Fotoğraf çektirmenin akıllı telefonlar sayesinde kolaylaşması, gençlerin her açıdan kendi fotoğraflarını rahatlıkla çekebilmesi başta burun olmak üzere estetik operasyonlara olan talebin artmasını sağlıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Can, gençlerde burun estetiğini anlatıyor.
#Burun EstetiğiSon dönemlerde birçok sanatçının 'pıhtı atması' nedeniyle hayatını kaybettiği ya da yoğun bakıma kaldırıldığı haberlerini çok sık duymaya başladık. Kendi çevremizden de duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Neredeyse bir salgın haline gelen bu ciddi sağlık sorununda yaşanan artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız?
#Pıhtı AtmaGün geçmiyor ki pıhtı atması nedeniyle hastaneye kaldırılan ya da yaşamını yitiren birilerinin ölüm haberini almayalım. Son yıllarda ünlüler dünyasından ya da kendi çevremizden duyduğumuz benzer haberlerin ardı arkası kesilmiyor. Ölümle sonuçlanabilen bu ciddi hastalık artık bir ‘salgın’ haline geldi. Peki bu artışın nedeni ne? Neden çok genç yaşlara kadar indi? Pandeminin etkisi var mı? Nasıl korunacağız? İç Hastalıkları Uzmanı Aytaç Karadağ ile konuştuk.
#SağlıkAile büyükleri ile genç nesiller arasında kuşak çatışmaları toplumda oldukça sık gözlemlenen bir durum. Özellikle büyükanne ve büyükbabalar torunlarının kendilerine karşı kaba ve saygısız tutumlar içinde olmasından şikayetçi. Peki böyle durumlarda hatayı kimde aramalı? Aile büyüklerinde mi, anne-babalarda mı, torunlarda mı? Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde torunlarının tavırlarından şikayet eden büyükanne ve büyükbabalarla konuştuk.
#BSFKoronavirüs, grip ve RSV birlikte büyük bir solunum yolu hastalıkları dalgası yaratmış durumda. Hastaneler dolup taşarken, hastalıklar birbirine karışıyor çünkü semptomların birçoğu ortak… Peki hastalığımızın ne olduğunu nasıl ayırt edebiliriz? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkSistolik kan basıncı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan sistolik kan basıncı nedir öğrenebilir ve neden yükselip düştüğü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sistolik Kan Basıncı nedir? Neden yükselir veya düşer? Normal değerleri kaçtır detaylarıyla derledik.
Olta balıkçılığı yapmayı seven ve boş zamanlarını buna ayıran insanlar, kolaylıkla yakalayabileceği balıkları avlamak ister. Ama bazı balıkları yakalamak hiç de kolay değildir. Bu balıklardan birisi de sargoz balığı olarak bilinir. Denizlerin en kurnaz canlısı olarak bilinen bu balıkları avlamak oldukça zordur. Sargoz Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Her gün milyonlarca insan baş ağrısı çekiyor. Kimi stresten, kimi migrenden kimi de nedenini hiç bilmediği bir sebepten dolayı… Araştırmalar dünya genelinde her 6 kişiden 1’inin dünya genelinde baş ağrısı çektiğini söylüyor. Bu ağrılarının bazısı birkaç saatte geçecek kadar sıradan olabilirken bazıları hayatı tehdit edebilecek kadar ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Tıpkı 20 yaşındaki Xavier Ortiz'in başına gelen olayda olduğu gibi...
#SağlıkMart 2020’den beri dünyanın gündeminde olan koronavirüs pandemisi hakkında her gün yeni bilgiler öğreniyoruz. Yapılan son bilimsel araştırmaların ardından şu sıralar en çok konuşulan konuysa hastalığı geçiren kişilerde görülebilen ‘beyin küçülmesi’. Peki, nedir beyin küçülmesi? Beyin sisinden farkı nedir? Bu durumu yaşayanlar nelere dikkat etmeli? İşin aslını astarını uzmanlara sorduk, beynimize iyi gelecek öneriler aldık.
#KoronavirüsKoronavirüsten sonra dünyada etkisi en çok sürdürüen varyan omicron belirtileri araştırılmaya devam ediyor. Şuana kadar omicron varyantının, COVID-19'a ve Delta varyantına neden olan orijinal virüsten daha kolay yayıldığı biliniyor. Peki omicron belirtileri nelerdir, kaç günde geçer? İşte omicron varyantı belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#OmicronOmicron, dünyada vaka sayılarının hızla artmasına neden olurken bilim insanları da varyantın semptomlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Omicron tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığı belirtildi. Omicron’un derideki etkileri ise en çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. Peki Omicron deride hangi sorunlara neden oluyor? Çocuklar neden daha çok etkileniyor? Uzmanlar saha gözlemlerini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsFlurona, ilk olarak 2 Ocak günü İsrailli yetkililerin yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. İki hamile kadının Covid ve grip testlerinin pozitif çıkması üzerine bu durum flurona olarak adlandırıldı ve bir anda herkes onu konuşmaya başladı. Son haftalarda influenza’nın da aşırı derecede artmış olması nedeniyle, bu durumun yaygınlaşması sağlık uzmanlarının en çok korktuğu senaryoların başında geliyor. Peki nedir bu flurona, kimler risk altında, ülkemizde görüldü mü?
#FluronaGençlerin yaklaşan sınavların stresiyle boğuştuğu günlerdeyiz. Üniversitedekiler finallerin, üniversiteye girmek isteyenler de YKS’nin telaşında... Vereceğim tüyolar kaygıyla baş etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca ceviz, badem ve omega-3 içeren besinler tüketerek hafızanızı da güçlendirebilirsiniz.
#SınavABD'de sayıları yaklaşık 30 milyon olan vahşi geyiklerde koronavirüs tespit edildi. Bilim insanları koronavirüsün geyiklerde mutasyona uğrayarak yeni bir varyant oluşturmasından ya da vahşi hayvanların dolaşımda olmayan eski varyantları yeniden insanlara bulaştırmasından endişe duyuyor.
#KoronavirüsProf. Dr. Tufan Tükek, önlemlerin gevşemesiyle artan grip vakaları nedeniyle acillere başvuruların iki katına çıktığını söyledi. Prof. Dr. Tükek, 'Boğaz ağrısı, burun akıntısı gibi şikayetlerle geliyor hastalar. Günlük PCR test sayımız da ikiye katlandı. Çünkü öncelikle Kovid olup olmadığını anlamamız gerekiyor. Ancak PCR pozitifliği hala yüzde 10-15 bandında.' dedi.
#GripBalgam, alt solunum yollarında ve akciğerlerde üretilmiş olan bir mukus çeşididir. Sinüsler, akciğerler, burun, ağız, gastrointestinal sistemler ve boğazın astar dokuları ile üretilen balgam, çeşitli nedenlerden dolayı meydana gelebilir. Balgama iyi gelen bazı doğal ve bitkisel çözümlerle evde çare bulunabilir. Peki balgama ne iyi gelir? Evde balgam nasıl geçer? Balgam neden olur? Öksürük ve balgama ne iyi gelir? Balgamlı öksürük nasıl geçer? Boğaz ağrısı ve balgama ne iyi gelir? İşte balgamın nedenleri ve evde balgam atan doğal ve bitkisel çözümler...
#Balgam Neden Olurİngiltere’yi kasıp kavuruyor... Almanya, Fransa, Rusya, İspanya alarm verdi... Delta varyantı korkutuyor! Aşılamada belli aşamaya gelen ülkelerde varyantın baskın hale gelmesi, 80’den fazla ülkede görülmesi salgında ‘dördüncü dalga’ endişesine yol açarken, Türkiye’de durum ne? Sinovac ve BioNTech aşılarının bu varyanta karşı koruyuculuğu var mı? TÜSAD Başkanı, İzmir Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu ile 7 soruda masaya yatırdık.
#Delta VaryantıGençlerin yaklaşan sınavların stresiyle boğuştuğu günlerdeyiz. Üniversitedekiler finallerin, üniversiteye girmek isteyenler de YKS’nin telaşında... Vereceğim tüyolar kaygıyla baş etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca ceviz, badem ve omega-3 içeren besinler tüketerek hafızanızı da güçlendirebilirsiniz.
#GazetehaberleriAkdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi koronavirüs yoğun bakım servisinin 'kırmızı alan'ı DHA ekibi tarafından görüntülendi. Solunum sıkıntısı çeken kadın hastaya yapılan entübasyon işlemi anbean kayıt altına alındı. Prof. Dr. Melike Cengiz, koronavirüs nedeniyle yoğun bakımdaki hastaların yaşlarının 30'lu, 40'lı, 50'li yaşlara indiğini belirtti. Covid Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Ayşena Ünal, “23 yaşında bir hastamızı kaybettik. O bizi inanılmaz etkiledi. Hiçbir bağımız, yakınlığımız olmamasına rağmen hepimiz ağladık" dedi.
#Antalya