Gebelik süreci haberleri sayfasında Gebelik süreci hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 777 Gebelik süreci haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gebelik istemek veya gebelik istememek… Her iki durumda da bilinçli kadınların yumurtlama günlerini bilmeleri gerekmektedir. Kadınlar vücutlarındaki çeşitli belirtileri izleyerek, yumurtlama günlerini tahmin edebilirler. Kadın Hastalıkları,Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Numan BAYAZIT konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Yumurtlama GünüAnne adayları, hamilelik sürecinin başlangıcından itibaren farklı bir deneyim yaşayacakları hassas bir döneme giriyorlar. Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Doç. Dr. Türkan Gülpınar, gebelik sürecinin ilk üç ayında karşılaşılan semptomlar hakkında merak edilenleri sizin için yanıtladı.
#Gebelik SüreciBilim insanları, yaşamlarının ilk 1000 gününde daha az şeker tüketen bebeklerin, büyüdüklerinde diyabet gibi kronik hastalıklara yakalanma olasılıklarının daha düşük olabileceğini söylüyor. Peki ama bu nasıl oluyor? İşte ilginç araştırma sonuçları ve konu hakkında kritik 6 sorunun cevabı…
#Şeker TüketimiBerlin Hayvanat Bahçesi’nde heyecanla beklenen panda yavruları dünyaya geldi. Anne panda ‘Meng Meng’ perşembe günü saat 13.03 ve 14.19’da iki sağlıklı bebek dünyaya getirdi. Berlin Hayvanat Bahçesi tarafından yapılan açıklamada, “Her iki yavru da sağlıklı ve anneleri ile tecrübeli panda ekibi tarafından 24 saat boyunca sevgiyle bakılıyor” denildi.
#ALMANYARahim duvarının incelmesi, adet dönemi boyunca her kadında gerçekleşen bir durumdur ancak bazen adet döneminin sona ermesine rağmen rahim içi duvarı kalınlaşma sürecine girmez. Rahim duvarı inceliği olarak adlandırılan bu problem, hamile kalmaya engel olmasa da embriyonun rahim içine tutunamamasına ve dolayısıyla kişinin gebeliğini sürdürme konusunda olumsuz sonuçlarla karşılaşmasına yol açabilir. Gebeliğin sağlanabilmesi ve doğuma kadar sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi için rahim duvarının 7 mm’den kalın olması gerekir.
#Rahimİyi kalitede embriyo transferi yapılmasına rağmen uygulanan üç ve üzeri tüp bebek tedavisinde gebelik elde edilememesi durumu tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olarak tanımlanmaktadır. Bu olumsuz sonuçlara yol açan kadın ve erkek kaynaklı pek çok faktör vardır.
#Tüp BebekGebelik süreci vücutta bazı değişiklikleri de beraberinde getirir. Vücutta meydana gelen bu değişiklikler sebebiyle hamileliğin olup olmadığını anlamak için bazı testlerin uygulanması gerekir. Evde gebelik testi de tercih edilen yöntemlerden biri. Bu testler doğru bir şekilde uygulandığında yüksek oranda doğru sonucu gösterirler. Peki gebelik testi ne zaman, nasıl yapılır? Kanda hamilelik testi kaç günde belli olur? İşte ayrıntılar...
#Gebelik TestiSon yıllarda baba adaylarının, eşlerine destek olmak için doğumhaneye girdiğini ve bunun sosyal medyada sıkça paylaşıldığını görüyoruz. Peki babaların doğuma girmesi gerekir mi? Bir Sorudan Fazlası serimizin bu bölümünde eşlerinin doğumunda yanında olanlar ile eşlerini yanında olmaya ikna edemeyenlerle konuştuk. Konunun her iki taraf açısından artı ve eksilerini ise Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Taha Can Tuman ile mercek altına aldık.
#SağlıkGünümüzde kadınların kariyerlerine odaklanmak istemeleri gibi kişisel sebepler ve gelişen teknoloji anne olma yaşının ilerlemesini sağladı. Özellikle son 10 yılda doğum yapan 40 yaş ve üzeri kadınların sayısında gözle görülür bir artış söz konusu. Peki ileri yaşta anne olmak nasıl bir duygu? Hem fiziksel hem de psikolojik yönden zorlukları daha mı fazla? Yoksa ileri yaş bilinci, süreci kolaylaştırıyor mu? 40 yaş ve üzerinde anne olan kadınlar tüm bu sorulara cevap niteliğinde kendi hikayelerini anlatıyor...
#İleri Yaş GebelikÜlkemizde ve dünya genelinde iş hayatındaki kadınlara karşı ciddi bir ‘hamilelik’ baskısı söz konusu. Kimisi iş görüşmesinde “Çocuk düşünüyor musun?” diye soruyor, kimisi hamile çalışana mobbing yapıyor, istifaya zorluyor, kimisi de alenen “Çocuk yapma” diyor hatta doğum iznini kullanmasına dahi müsaade etmiyor. Bu çok hassas konuyu en doğru şekilde gündeme getirebilmek için hem çocuk baskısına maruz kalan kadınlarla konuştum hem de Kıdemli İş Hukuku Uzmanı Avukat Burcu Özer'den işin kanuni boyutunu dinledim
#Hamile Kalmama BaskısıÜlkemizde ve dünya genelinde iş hayatındaki kadınlara karşı ciddi bir ‘hamilelik’ baskısı söz konusu. Kimisi iş görüşmesinde “Çocuk düşünüyor musun?” diye soruyor, kimisi hamile çalışana mobbing yapıyor, istifaya zorluyor, kimisi de alenen “Çocuk yapma” diyor hatta doğum iznini kullanmasına dahi müsaade etmiyor. Bu çok hassas konuyu en doğru şekilde gündeme getirebilmek için hem çocuk baskısına maruz kalan kadınlarla konuştuk hem de Kıdemli İş Hukuku Uzmanı Avukat Burcu Özer'den işin kanuni boyutunu dinledik
#Çocuk BaskısıABD’li genç bir kadının evde tek başına doğum yapmak istemesi ve bunun sonucunda bebeğini kaybetmesi ülkemizde de çok konuşuldu. Biraz araştırdığımızda ‘freebirth’ yani ‘özgür doğum’ kavramının sandığımızdan daha yaygın olduğunu öğrendik. Konuyla ilgili danıştığımız Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Kocatepe, özel tercihle tıbbi yardım almadan yapılan doğumların çok riskli olduğunun altını çizdi ve özgür doğum tercih edenlere şöyle seslendi: İnsan hamile olduğu sürece özgür değildir!
#Özgür DoğumFertilizasyon olayının temelini oluşturan yumurta ve sperm hücrelerinin fizyonunun en baştan sona kadar olan bütün aşamalarında ve bu aşamaları düzenleyen uyarıcı faktörleri, proteinlerin ya da hücre-hücre etkileşimlerinin ne olduğu her daim dikkat çekici bir konu haline gelmiştir. Peki, Fertilizasyon nedir? Nerede ve ne zaman olur? Ferilizasyon aşamaları nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#FertilizasyonHamilelik sürecinde bazı ağrılar birden meydana gelebilir. Özellikle de karın içlerinde yaşanan ağrıların giderilmesi için doğru yöntemler uygulanmalıdır. Hamilelik sırasında karın içi acıması da çok sık yaşanabilir. Hamilelikte karın içi acıması neden olur? Gebelikte karın içi acıması nedenleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günümüzde birçok çift için çocuk sahibi olmak oldukça önemlidir. Çünkü çocuk sahibi olan çiftler için hayat daha güzel bir şekilde geçmektedir. Bunun için cinsel ilişkiye girerek hamile kalmak gerekmektedir. Cinsel ilişkiden kaç gün sonra hamile kalınır? Kaç gün sonra gebelik oluşur ve belli olur tüm detayları ile derledik.
Cinsel ilişki sırasında korunma yöntemlerinin neler olduğu merak edilmektedir. Erkek ve kadın için kullanılacak farklı korunma yöntemleri bulunmaktadır. Her bir yöntemin artı ve eksi yanları vardır. Tıp ilerledikçe yeni yöntemler bulunmaktadır. Kişiler yöntemlerin yan etkilerini araştırarak, sağlık durumlarını da göz önüne alarak yöntemleri seçebilirler. Bu noktada doktorlara danışmak etkili olmaktadır. İşte, en iyi korunma yöntemleri hakkında detayları derledik.
#Cinsel İlişkiTüp bebek tedavisine dair en merak edilen aşamalardan biri tedavinin son basamağı olarak tanımladığımız embriyonun transfer sürecidir. Transfer işlemi embriyonun gelişimi, sayısı, hastanın yaşı ve çiftin daha önceki denemeleri gibi farklı kriterler değerlendirilerek yumurta toplama işlemi sonrası 2- 6. günler arasında gerçekleştirilmektedir. Embriyo transferi çoğunlukla ağrısız geçen bir süreçtir ve anestezi uygulanmasına gerek kalmaksızın işlem gerçekleştirilir. Embriyo transferi öncesi verilen ilaçların düzenli olarak kullanılması büyük önem taşırken transfer sonrası ise ağır egzersizlerden kaçınılması gerekir.
#Transfer ÖncesiBu yıl 58’incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali’nda dün gece özel gösterimde yer alan Audrey Diwan’ın yönetmenliğini üstlendiği ’Kürtaj’ filmindeki gerçekçi sahnelerden etkilenen 3 seyirci baygınlık geçirip hastaneye kaldırıldı.
#Antalya Altın Portakal Film FestivaliBu yıl 58'incisi düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde dün gece özel gösterimde yer alan Audrey Diwan'ın yönetmenliğini üstlendiği 'Kürtaj' filmindeki gerçekçi sahnelerden etkilenen 3 seyirci baygınlık geçirip hastaneye kaldırıldı.
#Antalya Altın Portakal Film FestivaliGüneş ışığı hayatta kalmamız için hayati öneme sahiptir ve aynı zamanda vücudun kemikleri ve cilt sistemi için hayati önem taşıyan D vitamini kaynağıdır. Yaz tatili ve eğlence için de en temel araçtır. Ancak günümüz güneş ışınları vücudun ihtiyaç duyduğundan daha fazla tehdit unsuru içermektedir. Son 30-40 yılda yapılan araştırmalara göre güneş ışınlarının cilde ciddi şekilde zarar veren olumsuz bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Dünya yüzeyine ulaşan güneş ışınları farklı dalga boylarına sahiptir. Bu dalga boyları arasında UVA ve UVB ışınları gibi pek çok kişinin aşina olduğu cilt tabakasına en çok zarar veren ışınlar vardır. Ultraviyole ışınları cilde ciddi zararlar verebilir, bu hasarlar daha ciddi boyutlara ulaşırsa cilt kanserine bile neden olabilir.
#Güneş LekeleriSAMSUN İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, “İlimizde sadece son 1 hafta içinde, çeşitli nedenlerle PCR testi yapılan 70 anne adayımızın yüzde 50’sinin testi, maalesef pozitif çıktı. En yakın sağlık merkezimize başvurup, aşılarını yaptırıp, sağlıkla ve mutlulukla bebeklerini kucaklarına alsınlar" dedi.
#AşıSağlıkla ilgili konular insanlar tarafından her zaman ilgiyle takip edilmektedir. Bilhassa kadınların gebelik ve gebelik süreci hakkındaki sağlık sorunları ön plana çıkmaktadır. Vücutta gelişmekte olan yeni bir canlı ve gebe anne adayının sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Gebelikle konusunda akla çok soru gelmektedir, dış gebelik, erken doğum, düşük ve benzeri kavramlar çok bilinen kavramlardır. Fakat yerleşme kanaması gibi daha az duyulan konular da elbette merak uyandırmaktadır. İşte ilgiyle okuyacağınız yerleşme kanaması nasıl olmaktadır, yerleşme kanaması nasıl geçer, yerleşme kanamasında karın ağrısı olur mu ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Yerleşme Kanaması