Anaokuluna yeni başlayan çocuklarda bazı bulaşıcı hastalıkların sık görüldüğünü ve hızla yayıldığını belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Atilla Van, okula yeni başlayan çocuklarda bulaşıcı hastalıkları önlemek için alınacak bazı önlemler hakkında bilgiler verdi.
#1İzmir Özel Gazi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ozan Akyürekli Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre dünyada yaklaşık 50 milyona yakın alzheimer hastası olduğunu belirterek “ Bu kişilerin sosyal hayattan izole edilmemesi gerekir. Bizim toplumumuzda, büyüğe saygıddan dolayı, onların elleri, sıcak sudan soğuk suya sokulmaz. Ancak bir alzheimer hastasına bu şekilde davranılmasını önermiyoruz. Bırakın kendilerine tehdit oluşturmayan, yapabildiği her işi kendisi yapsın. Yapamadığı yerde sizler yardımcı olun” dedi.
#1Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, Gazi Hastanesi Evde Bakım Birimi olarak tüm hastaların muayene ve tedavilerinde bütüncül; bunun yanında ileri yaştaki hastalara da özgün bir yaklaşım sunduklarını söyledi. Dr. Yılmazer, ileri yaşlardaki hastaların sağlıklarıyla ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#1Ortobiyolojiklerin, vücutta doğal olarak bulunabilen ve kemik kırıklarında, bağ, menisküs ve kıkırdak yaralanmalarında iyileşmeyi hızlandırmak için kullanılan biyolojik maddeler olduğunu belirten Özel Gazi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mustafa Özcan, vücuda etkileri ve kullanım alanları hakkında bilgiler verdi.
#1Sağ bacağı ampute (kesilme) edilme kararı verilen 58 yaşındaki Erdoğan Demiröz, Özel Gazi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Kadir Çeviker, Op. Dr. Alkan Arpaçay ve ekibi tarafından yapılan anjiyo, by-pass ve ekzozom tedavileriyle yeniden sağlığına kavuştu.
#1Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, günümüzde her geçen gün evde sağlık birimlerine talebin arttığını belirterek, “Evde sağlık birimleri hastalara bütüncül bir yaklaşımla, uzman hekim desteği ile evde kullanılabilecek teknolojik sistemleri kullanarak, hasta ve yakınlarıyla iş birliği içinde sağlık sorunlarına hızlı, konforlu ve kaliteli çözümler sunuyor” dedi. Evde sağlık birimlerinin işleyişi hakkında bilgiler veren Dr. Tanju Yılmazer, “Son günlerde sıklıkla yaşandığı gibi; bir gribal enfeksiyon geçiriyor olabilirsiniz. Sizi rahatsız eden yoğun şikayetleriniz olabilir. Ancak bir sağlık kuruluşuna başvurma konusunda endişe ve kararsızlık yaşayabilirsiniz. Kendinizin ya da bir yakınınızın sağlığıyla ilgili merak ya da şüphe ettiğiniz konular olabilir. Ancak merak ettiklerinizle ilgili hangi sağlık kuruluşunun hangi bölümünden yardım alabileceğinizi de bilmiyor olabilirsiniz. İşte tam da bu gibi durumlarda destek alabileceğiniz birim ya da kurum var. Hem de düşündüğünüzden de yakın. Evde sağlık birimleri bu noktada size yardımcı olacaktır” diye konuştu.
#1Özel Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, burundan yeterli ve sağlıklı nefes alabilmenin çok değerli olduğunu söyledi. Burun dış yan duvarında bulunan, genellikle her iki burun boşluğunda üçer adet olan, burnun öndeki deliklerinin hemen arkasından başlayarak arkada genize kadar uzanan yapılara ‘konka’ (burun eti) adı verildiğini belirten Başoğlu, “Konkalar arasında en büyük ve en fonksiyonel olanı alt konkadır. Konkaların ana görevi dışarıdan solunum yoluyla alınan havayı ısıtmak ve nemlendirmektir” dedi.
#1Altı ay önce sağ ayak bileği üzerinde başlayan kronik yaranın hızla ilermesiyle ampute (kesilme) edilme kararı verilen 66 yaşındaki İlker Mez’in ayağı, Özel Gazi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Kadir Çeviker, Op. Dr. Alkan Arpaçay ve ekibi tarafından yapılan tedaviyle kesilmekten kurtuldu.
#1Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, İzmir Alsancak’ta hizmete girdi. Altı katlı bin 200 metrekare alanda hasta kabulüne başlayan Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi, üç fizik tedavi uzmanı, 10 fizyoterapist, üç hemşire ve fizik tedavi teknikerlerinden oluşan alanında uzman deneyimli sağlık personelleri ve ileri sistem teknolojileriyle kaliteli sağlık hizmeti veriyor. Özel Gazi Fizik Tedavi Tıp Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Dokumacı, “Tıp merkezimiz uzun yıllardır İzmir ve bölgemize kaliteli sağlık hizmeti veren Özel Gazi Hastanesi, İzmir Ege Laboratuvarı ve Egeli OSGB ortaklığında kurulmuştur. Fizik tedavi alanında böyle bir merkezi ülkemize ve İzmirimize kazandırmaktan dolayı mutluyuz” şeklinde konuştu.
#1Günümüzde sağlığın, yaşam kalitesinin ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Dr. Tanju Yılmazer, ancak yoğun iş temposu, trafik ve uzun hastane bekleme süreleri gibi faktörlerin sağlık kontrollerinin ihmal edilmesine yol açtığını söyledi.
#1Özel Gazi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Samet Uyar, gelişen teknolojiyle birlikte günümüzde aort kapak değişimlerinin anjiyografik girişimle TAVİ adı verilen bir yöntemle değiştirilebildiğini belirterek, bu yöntemle çok başarılı sonuçların alınabildiği gibi, cerrahi için risk taşıyan uygun hastalarda da yüz güldüren sonuçlar verdiğini söyledi.
#1Özel İzmir Gazi Hastanesi Ağrı Polikliniği Sorumlu Hekimi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Erkan Teyin, yüz bölgesinde görülen ağrıların farklı sebepleri olabileceğini belirterek, ağrının çeşidine göre tedavi yöntemleri uygulanarak hastaların ağrılarının giderilebildiğini söyledi, merak edilen soruları yanıtladı.
#1KORONER arter hastalığının, günümüzde dünyadaki yaygın sağlık problemleri arasında olduğunu belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Taştan, tüm gelişmelere rağmen halen ölüm nedenlerinde sıranın başını çektiğini söyledi.
#1ÖZEL İzmir Gazi Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Öksüz, yapılan çalışmalara göre şu an 5 yaşında olan çocukların yüzde 80’inin 100 yaşının üzerini göreceğini belirterek, “Bunun anlamı, daha uzun yıllar hayatta kalacağız demek. O nedenle hem dış görünüm olarak hem de biyolojik yapı olarak daha iyi olmamız gerekiyor. Yeni kuşaklar bu bilince daha hızlı varırken, daha akıllı ve daha duyarlılar. Z kuşağının estetikte ve uzun yaşam alanında ana talep edici olduğu görülüyor. Alfa denilen son kuşağın ise çok daha da hızlı olarak bu alanın içine gireceğini görüyoruz” dedi.
#1*Ankara’daki üniversiteler, 10 ilde yaşanan depremin ilk gününden itibaren, ayni yardım kampanyaları başlattı. Başlatılan kampanyalar kapsamında toplanan onlarca yardım malzemesi, TIR’larla yola çıktı.*Gazi ve Çankaya Üniversitesi’nden sağlık personelleri bölgeye gitti. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü hocaları ile öğrencileri de Kahramanmaraş’ta kurtarma çalışmalarında görev aldı.
#Ankara'daki ÜniversitelerCİNSEL işlev bozukluğunun erkeklerde erektil disfonksiyon ya da sıklıkla empotans kavramıyla anlatıldığını belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. E. Aziz Peker, “Potens, kavramsal bağlamda bir yeterliliği, hazır oluşu; empotans ise yetersizliği, yokluğu düşündürür. Buradan hareketle erektil disfonksiyon ya da empotans deyimleri, Türkçe’de erkekte cinsel işlev yetersizliği/bozukluğu olarak ifade edilir” dedi.
#1ANKARA'da, sürücüsü seyir halindeyken baygınlık geçirince metrelerce sürüklenen otomobil, diğer sürücüler tarafından güçlükle durduruldu. Sürücülerin peşinden koşup, camdan içeri sarkarak aracı durdurma çabası, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
#AnkaraANKARA'da, sürücüsü seyir halindeyken baygınlık geçirince metrelerce sürüklenen otomobil, diğer sürücüler tarafından güçlükle durduruldu. Sürücülerin peşinden koşup, camdan içeri sarkarak aracı durdurma çabası, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
#AnkaraUYKU apnesinin çocukların sağlığını, ruhsal veya bilişsel gelişimini olumsuz yönde etkileyebileceğini söyleyen Özel İzmir Gazi Hastanesi KBB Uzmanı Doç. Dr. Sinan Başoğlu, çocuklarda bir defa da olsa 5 saniye nefes durmasının gözlenmesinin tanı için yeterli olduğunu söyledi. Horlama, hırıltılı solunum, huzursuz uyku, ağzı açık uyuma, uyku sırasında baş bölgesinde aşırı terleme ve sabahları uyanmakta güçlük yakınmalarının anne-babaların bu hastalıktan şüphelenmelerini gerektiren bulgular olduğunu belirten Başoğlu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olduğu düşünülen çocuklarda bazen altta yatan neden olarak uyku apnesinin akla gelmesi gerektiğini vurguladı.
#1