Oyuncu Aslıhan Güner, şimdilerde inzivaya çekildi. Spora ve sağlıklı yaşama yoğunlaşan oyuncu kendini tazelemeye çalışıyor. Ayrıca oyunculuğunu geliştirmek için yurtdışında worshop’lara katılıyor. Güner için seyahat etmek ‘özgürleşmek, öğrenmek ve mutluluk’ demek. İşte Aslıhan Güner’in favori mekânları...
#Aslıhan GünerFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanSonbahar geldi geliyor derken mevsimi bugün itibarıyla bitiriyoruz. Yarın hepimiz için yeni bir mevsim ve yılın son ayı başlıyor. Daha çok evlerimizde olacak, vaktimizin büyük bir bölümünü yaşadığımız kentlerde geçireceğiz. İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncı versiyonu için neredeyse yılın altı ayını farklı kentlere seyahat ederek geçirdiğim için bu benim için huzur ve sakinlik demek. Umarım hepimiz için kimi zaman sosyalleştiğimiz, kimi zaman yeni yerler keşfettiğimiz, kimi zaman da evlerimizin tadını çıkardığımız sakin ve keyifli bir kış olur.Bugün sizlere İstanbul’dan iki yeni açılmış, bir de artık genç bir İstanbul klasiği olduğunu düşündüğüm ve farklı mutfaklar sunan üç restoranımızdan söz etmek istiyorum...
#Müge AkgünFrankfurt Gaziantep Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından 16 Kasım Cumartesi günü Frankfurt Saalbau Kültür Merkezi’nde Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi düzenlenecek. Geceden elde edilecek gelir, Gaziantep’te 6 Şubat depreminden etkilenen çocukların ihtiyaçları için kullanılacak.
#ALMANYA3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreMuğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#SeyahatYaşadığı üzücü tecrübelerin ardından teselliyi yemekte arayan Rani, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle önemli bir yol ayrımına gelmişti: Ya kilo verecek ya da hayatı boyunca ilaç kullanmak zorunda kalacaktı. İlkini seçen Rani, 1,5 yılda 97 kilodan 59 kiloya düştü. Bu süreçte yaptıklarını anlatan Rani, "Bir yerden başlamam gerekiyordu" diye konuştu.
#SağlıkTHY uzun bir aradan sonra haftanın her günü Torino uçuşlarına başladı. İtalya’nın sanayi ağırlıklı gizemli kenti Torino bu dönüşe çok sevindi. Kent sakinleri en uygun bağlantılar için artık İstanbul Havalimanı’na uçabilecekler. Zaten daha ilk günden uçaklarda yüzde 80 civarında doluluk sağlandı.
#THYFransa'da erken genel seçimlerin kaybedeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ittifakının aşırı sağa karşı sol partiler ve cumhuriyetçiler ile hükümet kurma çabaları sürerken, ittifakta yer alan Horizon Partisi Genel Başkanı Edouard Philippe'in aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) lideri Marine Le Pen ile akşam yemeğine çıkması tartışma yarattı.
#FransaSelamlaşma şekillerinden sofra görgü adabına, misafirlik kurallarından hediyeleşme anlayışını, her toplumun günlük yaşam biçimini etkileyen bir konu görgü kuralları. Peki, görgü kuralları ne işe yarar? Görgü kuralları dünyanın her yerinde aynı mı? İngilizce özel ders platformu Preply, Türkiye’nin de dahil olduğu 27 Avrupa ülkesinde 1.600 kişiye bu soruları sordu.
#Sponsorlu İçerikGeçen hafta size Maçakızı’ndaki Med Bodrum festivalinden bahsettim. Sanat, müzik, sürdürülebilirlik ve gastronomi festivalin konu başlıklarıydı. Bu haftaki yazım sadece bu etkinliğin gastronomi kısmı üzerine. Dünyaca ünlü konuk şeflerin elinden tattığım lezzetlerin arasında olağanüstü bir yumurta da vardı, fermente yerelması mantı da…
#Vedat MilorBir hafta arayla seyrettiğim bu filmlerde birbirinden çok farklı iki mutfağı izliyoruz. Buna madalyonun iki tarafı da denebilir. Her iki film de başarılı ve birlikte seyredildiklerinde üst düzey gastronomik denen mutfağın nereden nereye geldiğini çok iyi gösteriyor.
#Vedat MilorTakvimler 1985 yılını gösteriyordu... Yeşilçam, çalkantılı bir 10 yılı geride bırakmış ve kendine yeni bir çehre edinmeye çalışıyordu. İşte o dönemde en çarpıcı özelliği güzel mavi gözleri ve yakışıklı fiziği olan bir erkek oyuncu çıktı ortaya... Tolga Savacı...
#Tolga SavacıYavuz Turgul’dan Nuri Bilge Ceylan’a beyazperdenin büyük yönetmenleriyle çalıştı. Ekranda canlandırdığı karakterlerle izleyiciyi büyüledi. Şimdi de uzun bir süre ara verdiği tiyatro sahnesinde. Melisa Sözen’le rol aldığı ‘Aile Yalanları’ oyunu üzerine sohbet ediyoruz. Elbette söz aile olmaya, hayatına, oyunculuğa ve müzisyen Harun Tekin’le yaşadığı aşka da geliyor; “Biz bir puzzle (yapboz) gibi birbirimize uyumlandık, sanki eksik parçalar birbirini buldu” diyor.
#Melisa SözenHem kültürü hem de doğası çokrenkli. Mutfağıysa benzerlerinden daha güçlü. Okyanusun cennet adalarında balayı için adı akla ilk gelen Maldivler’den daha uygun fiyatlı otel seçenekleriyle öne çıkan Seyşeller, turizm için yaşamıyor ve bu nedenle çok samimi.
#Ebru ErkeEvliliği dolayısıyla Hollanda’ya yerleşen Çetin Deliktaş İzmir mutfağını özledi. Bu özlemini dindiremeyince İzmir lezzetlerini kendisi hazırlamaya başladı. Lezzet peşinde koşarken bir yandan da kültürümüzü dünyaya tanıtmak istedi ve konuyu ticari boyuta taşıdı. Önce midye satmaya başladı. Daha sonra eskiden Pasaport’ta hizmet veren tekne restoranlardan esinlenerek teknede İzmir lezzetlerini misafirlerine sunmaya başladı. Midye, boyoz, İzmir Köfte, sarma, kokoreç, mezeler artık Avrupalıların damaklarını şenlendiriyor...
#1Vedat Milor... O gastronomi dünyasının adeta ‘rockstar’ı, sözü en çok geçen isimlerinden... Yeme-içme konusundaki eleştirileri, analizleri çok seviliyor. Bizim de yazarımız. Kendisiyle yeni başlayan programı ‘Vedat Milor’la Tadına Doyamadım’ için buluştuk; yemeğe bakışını, lezzeti, seçici olmayı, sosyal medyayla ilişkisini, yediği ilginç tatları konuştuk: “Ben daha çok lezzete bakıyorum. Bence yemek sunum odaklı olmamalı.”
#Vedat MilorPek dile getirilmese bile Michelin 3 yıldız sahipleri ve 50 Best listesinde önlerde olan şefler aralarına kolay kolay kimsenin katılamadığı elit bir kulübün üyeleri gibi. Ülke mutfaklarından çok birbirlerinden fikir alıp birbirlerini ve uluslararası ya da uluslarüstü gurmeleri etkilemek için yemek pişiriyorlar..
#Vedat Milor