Güzel bir dönemi kabusa çevirebilen bu yaygın sorunun çözümüne yönelik yeni çalışmalar yapılıyor. Hamilelik ve doğum, hormonal değişiklikler ve artmış karın içi basıncı nedeniyle kadınlarda hemoroid gelişimine yol açar. Gebelik ve doğum sürecinde filizlenen hemoroid sorunu, kadınların önemli bir kısmında uzun vadede de devam edebilmektedir.
#Hemoroid20 ile 50 yaş arasındaki kadınlarda basur görünebilir. Üstelik kadınlarda basur görülme oranı erkeklere göre biraz daha fazladır. Peki, kadınlarda basur olur mu ve neden olur? Kadınlarda hemoroid belirtileri nelerdir, nasıl geçer ve tedavi edilir? Kadınlarda meydana gelebilecek basur üzerine ayrıntıları derledik.
#Kadınİnsanların günlük yaşamını aksatarak acı çekmelerine neden olan bazı hastalıklar bulunmaktadır. Kişilerin yaşam kalitelerini olumsuz etkileyen bu hastalıkların başında Hemoroid gelmektedir. Bu hastalık kişilerin yaşam tarzları ve beslenme alışkanlıkları ile yakından ilgili olmaktadır. Peki, Hemoroid nedir? Neden olur? Hemoroid belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir tüm detayları ile derledik.
#Hemoroid NedirKişinin yaşam kalitesini bozan, ağrı ve kanamaya yol açan hemoroit ya da halk arasında bilinen adıyla basur, pek çok kişinin muzdarip olduğu bir problem olarak dikkat çekiyor. Makat bölgesinde şişlikle kendini gösteren bu rahatsızlık, iç basur ve dış basur olarak ikiye ayrılıyor. Şişlik ve kanama gibi belirtilerle de kendini gösterebiliyor. Basura iyi gelen bitkisel yiyeceklerle evde doğal yollarla çözüm bulunabilir. Pek, basur nasıl geçer? Evde basura ne iyi gelir? Basura için ne yenilmemeli? İşte evde basura iyi gelen yiyecekler, bitkisel çözümler ve doğal yollar
#Basura Ne İyi GelirPandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
#HemoroidPandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
#Prof. Dr. İlker SücüllüDemir eksikliği vücudumuzun ihtiyaç duyduğu demir elementinin çeşitli nedenlerle karşılanmaması durumudur. Demir eksikliği dünyada en sık görülen kansızlık çeşidi olan demir eksikliği anemisinin nedenidir. Demir eksikliği durumunda kanda oksijen transportunda görev alan alyuvarların sayısı ve alyuvarların içindeki hemoglobin azalarak kansızlık meydana gelmektedir. Demir ayrıca hücrelerimizde başta enerji üretiminde olmak üzere birçok enzimin yapısında önemli görevler üstlenmektedir. Bu nedenlerle demir eksikliği durumunda insanda en önemli şikayet enerji yoksunluğu olmaktadır.
#Demir EksikliğiGebeliğini yaz ayları içinde geçirmek zorunda olan gebelerde aşırı sıcağın getirdiği birtakım sıkıntılar olabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Hatice Yağmurkaya Balkay, "Yaz dönemi sıkıntıları genellikle sıcak basmaları, avuç içi ve ayak tabanlarında yanmalar, alerjik problemler, bulantı ve kusmalardaki artış, halsizlik, uykusuzluk ve nefes darlığı gibi bir takım şikayetlerdir” dedi.
#YAZHemoroid halk dilinde bilinen adıyla basur, zaman zaman ortaya çıkan yaygın bir sağlık sorunudur. Hemoroid içerisinde kan pıhtısı oluşursa şiddetli bir ağrıya neden olur. Basurun dereceleri değişiklik gösterebilir. Peki, basur nedir, neden olur? İşte, basur hakkında merak edilenlerin detayları!
#BasurHasta ve danışanların internetteki aramalarına ilişkin araştırmaya göre, cilt hastalıkları Türkiye genelinde en çok aranan hastalıklar arasında ilk sırada yer alırken, aramalar "ben" ve "cilt lekeleri" özelinde yüzde 7,7'lik bir dilimle başı çekiyor. Kadınlar yüzde 59,5'lik oranla sağlık aramalarında teknoloji kullanımında erkeklere göre daha aktifken, 25-34 yaş grubu yüzde 43,2'lik oranla en aktif grubu oluşturuyor. En çok aranan 30 hastalık içinde herhangi bir kanser araması görülmezken, bunun nedeni, arama ve bilgi alma aşamasında, teşhis konulana kadar kimsenin kendisine "kanser" gibi bir rahatsızlığı konduramaması olarak yorumlanıyor.
#CiltDenizli’deki Servergazi Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlknur Turan, hemoroidden korunmada tuvalette 2 dakikadan fazla kalmamanın önemli olduğunu belirterek, tuvalette kalma süresini uzatacak cep telefonu ve gazete alınmamasını önerdi.
#TuvaletHaftada üç defadan az tuvalete çıkıyor veya dışkılama zorluğu yaşıyorsanız sizde de kabızlık şikayeti var demektir. “Huzurlu Bağırsak” kitabının yazarı Kolorektal Cerrahi ve Proktoloji alanında çalışan Prof. Dr. Korhan Taviloğlu, kabızlık şikayetiyle ilgili bilmeniz gerekenleri anlatıyor.
#Huzursuz Bağırsak