Gebelik Zehirlenmesi haberleri sayfasında Gebelik Zehirlenmesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 236 Gebelik Zehirlenmesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Anayasa Mahkemesi, gebelik zehirlenmesi nedeniyle gittiği hastanede yanlış tedavi uygulandığı için kronik böbrek hastası olduğunu ve doğum sonrasında bebeğini kaybettiğini iddia eden anne ile babanın açtıkları tazminat davasının 13 yıl sürmesini ihlal saydı. Mahkeme, çifte 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
#Anayasa MahkemesiGebelik zehirlenmesi, tıbbi adıyla preeklampsi özellikle 20. hamilelik haftasından sonra annenin tansiyonunda yükselme (140/90 mm ve üzerine çıkması) ve idrarda protein kaçağıyla kendini göztermektedir. Uzmanların hafife alınmaması gerekn bir durum olarak uyarılarda bulunduğu gebelik zehirlenmesi nedir, nasıl anlaşılır? İşte gebelik zehirlenmesi belirtileri, nedenleri ve tedavisi...
#Gebelik ZehirlenmesiTansiyon hastası olan veya gebelik dönemini çalışarak geçirip yeterince dinlenemeyen anne adaylarının çok daha dikkatli olması gerekiyor. Preeklampsi yani gebelik zehirlenmesi, erken doğuma yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Latif Küpelioğlu, gebelik zehirlenmesi hakkında bilgi verdi…
#Erken DoğumHamilelik bir kadının en komplike dönemlerinin başında gelir. Acısıyla tatlısıyla oldukça karmaşık ama bir o kadar da paha biçilemez 9 aylık bir serüvendir. Bu serüvende güzel deneyimlerin yanı sıra çeşitli sağlık problemleri de kendini gösterebilir. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, hamilelik döneminde yaşanan düşük ve yüksek tansiyon ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Gebelikte Tansiyon DüşmesiEkol Hastanesi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. H. Gürsoy Pala, riskli gebeliklerin mutlaka bir riskli gebelik uzmanı (perinatolog) tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Riskli gebelik takibinin, normal gebelik takibine göre çok farklı yönler içerdiğini belirten Pala, “Türkiye Nüfus Sağlık Araştırması (TNSA) verilerine göre Türkiye’de her üç gebeden birinde risk söz konusu. Sıkı takip, planlı gebelik, bahsedilen hastalıkların kontrolü ve bazı önlemlerle bu sayı azaltılabilir” dedi.
#1Sevgili Hürriyet okurları... Gebelik, bir kadının hayatındaki en özel ve hassas dönemidir. Ancak bu dönemde “tansiyon yüksekliği” görülmesi, karşılaşılabilecek sağlık sorunlarından biridir. Gebelik döneminin en hassas konularının başına gelen “tansiyon yüksekliği” ile ilgili tüm merak edilenleri, meslektaşım da olan İstanbul-Bahçelievler Medicana Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. İsmail Alay’a sordum. Ve işte 8 soruda “gebelikte tansiyon yüksekliği...”
#Şenol KalyoncuDünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından yayımlanan rapora göre, dünyada 2020 yılında yaklaşık 13.4 milyon bebek prematüre doğdu. Bu sayıların ‘sessiz acil durum’ haline geldiği belirtilen raporda, dünyada yaklaşık 1 milyon prematüre bebeğin erken doğumla ilgili komplikasyonlardan dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.
#Dünya Sağlık ÖrgütüAnti Tiroglobulin ve Anti TPO bağışıklık sistemini önemli derecede etkileyen antikorlardır. Kanda veya idrarda çıkan Anti TPO, Tiroid bezi hastalıklarının tespit edilmesinde önemli rol oynarlar. Peki, Anti TPO nedir? Normal değeri kaç olmalıdır? İşte Anti TPO yüksekliği ve düşüklüğü belirtileri
#SağlıkGünümüzde kadınların kariyerlerine odaklanmak istemeleri gibi kişisel sebepler ve gelişen teknoloji anne olma yaşının ilerlemesini sağladı. Özellikle son 10 yılda doğum yapan 40 yaş ve üzeri kadınların sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Peki ileri yaşta anne olmak nasıl bir duygu? Hem fiziksel hem de psikolojik yönden zorlukları daha mı fazla? Yoksa ileri yaş bilinci, süreci kolaylaştırıyor mu? 40 yaş ve üzerinde anne olan kadınlar tüm bu sorulara cevap niteliğinde kendi hikayelerini anlatıyor...
#İleri Yaş Gebelikİngiltere'de yaşayan Sylvia Chengo'nun 6 yaşındayken geçirdiği bir göz hastalığı, yıllar yıllar sonra doğum yapmasıyla nüksedince genç kadın görme yetisini kaybetti. Peki hamilelik göz sağlığını nasıl etkiliyor, başka hangi sağlık sorunlarına sebep oluyor? Hamilelikte yaşanan önemli sağlık sorunlarını ve riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde…
#SağlıkABD'nin Nebraska eyaletinde yaşayan 23 yaşındaki bir öğretmen bacaklarındaki şişlik ve yorgunluk nedeni ile gittiği hastanede hamile olduğunu öğrendi. Doktorlar kadına 'preeklampsi' yani gebelik zehirlenmesi yaşadığını belirterek acilen doğuma aldılar.
#ABDBazı çiftler doğacak bebeklerinin burcunu ayarlamak için doğumun gerçekleşeceği günü planlıyor. Bu hamilelik tarihini ayarlamakla kalmayıp, bebeğin biraz daha erken veya geç doğmasını talep etmeye kadar uzanıyor. Kimi uzmanlar “Annenin ve bebeğin sağlığı açısından bir sorun olmadığı sürece düşüncelerine saygı duyuyoruz” derken bazıları ise “Komplikasyon ihtimalini artırır” diyor. Astrolog ve doktorlarla konuştuk...
#AstrolojiToplumun %14’ünü etkileyen şeker hastalığı (diyabet), vücudumuzun tüm sistemlerini etkilediği gibi üreme sağlığı üzerinde de olumsuz etkiler yaratmaktadır. Yüksek glikoz düzeyleri östrojen, progesteron ve testosteron gibi hormonların dengesini bozarak gebelik oluşumunu engelleyebilir. Hamilelik sürecinde artan şeker ise erken doğumu tetikleyebilir ya da gebelik zehirlenmesi riskini artırabilir. Bu sebeple gebelik planlayan veya tüp bebek tedavisine başlayan hastalarda kan şekeri düzeyleri detaylı olarak mutlaka incelenmelidir; risk oluşturacak sonuçlar tespit edildiyse mevcut duruma yönelik tedaviler planlanmalıdır.
#Şeker HastalığıManisa’da, annesinin yaşadığı gebelik zehirlenmesi nedeniyle sezaryenle prematüre olarak dünyaya gelen 390 gramlık kız bebek, 6 ay süren yoğun bakım mücadelesinin ardından yaşama tutundu. Yaşaması mucize olduğu için ‘Mucize’ ismi verilen bebek, doktor ve hemşireler tarafından alkışlarla taburcu edildi.
#Prematüre BebekManisa'da, annesinin yaşadığı gebelik zehirlenmesi nedeniyle sezaryenle prematüre olarak dünyaya gelen 390 gramlık kız bebek, 6 ay süren yoğun bakım mücadelesinin ardından yaşama tutundu. Yaşaması mucize olduğu için Mucize ismi verilen bebek, tedavi eden doktor ve hemşireler tarafından alkışlarla taburcu edildi.
#ManisaHamilelik kadınların yaşamında unutulmaz bir dönüm noktası oluyor. Mutluluk ve endişe çoğunlukla iç içe geçerken, anne adaylarının bu özel süreçte bazı kurallara dikkat ederek, zorlukları en aza indirip, çokça keyif alabilmeleri mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Harika Bodur Öztürk, anne olmaya karar verdiğiniz andan itibaren alınması gereken 10 önlemi anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#HamilelikHerkesin kendine göre ideal tansiyon ölçüsü farklıdır. Aynı zamanda büyük ve küçük tansiyon için olması gereken ortalama değer ise, 12 (120 mmHG) – 8 (80 mmHG) arasındadır. Hamilelik ile birlikte bu değerlerde pek çok değişiklik görülür. 11-6 tansiyon normal mi yoksa düşük mü sizler için derledik.
#TansiyonAnayasa Mahkemesi, gebelik zehirlenmesi nedeniyle gittiği hastanede yanlış tedavi uygulandığı için kronik böbrek hastası olduğunu ve doğum sonrasında bebeğini kaybettiğini iddia eden anne ile babanın açtıkları tazminat davasının 13 yıl sürmesini ihlal saydı. Mahkeme, çifte 50 bin lira manevi tazminat ödenmesine hükmetti.
#Anayasa MahkemesiDünyada yaklaşık bir milyar insanda D vitamini eksikliği olduğu tahmin edilirken, Türkiye’de ise durum benzer. Yaklaşık %60-70 oranında görülen bu eksikliğin sağlığı ciddi şekilde olumsuz etkileyebileceği biliniyor. Anne adaylarının, hem kendi hem de bebeklerinin sağlığını riske etmemek için yeterli D vitamini aldıklarından emin olmaları gerekiyor. Herhangi bir D vitamini eksikliği durumunda, kişinin gebe kalmadan bu vitamin eksikliğinin giderilmesi oldukça önemli. Prof. Dr. Recai Pabuçcu, D vitaminin insan vücudunda çok farklı yerlerde çok çeşitli görevleri olduğunun altını çizerken konu hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#D VitaminiGebelik zehirlenmesi, tıbbi adıyla preeklampsi özellikle 20. hamilelik haftasından sonra annenin tansiyonunda yükselme (140/90 mm ve üzerine çıkması) ve idrarda protein kaçağıyla kendini göztermektedir. Uzmanların hafife alınmaması gerekn bir durum olarak uyarılarda bulunduğu gebelik zehirlenmesi nedir, nasıl anlaşılır? İşte gebelik zehirlenmesi belirtileri, nedenleri ve tedavisi...
#Gebelik ZehirlenmesiPreeklampsi, genellikle gebeliğin 20. haftasından sonra gelişebilecek önemli bir komplikasyondur. Aynı zamanda bu hastalık, gebelik zehirlenmesi olarak da bilinir. Bu hastalık, tedavi edilmediği zaman hem hamile olan kadın hem de bebeği için ölümcül sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle de dikkate alınması gereken bir hastalıktır. Preeklampsi nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir sizler için derledik.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Covid-19'a yakalanan hamilelerin vefat oranlarıyla ilgili çarpıcı rakamlar paylaştı. Korkutucu tabloya rağmen gebelerin çok büyük bir kısmı aşıdan kaçıyor. Peki ama neden? 9 soruda hamilelerin Covid-19 aşıları hakkında merak ettiklerini anlatıyoruz...
#KoronavirüsKayseri Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Sorumlusu Doç. Dr. Hüseyin Aksoy, gebelerin aşı olmadığına dikkati çekerek "4'üncü pik dediğimiz şey; aşısızların salgınına dönmüş durumda. Bu grupta bence en riskli olanlar, aşısız gebelerimiz. Çünkü gebelerde aşılanma oranı çok düşük. Şu anda da 25-26 gebemiz koronavirüsten yatıyor. Hiçbirinin bir doz aşısı bile yok" dedi.
#KoronavirüsGebelik bir kadına verilen en güzel armağanlardan biridir. Bu dönem başlı başına kendine özgü bir süreçtir. Bir yanda büyümekte olan bir bebek diğer yanda ise bir kadının anne olma süreci gelişmektedir. Böyle bir dönemde hem zihinsel, ruhsal ve sağlık hem de fizyolojik sağlık ayrı bir önem kazanmaktadır. Bu yazıda vücut sağlığı ve beslenme ilişkisini birlikte inceleyelim.
#GebelikGebelik zehirlenmesi, anne adaylarını etkileyen ciddi bir durumdur. Bu rahatsızlık annenin organ sistemlerini etkileyebiliyor. Peki gebelik zehirlenmesi nedir, neden olur? Gebelik zehirlenmesi belirtileri ve tedavisi...
#Gebelik Zehirlenmesi BelirtileriD vitamini eksikliğinin gebelik şekeri, gebelik zehirlenmesi, erken doğum ve düşük doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme, doğum sonrası kanama gibi yüksek hamilelik problemleriyle alakalı olabileceğine dair çalışmalar bulunduğunu vurgulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Şeyma Yöney, bu nedenle 12. gebelik haftasından sonra rutin D vitamini desteği alınması gerektiğini söyledi.
#Hamilelik