MasterChef Zübeyde Yaşlak kimdir? izleyenler tarafından merak ediliyor. Bu sezona hızlı bir başlangıç yapan MasterChef Türkiye'nin dikkat çeken yarışmacılardan biri de Zübeyde Yaşlak oldu. Erzurum'da 6 sene ev yemekleri yapan dükkan işlettiğini söyleyen MasterChef Zübeyde, anaokulunda aşçı olarak çalıştı. Evden de yemekler yaparak mesleğine devam eden Yaşlak, Fransız tatlıları yaptığını belirtti. Peki, MasterChef Zübeyde kaç yaşında, nereli? İşte, MasterChef Türkiye yarışmacısı Zübeyde Yaşlak'ın hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Masterchef Zübeyde HayatıZaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#KahvaltıBu hafta Kanadalı orkestra şefi Charles Olivieri Munroe ve keman sanatçısı Jülide Yalçın, İDSO eşliğinde AKM’de klasik eserler seslendirecek. Zuhal Olcay Hayal Kahvesi Aqua Florya’da, Göksel Dorock XL Venue’de sahneye çıkacak. Gece hayatının renkli isimleri farklı mekânlarda mikrofonun başına geçecek. Konser, sergi ve atölye önerilerimiz için ajandamıza göz atmayı unutmayın.
#AjandaCaddebostan’da açılan Praliné İstanbul, Fransız tatlıları ve hamur işleri üzerine yoğunlaşmış bir işletme. Paris brest, limonlu mereng tart, kara orman entremet gibi tatlıların yanı sıra menüde ekşi maya baget ekmeğe sandviç çeşitleri, tost, kruvasan ve sebzeli kiş de var.
#TatlıFransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıTürkiye’nin en başarılı birkaç şefinden Maksut Aşkar ile şarap uzmanı Levon Bağış’ın Nişantaşı’nda açtığı Foxy, gastronomi dünyasının yeni müdavim mekânı. Şefler sadece gitmekle kalmıyor; menüde Şemsa Denizsel, İnanç Baykar, Burçak Kazdal, Mustafa Otar gibi isimlerin kendi imza yemekleri de var.
#YazarParis denilince Eyfel manzarası, Seine Nehri’nde tekne turları ve müzeler, iyi şaraplar, peynirler, rengârenk bereler, bagetler, kruvasanlar ve daha birçok güzel yemek akla geliyor. Peki ya o rengârenk Fransız tatlıları? Paris tam anlamıyla bir tatlı cenneti ve en renklisinden, en kremalısına, en farklısından en klasiğine kadar her zevke göre mutlaka bir tatlı var. İşte size Paris'deki en lezzetli 10 tatlı durağı…
#Paris YemekleriGüney Fransa güzelliğiyle tüm dünyanın dilinde… Cote d’Azur sahilleri her mevsim turistlerin gözdesi, hele de yazın. Turkuaz sahil boyunca yan yana dizilmiş ünlü şehirleri, mis kokulu lavanta tarlaları, lüks evleri ve yatlarıyla Fransız Rivierası görenleri kendine hayran bırakıyor. Tüm bunlar içerisine gizlenmiş küçük Ezé Köyü ise taş evleri ve manzarasıyla akıllara kazınıyor. İşte size Fransız güzeli Ezé Köyü gezi rehberi…
#Cote D’Azur“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...
Belçikalı Çikolata Devi Barry Callebaut tarafından düzenlenen, dünyanın en prestijli yarışması “World Chocolate Masters” (Dünya Çikolata Ustası) ön elemeleri, ilk kez Türk şeflerin de katılımıyla 23-25 Şubat tarihlerinde Polonya'da Expo Sweet Fuarı'nda yapılacak.
Mardinli bir ailenin kızı olan şef Selen Mağzalcıoğlu, Süryani lezzetlerini yeniden yorumladığı restoranıyla ‘Gourmand Table Chef Restaurant’ ödülüne layık görüldü. New York’ta restoran açmaya hazırlanan Mağzalcıoğlu, önümüzdeki yıl Michelin Yıldızı bekliyor.
#Selen MağzalcıoğluÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıHappy Moon’s ve Help Steps’ten afet bölgesindeki kadınlara destek... Şef Somer Sivrioğlu’nun ramazan için hazırladığı tarif videoları yayında... Nar ekşisi yönetmeliği değişti... Oligark’ta baharı karşılayan yemekler... Beta Tea’den iftar menüsü... Jumbo Patisserie’den yeni tatlılar... Yeme-içme dünyasından haberler...
#Somer Sivrioğlu