedir tüm detayları ile sizler için derledik.
Ayaklar, insan vücudunun en fazla yıpranan bölümlerinden birisidir. Gün içerisinde devamlı çorap ve ayakkabının içerisinde kalmaktadırlar. İlerleyen yaşlarda sağ ve sol ayak başparmak ağrısı yoğun bir şekilde kendisini gösterebilmektedir. Bahsedilen ağrı, çeşitli problemleri de yanı sıra getirmektedir. Kişinin hayat kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir. Bu ağrıya neden olan sebeplerin öğrenilerek, buna göre yaşamın düzenlenmesi gerekmektedir. Sizin için sağ ve sol ayak başparmak ağrısının ve uyuşmasının ne demek olduğunu, bu ağrıların hangi sebeplerden kaynaklandığını ve nasıl tedavi edilebileceğini derledik.
#Neden OlurBitkilerin insanlar üzerindeki faydaları tartışılmaz bir duruma gelmiştir. Birçok araştırma bitkilerin insanlar için doğal şifa niteliğini taşıdığını kanıtlamıştır. Kibrit otu doğal şifa bitkilerden biridir. İnsan sağlığına onlarca faydası olduğu söylenebilir. Kibrit otu nedir, ne işe yarar, nerede yetişir, hangi mevsimde ortaya çıkar, nasıl kullanılır, zararları var mı gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Kibrit OtuYoğun iş temposu ya da günlük hayattaki koşturmacaların yanı sıra farklı sebepler ayak ağrısına neden olabiliyor. Yaşayan kişilerin hayat kalitesine etki eden ayak ağrısı romatizma, gut hastalığı, yorgunluk ve uzun süre ayakta olmaktan kaynaklanabilir. Ayak ağrısına iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki ayak ağrısı nasıl geçer? Evde ayak ağrısına ne iyi gelir? Ayak ağrısı neden olur? Yorgunluktan kaynaklanan ayak ağrısı nasıl geçer? İşte ayak ağrısının nedenleri ve evde ayak ağrısına iyi gelen doğal yöntemler ve bitkisel çözümler...
#Ayak Ağrısı Nasıl Geçer?Böbrek hastalıklarından bir tanesi olarak bilinen kum dökme toplumda sıklıkla karşılaşılan rahatsızlıklar arasındadır. Kum dökmeye iyi gelen doğal tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Kum dökme şikayeti yaşayan kişiler internet üzerinden doğal tedavi yöntemlerini araştırmaktadırlar. Kum dökme pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Peki kum dökmeye ne iyi gelir? Kum dökme nasıl geçer? Kum dökmek nedenleri ve tedavisi nasıldır? İşte kum dökme ile ilgili tüm detaylar.
#Kum Dökmeye Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Gut hastalığı, eklemlerde ağrı, şişlik ve hassasiyete yol açan bir rahatsızlık. En çok bacak eklemlerinin etkilendiğin durumu, yeme ve içme alışkanlıklarının tetiklediği düşünülmektedir. Peki gut hastalığı belirtileri nelerdir ve neden olur? Gut hastaları ne yemeli ve ne yememeli? Gut İşte konuyla ilgili detaylar...
#Gut Hastalığı BelirtileriVücut kaslarının metabolik faaliyetlerinin yarattığı kimyasal atık, kreatin olarak bilinir. Kreatin, kaslar için enerji üretimine yardımcı olan önemli bir kimyasal moleküldür. Vücudumuzdaki ana kreatinin kaynağıdır. Vücuttaki kreatinin yaklaşık% 2'si her gün kreatinine dönüştürülür ve atılmak üzere böbreklere taşınır. Böbrekler, kreatininin çoğunu idrar yoluyla yok etme işlevi görür. Böbrekler düzgün çalışmıyorsa kanda kreatinin düzeyi yükselir. Çok fazla protein tüketmek kan kreatinin düzeyini artırabilir.
#KreatininÜrik asit konusu insanların çok fazla karşı karşıya kaldığı en önemli konu başlıkları arasında yer almaktadır. Sizin için çok sorulan Ürik Asit nedir? Ürik Asit yüksekliği ve düşüklüğü nedir? Değeri kaç olmalı şeklindeki soruların yanıtlarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Ürik Asit Nedir?50’li yaşlar pek çok insan için hastalık riskinin arttığı, sağlığına daha çok dikkat etmeye başladığı bir dönemdir. Bu nedenle bu dönemde yaşam tarzınız ve beslenme alışkanlıklarınızda yapacağınız doğru seçimler hastalık riskinin azalmasında ve sağlınızın korunmasında önemli rol oynar.
#BeslenmeSteroid, eğer tıp literatürüne hakim değilseniz bir şey ifade etmeyebilir. Fakat kortizon deyince akla daha çok bilgi gelebilir. Daha yakından inceleyecek olursak; steroid nedir? Steroid ne işe yarar? Steroid zararları ve yan etkileri nelerdir gibi pek çok soruya cevap olabilecek önemli bilgileri sizler için derledik.
#Steroid Nedir Ve Ne İşe Yarar?Gut hastalığının yeme ve içme alışkanlıklarına bağlı olarak ortaya çıktığı düşünülüyor. Meydana getirdiği şikayetlerle de yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Peki gut hastalığı nedir, neden olur? İşte gut hastalığı belirtileri ve tedavisi
#Gut HastalığıSızıntılı ya da geçirgen bağırsak sendromu gündemde yer alan hastalıklar arasında yer alıyor. Neslihan Atagül’ün hastalığının geçirgen bağırsak sendromu olduğu açıklanmıştı. Geçirgen bağırsak sendromunun belirtileri ve tedavisi merak edilen konular arasında yerini aldı. Hastalığın sık görülen belirtileri arasında sık sürekli halsizlik, yorgunluk ile giden kronik yorgunluk yer alıyor. İşte, Sızıntılı (Geçirgen) Bağırsak Sendromu hastalığı hakkında bilgiler
#Sızıntılı Bağırsak Sendromu