Gezgin yazar Seymen Bozaslan, Altın Kitaplar etiketiyle raflara çıkan yeni kitabı ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’nde Türkiye’nin görülmesi gereken her noktasını etkileyici dili ve vurucu fotoğrafları ile bir araya getiriyor. Kitap teknolojik altyapısı ve güncellenebilir yapısıyla kendine gezi kitapları arasında ayrı bir yer açıyor.
#Seymen Bozaslan4 bin civarında patates çeşidine, ömrümüzde görmediğimiz kök bitkilere, Amazonlar’dan gelen envai çeşit lezzete sahip Peru mutfağı... Şef Gaston Acurio’nun Paris’te aldığı eğitim sonrası ülkesine dönüp bir Fransız lokantası açması ve kendi yemeklerini menüye eklemesine dek neredeyse bir sır olarak kalmış... Oysa bu yıl Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinde başkent Lima’dan 4 restoran var. O restoranlardan ikisini, Kjolle ve Mayta’yı ziyaret ettim...
#PeruDemirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), önceki gün tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı’yı ağırladı. Öğrencilerle sohbet edip habercilik ve Türkçeyi doğru kullanma üzerine konuşan Ortaylı, meraklı öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
#İlber OrtaylıDemirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dün tarihçi yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı'yı ağırladı. Öğrencilerle sohbet edip habercilik ve Türkçeyi doğru kullanma üzerine konuşan Ortaylı, meraklı öğrencilerin sorularını da yanıtladı.
#Demirören Medya Mesleki Ve Teknik Anadolu LisesiYolculuk kelimesiyle eş anlamlı olan seyahat sözcüğü, dilimize Arapçadan geçmiştir. Osmanlıca kaleme alınmış metinlerde ''siyahat'' şeklinde yazılan bu sözcük, başka bir şehre ya da ülkeye yapılan gezi anlamına gelir. Günümüzde, aynı şehrin başka bir noktasına yapılan geziler için de aynı sözcük kullanılır. Bu kelimeden türetilmiş olan seyahatname ise gezi kitabı demektir. Seyahat nasıl yazılır? Sseyahat kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
Ödüllü bir işkadını ve bir gezgin olan Günsel Ülkü’nün yeni kitabı ‘Gezgin Ruhum-50 Ülke, 150 Şehir, 1 Günce’ bugüne kadar yazılmış en kapsamlı seyahat rehberlerinden biri. Tavsiye isteyen arkadaşlardan yola çıkıp günlüklerini ortaya döken Ülkü, tıpkı bir arkadaşına anlatır gibi 50 ülke, 150 şehirde ne yapılır, nereye gidilir, ne yenir anlatıyor...
#SeyahatSALGIN gerçekten beklediğimizden de uzun sürdü. Bir yıldır evlerdeyiz, hareketlerimiz kısıtlı, işten eve gidip pandeminin son bulduğuna dair gelecek haberleri bekliyoruz.Yeni mutasyonlar elbette canımızı sıkıyor. Ve bu yaşananların ne zaman sona ereceği ve eksi normale ne zaman döneceğimiz hakkında soru işaretlerimiz var.
#İzmieSon dakika haberi.. Prof. Dr. Orhan Kural, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Kural, ölmeden önce vasiyetini açıkladığı bir video kaydı aldı. Sigara karşıtlığı ile bilinen Orhan Kural, Cem Yılmaz ile tartışmasıyla da uzun süre konuşulmuştu. Orhan Kural'ın vefatının ardından Twitter'dan bir mesaj paylaşan Cem Yılmaz, ''Yıllardır aramız pek iyi olmasa da Orhan Kural'a çok üzüldüm. Huzur içinde yatsın sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.'' dedi.
#Orhan Kural‘Gümüş Pusula’ adlı blogu’yla dünyayı keşfetme serüvenini seyahatseverlerle paylaşan Hande Çilek’in kitabı ‘Amerika Yolcusu Kalmasın’ Hürriyet Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Kitap, ABD’nin sahil şeridinden dünyanın New York’a kadar gezilebilecek tüm yerleri adım adım okuyucuyla paylaşıyor.
#Gümüş Pusula’‘Piramitlerin Gölgesinde’, yazarının deyimiyle “Okuru Mısır’a yolculuğa çağıran, onu eşsiz bir coğrafyada ve bu coğrafyadan kaynaklanan gizemli bir tarihin içerisinde dolaştırmayı amaçlayan bir kitap. Biraz iddialı olabilir ama, edebiyatımızda belki de bir ilk.”
#Nedim GürselTütün ürünlerine karşı savaş açan Orhan Kural, açıklamalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Yüksek mühendisliğin yanı sıra gezi yazarlığı yapan Orhan Kural’ın Gizemli coğrafyalar, Büyük dünyada küçük adımlar, Bir gezginin dünyası gibi kitapları var. Peki Orhan Kural kimdir, kaç yaşında?
#Orhan KuralBugüne kadar Christoph Colomb, Arabistanlı Lawrence ya da Vasco De Gama gibi birçok kaşifin ismini duymuşsunuzdur. Dünyayı baştan aşağı gezen bu gezgin isimler yaptıkları keşifler, geziler, yazdıkları kitaplarla tarih sahnesindeki yerlerini aldılar. Peki ya bu isimlerin yanına Gertrude Bell, Osa Johnson ya da Valentina Tereshkova kadınlar eklesek… Farklı kültürler, sosyal çevreler ve bölgelerden gelen bu kadınlar en az erkek meslektaşları kadar tarihte iz bıraktılar. Onlar için birçok şey söylenebilir, ama emin olmamız gereken tek şey, keşfetmeye ve yeni şeyler öğrenmeye karşı duydukları büyük açlık. İşte size dünyayı değiştiren gezgin kadınlar…
#GezginTuğba Sare Akıncı (37) yüksek mimar, eşi Emre Akıncı (34) da yüksek matematik mühendisi. İkisi de evlenmeden önce kısa geziler yapıyorlardı. Evlenince beraber gezmenin tadını alınca dünya turu yapmaya karar verdiler. Gezi için para biriktirdiler, işlerinden istifa ettiler, ailelerini ikna ederek yola koyuldular. Hazırlıklar tamamlandı, sonra ver elini dünya turu... New York’tan başladıkları yolculuk, Asya’da Nepal’e kadar uzandı. 11 ayda 18 ülke gezerek, dünyayı bir kez turladılar. Oldukça heyecanlı yeni rotalarında ise artık onlara minik bir yolcu daha eşlik edecek.
#Dünya Turu Nasıl YapılırAfrika’nın kalbinde yer alan Etiyopya, kahvesi, dansları, eşsiz doğa manzarası dışında evlat edinmek isteyenleri de cezbediyor. Yıllardır karış karış dünyayı dolaşan Deniz Köprülü (46) ve eşi Kahraman Köprülü (50), Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya gitti. Ancak bu kez gezgin çiftin amacı farklıydı. İlk kez gittikleri bu ülkede Tigi’yi evlat edindiler.