Sosyetik, pahalı, Allah için güzel bir ada Paros. Kısa tatilimizde ancak üç lokanta denedik ve hiçbiri tam olarak memnun etmedi. Son akşam aile işletmesi bir tavernayı seçtik: Katsounas. Diğer iki lokantaya kıyasla çok daha ucuz. Girit salata, kabak ve domates mücverleri. Midye saganaki özellikle iyi. Adanın nohut yemeği müessese ikramı olarak geliyor ve lezzetli.
#ParosGeçen ay Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını sevinçle kutladık. Ben de önce Anıtkabir ve Ankara ziyareti yaptım, sonra da hemen ardından gelen ölüm yıldönümünde Atamızın doğduğu şehre, Selanik’e gittim. Bu kenti böyle anlamlı bir zamanda gezmek beni çok etkiledi. Ege’nin en güzel yarımadalarından Halkidiki’nin kuzeyindeki Selanik çok tanıdık, ‘bizden bir şehir’; hele İzmirliyseniz…
#Saffet Emre TonguçGastronomi kültüründe çokça kullanılan füzyon mutfağı teriminin ne anlama geldiğini bilmek ister misiniz? Eğer farklı lezzetlere meraklıysanız ve bu konuda daha rafine tatların peşine düşüyorsanız, füzyon mutfaklar mutlaka sizin de duraklarınız arasında yer alacaktır. İşte merak ettikleriniz!
#İncili Gastronomi Rehberi1984’TE Çeşme’nin ilk beach clubı olarak açılan Paparazzi bu yıl yepyeni yüzü ve hizmet anlayışıyla eğlence severlerin karşısında... İzmir eğlence sektöründe adını çok kısa sürede duyuran, OM Mistral ve ODA Sushi gibi başarılı mekanlarıyla fark yaratan OM Grup’un bünyesine dahil olan OM|Paparazzi, mekanın köklü geçmişini koruyarak, yeni trendleri misafirleriyle buluşturuyor.
#1Etkileyici ambiyansı, huzurlu ortamı ve müthiş lezzetleriyle Alaçatı’nın yeni gözdesi NANN Alaçatı, misafirlerine bir kahvaltıdan çok fazlasını sunuyor. Marka ortaklarından İlknur Ağlar, “NANN hem çok şehirli, hem de gerçek bir köylü. Geleneksel Türk kahvaltımızın yanı sıra dünya mutfaklarından da kahvaltılarımız var” dedi.
#1Türk mutfağına olan merakıyla da bilinen başarılı müzisyen Karsu şu sıralar Michelin yıldızlı şef Ahmet Dede’nin İrlanda, Baltimore’daki restoranında staj yapıyor. Hazırlıkları, temizliği halledip alışverişe çıkıyor. İki başarılı ismin yollarının kesişme hikâyesini tencere tava sesleri eşliğinde kendilerinden dinledik.
#Ahmet DedeMarmara Üniversitesi’nde düzenlenen “İstanbul Mutfağı” konferansında konuşan Prof. Dr. Artun Ünsal, "Gençlere tavsiyem, kuru fasulye, pilav ve çorbayı iyi yapmayı öğrenmeden İtalyan, Japon, Güney Amerika usulü yemeklere fazla ilgi duymayın. Önce milli, yerli, İstanbul ve Anadolu yemeklerimizi, bir Türk mutfağının çatısı altında birleştirelim" dedi. Prof. Dr. Arif Bilgin ise "Kahvaltı kültürü ortaya çıkmadan önce Osmanlılar, kuşluk vakti ve ikindi ile akşam arasında olmak kaydıyla iki öğün yemek yiyorlardı" diye konuştu.
#Artün Ünsalİstinye Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencileri, "Dünyanın Ekmeği: Tadım ve Sunum" etkinliği düzenledi. İstinye Üniversitesi Mutfağında (MATBAH) hazırlanan dünyanın farklı yerlerinden 53 çeşit ekmek, lezzetleri ve sunumlarıyla büyük beğeni topladı.
#İstinye ÜniversitesiBazı müzeler sadece sanatsal koleksiyonlarıyla değil, etkileyici atmosferleri içerisindeki çok özel restoranlarında sundukları lezzetleriyle de ziyaretçilerini etkiliyor. Hem sanat hem lezzet düşkünüyseniz bu müzeler tam da size göre… İşte size yurtdışı seyahatlerinizde görmeden, gezmeden ve tatmadan dönmemeniz gereken en iyi müze restoranları…
#Müze RestoranYunan arkadaşımız Tasos bizi Patmos’da “Türkiye’ye hoş geldiniz!” diye karşıladı. Hakikaten bayramda Patmos’ta, hatta bütün Yunan adalarında kendimizi Türkiye’de hissettik. Restoranlarda, sokaklarda, plajlarda Yunandan çok Türk vardı. Tekneyle gelenler, feribotla gelenler, uçakla gelenler… Yunan halkı durumdan oldukça mutlu. “Bu zamanlar adalar boşalmaya başlar... İyi ki Türkler geldi de, sezon bitmeden son bir kez para kazandık.” diyor.
#İdil YazarYaz mevsimi henüz bitmedi. Hatta önümüzde yazın keyfini çıkarabileceğimiz bir bayram tatili bizi bekliyor. Çoğumuz planlarını yaptı bile. Ben de bayram için işinize yarayacağını düşündüğüm bir Alaçatı mekanlar dosyası yapmaya karar verdim. Yazın birkaç gittiğim Alaçatı’da en beğendiğim ve keyif aldığım mekanları karışık olarak sıraladım. İşte o mekanlar...
#Alaçatıİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 24. İstanbul Caz Festivali, bugün (4 Temmuz 2017) başlıyor. 21 Temmuz'a dek sürecek festival, 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek; yaklaşık 50’nin üzerinde konserle, bu yaz da İstanbulluları caz müziğinin en iyileri ile buluşturacak.
#İstanbulPek çok ünlü (!) maalesef sizden daha becerikli, daha akıllı, daha yetenekli ve daha çok imkana sahip oldukları için değil, kötü beslenme planlarını ve sağlıksız yeme davranışlarını ısrarla uyguladıkları adeta “açlık oruçları” yaptıkları için incecik kalırlar.
#Osman MüftüoğluBuenos Aires, Latin Amerika şehri olmasına rağmen, Paris tarzı binaları, geniş caddeleri, İspanyolca konuşan insanlarıyla daha çok Avrupa şehri gibi. Buenos Aires'in yemekleri ise harika... Et restoranlarından leziz tatlılara kadar her şeyi tattım. Sonuç: Buenos Aires tam bir lezzet cenneti...
#Buenos Aires