Evde sağlık hizmetlerinde yeni bir yaklaşım: Wellness ile bütüncül iyilik

Güncelleme Tarihi:

Evde sağlık hizmetlerinde yeni bir yaklaşım: Wellness ile bütüncül iyilik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2024 14:37

Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi Tıbbi Direktörü Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Tanju Yılmazer, uyguladıkları özgün yaklaşımlar arasında olan “wellness” uygulamaları hakkında bilgiler verdi.

Haberin Devamı

 

 

- Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi olarak ne tür hizmetler veriyorsunuz?: Öncelikli olarak kişilere evlerinde ya da tercih ettikleri mekanlarda bütüncül bir sağlık hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bütüncül hizmet veriyoruz dediğimde sadece bedensel değil aynı zamanda ruhsal ve sosyal olarak da iyiliği sağlamaya çalışıyor olmamızı kastediyorum. Vermeye çalıştığımız hizmetin içinde teşhis koyma, tedavi ve bunlara ek olarak da sağlıklı yaşam şekline geçilebilmeleri için kişileri ve aileleri bilgilendirme çabamız var.

 

- Sağlıklı yaşam şekli nasıl sağlanabilir?: Sağlıklı bir yaşam şekli, bilinçli istem ve doğru kararlar almakla başlar. Sağlıkla ilgili verilen önemli kavramlardan birisi “wellness” kavramıdır. Wellness, bir seçimdir ve iyi sağlığa doğru hareket etmek için verilen bir karardır. Sağlıklı ve tatmin edici bir yaşam için bilinçli olmanın ve buna göre seçimler yapmanın aktif bir sürecidir.

 

Haberin Devamı

- Wellness kavramını nasıl tanımlayabilirsiniz?: Türkçe’de “esenlik-iyilik” olarak isimlendirebileceğimiz “wellness”; bir insanın sosyal, psikolojik ve fiziksel olarak kendisini iyi hissetmesi için yaptığı uğraşlar bütünüdür. Bu kavram insan bedenini bütünüyle ele alır ve sağlıklı beslenmeye ve kaliteli yaşama özen gösteren bir yaklaşım olarak tanımlanır. Wellness; beden, beyin ve ruhun birbirine daha da yakınlaştırılmasıdır.

 

- Wellness ile ilgili başka hangi özellikleri vurgulayabilirsiniz?: Wellness; esenlik/iyilik için en yüksek potansiyelinizi bulabilmek ve kullanabilmek için tasarladığınız bir yaşam biçimidir. Wellness, aynı zamanda bir süreçtir. Son noktası olmayan bir gelişim farkındalığıdır. Değişim ve dönüşüm için dinamik bir süreçtir. Wellness, kendinizi sevmeyi kabul etmektir. Wellness, sürekli kendini geliştirmeyi hedefler ve bu gelişimi artırmak için değişiklik önerileri sunar. Özel İzmir Gazi Hastanesi Evde Sağlık Birimi olarak kişiselleştirilmiş damardan uygulanan zindelik kürleri uygulamaktayız. Damardan alınan vitaminler, aminoasitler, vitaminler ve bağışıklığı kuvvetlendirecek kürler bireyselleştirilmiş ve kişiye özgü özellikler gözetilerek deneyimli hekimlerimiz tarafından uygulanmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!