Öz Türkçe bir kelime olan ünlü, ün sözcüğünden türetilmiştir. Yetenekleri ve başarıları sayesinde adını duyuran ve herkes tarafından bilinen kişilere ünlü denir. Bu kelime dil bilgisinde sesli harfler için kullanılır. A, e, ı, i, o, ö, u ve ü, alfabemizdeki ünlü harflerdir. Ünlü kelimesinin eş anlamlısı nedir tüm detayları ile derledik.
Kumbaracı50’nin ‘Tek Kullanımlık Hikâye’si ‘iklim krizi’ gibi koskocaman bir meseleyi, küçük, sıradan bir mahallenin ortasına, o mahallede yaşayan üç genç adamın gündelik hayatlarının arasına yerleştirerek iyi bir hikâye anlatıcılığı örneği sunuyor. İddiası naifliğinde gizli bir oyun...
#Volkan ÇıkıntıoğluGünlük hayatın içinde kimi zaman karşılaştığımız makosen kelimesini ilk kez duyan kişiler, bu kelimenin kökenini, anlamını ve hangi dile ait olduğunu merak ediyor. Son günlerde çok sık araştırılan bu kelime, bir çeşit ayakkabı türünü ifade eder. Makosen nedir, kelime anlamı nedir sizler için derledik.
Günlük hayatın içinde kimi zaman karşılaştığımız makosen kelimesini ilk kez duyan kişiler, bu kelimenin kökenini, anlamını ve hangi dile ait olduğunu merak ediyor. Son günlerde çok sık araştırılan bu kelime, bir çeşit ayakkabı türünü ifade eder. Makosen nedir, kelime anlamı nedir sizler için derledik.
Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, 'Yeni müfredatta Sevr'in 'antlaşma' değil 'belge' olarak ifade edilmesiyle ilgili girişimlerimizi yapacağız. Belki bir ayrıntı gibi görünebilir ama önemli. Çünkü çocuklarımızın ve kamuoyunun zihnine böyle yerleşiyor. Ortada bir belge var ama bu bir antlaşma değil. Sevr bizim için hedefine ulaşamamış bir kötü niyet belgesidir. Sevr'de gördüğümüz o niyet bugün de ölmedi. Yeni Sevr niyetlerinin olduğunu hatırlayalım, o niyetlere karşı teyakkuzu unutmayalım' dedi.
#Türk Tarih KurumuRTÜK Başkanı Yerlikaya, aile dostu dizi ve filmlere sağlanacak teşvikle ilgili “Uygulamanın hayata geçirilmesi için önümüzde çok fazla engel kalmadığını düşünüyorum. İnşallah 2018 yılı içerisinde teşvik verilmesine başlayacağız. Bütçemize koyuyoruz. Önce ilkeleri belirleyeceğiz" dedi.
#RtükGürcistan savaşının ardından bir galat-ı meşhur slogan peyda oldu: Yeni bir Soğuk Savaş çıkmış; ABD ve Rusya, tekrar “çift kutuplu” bir dünya düzeni oluşturuyormuş. Hala 50 yıl öncesinin kafasıyla düşünen, son kullanma tarihi geçmiş stratejistler, artık 1950’lerin monoblok dünyasında yaşamadığımızı idrak edemiyorlar. Oysa postmodern iletişim devrimiyle büzülen küremizde, kutup sistemini yok eden bir “ağ sistemi” çoktan oluştu ve “yeni dünya düzeni” işte tam da bu sistem!
Bir de baktım ki uzaklara bakmaktan gözümün önündeki güzellikleri görmez olmuşum. Örneğin uzun bir süreden beri İstanbul hakkında hiç kalem oynatmamışım. Bu İstanbul ki, kitaplar dolusu anlatıma karşılık hâlâ anlatılması bitmemiş bir masal kent. Onun için bu hafta sizi kentin en eski semtlerinden Galata’ya götürmek, geçmiş ve bugününde dolaştırmak istiyorum.