Sosyal fobi, sosyal anksiyete ismi ile de bilinmektedir. Bu rahatsızlık kişilerin sosyal bir ortamda kendilerini utanç verici, gülünç ve tuhaf göründükleri ile ilgili kaygı duymaları nedeni ile meydana gelmektedir. Sosyal fobi nasıl yenilir, kendiliğinden geçer mi? Sosyal fobi olduğu nasıl anlaşılır? İşte, tüm detaylar.
#Sosyal FobiSağlıklı yaşamaya özen gösteriyorsunuz. Organik sebze/meyve tüketiyorsunuz. Tarım ilaçlarına maruz kalmamış ürünler tercih ediyorsunuz. İçeriğinde tatlandırıcı olmayan, glikoz şurubu, fruktoz şurubu olmayan yiyecek içecekler seçiyorsunuz. Hatta yiyeceklerinizi tüketmeden önce alkali suda 10-15 dakika bekletiyorsunuz. Yine de ihmal ettikleriniz olabilir. Aman dikkat!
#TatlandırıcıKısırlık her 100 çiftten 1’inde görülürken sigara kullanımı, aşırı kafein tüketimi, kilo alımı kısırlığa neden olabiliyor. Op. Dr. Beyhan Badoğlu, halk arasında kısırlık olarak bilinen infertiliteye ilişkin “Kadınlarda infertilite nedenleri arasında yumurtalık hastalıkları, aşırı kilo alımı, adet düzensizliği, diyabet, tiroid ve karaciğer hastalıkları yer alıyor” dedi.
#KısırlıkBipolar bozukluk tıbbi olarak manik depresif olarak adlandırılır. İki uçlu bozukluk olarak tanımlanan bu hastalıkta iki tip ruhsal bozukluk vardır. Bu durumlar taşkınlık( mani) ve çökkünlük(depresif bozukluk) olarak tanımlanabilir. Peki Bipolar bozukluk nedir, Bipolar bozukluğun manik dönem belirtileri nasıl anlaşılır?
#Bipolar BozuklukBipolar bozukluk sık gözlenen, ciddi ve hayat boyu kişinin yaşamını etkileyen bir sağlık sorunudur. Belirtileri kişiden kişiye değişiklik gösteren bipolar bozukluk, ilişkilerde bozulmalara, iş veya okul hayatında zorlanmalara neden olabilir. Peki, bipolar bozukluk nedir, nasıl anlaşılır?
#Bipolar BozuklukBipolar Bozukluk, herhangi bir kişide gerçekleşebilmektedir. Başlangıcı genellikle geç ergenlik veya erken yetişkinlik dönemlerindedir. Fakat çocuklar ve yetişkinlerde de bozukluk görülebilir. Bozukluk genellikle yaşam boyu devam etmektedir. Peki, Bipolar Bozukluk hastalığı nedir İşte, tedavi edilebilen bir rahatsızlık olan Bipolar Bozukluk hakkında merak edilen bazı bilgiler...
#Bipolar BozuklukErgenlik dönemi kişinin fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak değişimler gösterdiği ve olgunlaştığı dönemdir. Gelişimsel özelliklerine göre erken ergenlik, orta ergenlik ve geç ergenlik olarak üç farklı dönemde incelenebilir. Erken ergenlik 11-15 yaşlar arasında tanımlanan, bedensel değişimlerin yoğun olarak görüldüğü bir dönemdir.
#Ergenlikte Cinsellik Yaşanmalı MıManik depresyon olarak da bilinen bipolar bozukluk, bir ruhsal bozukluktur. Bu hastalığın genelde yirmili yaşlarda ortaya çıktığı çeşitli kaynaklarda belirtilmektedir. Bipolar bozukluk Tip 1 , Tip 2 ve Tip 3 olarak 3'e ayrılır. Peki, bipolar ne demek? Bipolar bozukluk nedir?
#Bipolar Ne DemekKişilik bozukluğu, bireyin iş, aile ve sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkiliyor. Kişilik bozukluğu olan bireylerin kendisini çevreye değil, çevresini kendisine uydurmaya çalıştığını belirten uzmanlar, kişilik bozukluğunun gelişmesinde aile ve toplumsal çevrenin rolüne dikkat çekiyor. Klinik Psikolog Sera Elbaşoğlu, kişilik bozukluğu hakkında soruları cevapladı. Kişilik bozukluğu nedir, neden olur? Kişilik bozukluğunun belirtileri nelerdir?
#Kişilik Bozukluğu Neden OlurErgenlik sürecinde cinselliğin de yavaş yavaş uykusundan uyandığı bir merak ve öğrenme sürecine girilir. Bu süreci de ergenliği sınıflandırdığımız ilk ergenlik, orta ergenlik ve geç ergenlik süreçlerinde ayrı ayrı inceleyebiliriz. Bu sınıflandırmalar her çocuk için aynı olmayacağı gibi kızlar ve oğlanlar arasında da farklılıklar gösterebilmektedir.
#ErgenlikOrta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Başak Şahin Acar’a göre ergen beyni gelişimini tamamlayana kadar “Benim başıma gelmez” anlayışıyla olaylara yaklaşıyor. Acar, ailelere bu dönemde nasihat vermemelerini, onları akıl yürütmeye teşvik etmelerini öneriyor.
#Ergen