NE söylediğinden ziyade “nasıl söylediğin daha önemlidir” diye bir söz vardır. Çoğu kez “Doğrucu Davut”çu olmak çözümlenebilecek meseleleri kilitlemeye sürükler. Türkiye’nin dış politika üslubu son birkaç yıldır diplomatik esnekliğe yer bırakmayacak ölçüde sert olmaya başladı.
#İzmirKırgızistan dönüşü önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’nin İdlib bölgesine harekât konusunda “İdlib’de çok acımasız bir süreç işletiliyor. Orada 3.5 milyon insan var. Bir felaket yaşanırsa, bu insanların ilk kaçabileceği yer yine Türkiye” dedi.<br> Erdoğan, 25 Eylül’de New York’taki BM Genel Kurulu’nda ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme konusunda talep gelmediğini, kendisinin de özel bir talepte bulunmayacağını açıkladı.
#GazetehaberleriAldım kameramanlarımı, gittim Akhisar’a. Burası 12 milyon zeytin ağacının bulunduğu zeytinyağı cenneti. Yağı güzel, yemekleri güzel. Hele bir kelle paça çorbası tattım ki böylesi çorbayı daha önce ne gördüm ne tattım. Hayatımın en iyilerindendi. Zeytinyağı da nefis ama dünya bilmiyor. Burada da iş bana düştü. Hastasıyım...
#AkhisarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi Yunanistan ziyareti sırasında Lozan Antlaşması yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Lozan'a atfen Batı Trakya'daki Türk azınlığı gündeme getirdi. Bu ifadenin Lozan'da yer almadığını öne süren Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise Türkiye'deki "Yunan azınlıktan" bahsetti. Konu sosyal medyada tartışma yarattı. Peki Lozan'ın orijinal metni bu konularda ne diyor? Konunun Türkiye'deki en önemli uzmanlarından olan, Lozan'ın hem belgeselini çeken hem de kitabını yazan Hürriyet yazarı Taha Akyol ile tarih yazarı Naci Öncel'e sorduk. İşte cevaplar:
#Taha AkyolKütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, kuruluş çalışmaları tamamlanan Demokratik Gelişim Partisi'ni (DGP) bir otelde düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Bal'ın partinin yeni amblemini gazetecilere gösterdiği sırada kucağına alarak poz verdiği bebeği Mehmet Akif'in el işareti ise akıllara Erbakan'ın 'Refah' selamını getirdi ve toplantıya katılanları gülümsetti.
Geçen hafta sona eren Muhteşem Yüzyıl dizisi yayın süresi boyunca önce Başbakan tarafından eleştirildi, ardından Yeni - Osmanlıcı refleksleri olan ‘Yeni Türkiye’ muhafazakârlığının savaş açtığı bir dizi oldu. Fakat buna rağmen ülke sınırlarını aşıp birçok ülkede insanları ekrana kilitledi. Sıra artık dizinin ‘siyasi’ değerlendirmesinde.
#Muhteşem Yüzyıl*Ankara’da 470 polisin görev yeri değişti *Gayrimüslim öğrencilerden ‘sıfır’ tepkisi *Elektrik faturalarında kesme-bağlama şoku *Nejat İşler'in tedavisine İstanbul'da devam edilecek *YÖK’ten pedogojik formasyon açıklaması *Vanuatu ile turist vizesi anlaşması yapıldı *Cep kamerasına kırmızı bant engeli *Nicolas Lodeiro Beşiktaş’ta *Aziz Yıldırım’dan canlı yayın iptali Bülten Editörü: Sevde Eğribacak - Kamera: Mertcan Şener - Yönetmen: Nur Tütüncü
#AnkaraSüryani araştırmacı ve yazar Yakup Bilge’nin hayat yolculuğu Midyat’ta başladı. Üniversiteyi İstanbul’da okuyup bir süre gazetecilik yaptıktan sonra çoğu Süryani gibi İsveç’e göçtü. 2003’te eşini ve çocuklarını alıp Mardin’e döndü ve metropolit yardımcısı olarak manastırda yaşadı. ?imdilerde yine İsveç’te, bir ortaokulda öğretmenlik yapıyor. Süryanilerin bu ülkenin kültürüne etkilerinin altını çiziyor
Şeker Hoca adıyla tanınan Malatya Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, geçen hafta 13 şehit haberini aldığı gün, Berat Kandili için toplanmış cemaate, “37 yıldır bir insan öldürenin bütün insanlığı öldürmüş olacağını anlatamamışım” deyip istifa etti. Cemaat, kendisini geri döndürmeye çalışsa da hoca artık ‘emekli bir din görevlisi’ olduğunu söylüyor. Şeker Hoca’yı Malatya’ya 120 kilometre uzaklıktaki Gemici Köyü’nde bulduk, Karakaya baraj gölünün kenarındaki 80 dönümlük arazisinde kayısı ağaçlarının gölgesinde konuştuk
BDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin konuğu oldular, Türkiye’nin dış politikasından, yaklaşan seçimlere, Kuzey Irak’taki Kürt yönetimiyle ilişkilerden, Şivan Perver’in Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la yaptığı görüşmeye kadar, her konuda fikirlerini, bakışlarını anlattılar.
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi olarak sivilleşmeye çok önem verdiklerini, sivilleşmenin, demokrasinin en temel şartlarından biri olduğunu belirterek, “Türkiye'nin her şeyden önce sivil bir anayasaya, yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirmesi lazım. Bu sivilleşme konusunda Türkiye'nin çabalarına da destek veriyoruz” dedi.