Sürekli duşa giriyor ama yine de kötü koktuğunuzu düşünüyor musunuz? Böyle bir şey mümkün değilmiş gibi gözükse de çok sık duşa girmek gerçekten kötü kokmanıza neden olabiliyor. Peki ne sıklıkla banyo yapılmalıyız? Çok sık banyo yapmak nasıl daha kötü kokmamıza neden olabilir? Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Nalan Kükürt tüm sorularımızı yanıtladı
#SağlıkBüyüme çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı günümüzde anne-babaların öncelikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Haleon Türkiye Uzman Kanalı Direktörü Devrim Şimşek’in de katkılarıyla, ağız ve diş sağlığı ile ilgili önemli tüm detayları sizin için derledik.
#Sponsorlu İçerikABD’de yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak tanınan mikrobiyolog Ali Rıza Akın’la geçen ay söyleşi yapmıştık. Bize “Mikrobiyotanıza iyi bakarsanız, o da size iyi bakar’ tavsiyesini vermişti. Bu kez de bağırsaklarımızdaki yararlı bakterilere iyi bakabilmek için ne yiyip içmemiz gerektiğini konuştuk.
#BakteriPırıl pırıl sağlıklı dişlere sahip olanlar genetik olarak şanslı elbette ancak yiyip içtiklerimiz de bir o kadar önemli. Peki dişleri aşındıran, çürük oluşumuna zemin hazırlayan hatalar neler?
#Diş SağlığıTikTok'ta son dönemlerde diş fırçalama ile ilgili viral olan videolarda birçok insan, dişleri fırçaladıktan sonra ağzın çalkalanmaması gerektiğini, bunun dişleri çürüklere karşı koruduğunu söylüyor. Bazı uzmanlar da çürüklerin önlenmesine yardımcı olmak için günde en az iki kez florür içeren diş macunu ile dişlerin fırçalanmasını, sonrasında ağzı çalkalamayıp florürün dişlerde kalmasına izin vererek ek koruma sağladığını doğruluyor. Peki florür gerçekten dişleri koruyor mu? Yutulması zararlı değil mi? Uzman Diş Hekimi Ekin Kenci Şahin konuştuk.
#FlorürHer mutfağın demirbaşlarından olan tencere ve tavalar, yemekleri daha rahat pişirebilmek için birçok farklı türde üretiliyor. Ancak görüntüsüyle etkileyen birçok tencere ve tava çeşidi sağlığı tehdit ediyor. Peki hangi tür tencere ve tava ile yemek pişirmek güvenli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Çetinol hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkGünlük hayatın koşturmacasında çoğu zaman kendimizi unutabiliyoruz. Ancak çok sıkıştığımızda ya da bir sağlık sorunu ile karşılaştığımızda, bunu çözmek için arayışa giriyoruz. Oysaki sıkışmadan, kendimizi hatırlayıp bize iyi gelen wellness ve termal uygulamalarını hayatımıza soktuğumuzda enerjimizi yükseltmenin o kadar da zor olmadığını siz de görebilirsiniz. Çok uzaklara gitmeden, Sapanca ve Afyon’da kolayca ulaşabileceğiniz wellness ve termal tatiller ile ilgili tüm merak edilenler sizin için derledik.
#Sponsorlu İçerikDoğada farklı özelliklere sahip pek çok doğal taş bulunur. Bu değerli olan taşlardan birisi de Florit taşıdır. Florit taşı taşıdığı özellikler ve faydaları bakımından çok önemlidir. Pek çok kişi tarafından nerelerde ve nasıl bulunduğu merak edilmektedir. Peki Florit taşı nedir? Nerelerde ve nasıl bulunur, özellikleri ve faydaları nelerdir? Florit taşı hakkında merak edilenleri yazımızda detaylıca açıkladık.
#Florit TaşıBazı diş hekimleri, henüz sorun yaşamadan bu dişlerin çekilmesinin doğru olduğunu savunuyor. Bazı diş hekimleri ise herkesin bu dişleri çektirmesi gerekmediği görüşünde. Peki hangi durumlarda mutlaka çekim yapılmalı? Yirmilik dişler ömür boyu ağızda kalabilir mi, çekilmezse hangi sorunlara neden olur? Uzmanlarla konuştuk...
#20'Lik DişlerEn son çıkan yirmilik dişler, ağızda uygun yer yoksa ciddi ağrılara ve çürüğe neden olabilir. Bazı diş hekimleri, günümüzde artık çenelerin küçüldüğünü, eskiye nazaran daha az diş kaybı yaşandığı için yirmi yaş dişlerine yer kalmadığını, bu nedenle henüz sorun yaşamadan bu dişlerin çekilmesinin doğru olduğunu savunuyor. Bazı diş hekimleri ise herkesin bu dişleri çektirmesi gerekmediği görüşünde. Peki hangi durumlarda mutlaka çekim yapılmalı? Yirmilik dişler ömür boyu ağızda kalabilir mi, çekilmezse hangi sorunlara neden olur? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkBeyaz dişler temizliğin simgesidir, öz güvenimizi artırır, estetik bir görünüm sağlar. İşte bu nedenle zamanla sararan dişlerimizi beyazlatmak isteriz. Peki, bu amaçla yapılan beyazlatma işlemleri ne kadar etkili ve sağlıklı? Bilmeden dişlerimize zarar veriyor olabilir miyiz? Uzmanlar yanıtlıyor
#Diş SağlığıDaha sağlıklı olduğu gerekçesiyle tercih edilen karton bardaklar, sıcak içecekle temas ettiği anda hastalıklara davetiye çıkarıyor. Tıbbi biyokimya uzmanı Prof. Dr. Kuçur uyardı: “Karton bardaktan içeceğe karışan ‘ağır metal’ kansızlık, hormon ve üreme bozukluğu ile kalp damar hastalıklarına neden oluyor.”
#Karton BardakTertemiz doğal kaynak suyu diye kana kana içilen, bidon bidon doldurulup eve taşınan, hastalıklara çare olsun diye şifa niyetine tüketilen sular ne kadar sağlıklı? Doğal diye içtiğimiz suların içinde ne var? Bile bile sağlığımızdan mı oluyoruz? İşte detaylar...
#SuYeşil çay sağlıklı bir çay çeşidi olsa da fazla tüketiminde bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Hamilelere, çocuklara ve emziren annelere yeşil çay kesinlikle önerilmez. İlaç kullanan kişilerin de mutlaka doktorlarına danışarak yeşil çay içmeleri gerekir. Yeşil çayın yan etkileri ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.
#Yeşil Çayı Kimler İçemez Ve KullanmamalıHalojen deyince ne olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak, Klor, Florür, İyot dediğimizde aklınıza yüzme havuzları, diş macunu ya da lambalar gelebilir. Klor, insan vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 0.15'ini oluşturur ve vücudun işleyişinde birkaç önemli rol oynar. Peki, nedir Halojenler detayları ile derledik.
#HalojenGünümüzde birbirinden farklı hastalıklar bulunmaktadır. Özellikle insanları etkileyen bu hastalıkların nedenleri de olabiliyor. Bazen besin tüketimi de hastalıkları doğrudan etkiliyor. Şeftalinin ise herhangi bir hastalık oluşturup oluşturmadığı merak ediliyor. Şeftali kabız mı yapar yoksa ishal mi? Şeftali yemek kabızlığı giderir mi ve iyi gelir mi tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Türkiye’de diş sağlığı hakkında yapılan araştırmalar gösteriyor ki son 50 yılda diş çürüğü sıklığı oranı yüzde 70’in altına hiç inmedi. Geçtiğimiz günlerde Tiktok'ta bir diş hekiminin 'Çürük bulaşıcıdır' iddiası ise büyük bir tartışmaya neden oldu. Gerçekten diş çürüğü bulaşıcı olabilir mi? Öpüşme yoluyla çürükler taşınabilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#Diş SağlığıGünümüz şartlarında organik beslenmek veya doğal ürünlerle kişisel hijyenimizi gerçekleştirmek nerdeyse hayal oldu. Elimizi attığımız her ürünün içeriğinde vücuda zararlı bileşenler var. Birçok ülke hayvan, bitki ve besin zincirine zarar veren içerikli ürünleri yasaklamaya başladı, ülkemizde ise hâlâ kendimizi ve doğayı korumak adına atılan bir adım yok.
#Hande CanTükettiğimiz her besinin bir kalori değeri vardır. İnsanların günlük olarak tüketmesi gereken bir kalori miktarı bulunmaktadır. Özellikle diyet yapan kişiler yedikleri yiyeceklerin kalori miktarlarını merak etmektedir. Erik besin değerleri: 1 Yeşil erik kaç kalori? Protein ve karbonhidrat değerleri nasıldır detayları ile derledik.
#Kaç KaloriArıtma çamuru konusunda Türkiye’nin önünde çok yol olduğunu söyleyen INEVA Genel Müdürü Erman Çakal, “İçerdiği bakteri, virüs ve kimyasallar nedeniyle arıtma çamurunun mutlaka bertaraf edilmesi gerekiyor. Ancak bertaraf maliyetleri de yüksek olduğundan kurumlar bu atığı yönetmekte zorluk çekiyorlar. Oysa yeni teknolojilerle çamurdan yenilenebilir enerji elde etmek mümkün” dedi.
#Erman ÇakalFlorür kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. Bu dilden Türkçeye geçmiştir. Florür kimya sektöründe yer alarak pek çok ürünün yapımında ve içinde yer almaktadır. Özellikle kişisel bakım ürünlerinde çoğunda florür maddesine yer verilmektedir. Elbette ki bu maddenin faydaları ve zararları da bulunmaktadır. Florür nedir, ne işe yaramaktadır, florür maddesinin zararları ve faydaları nelerdir detayları derledik.
#Florür NedirZaç yağı, diğer bir adı ile sülfirik asit olan zaç yağı, sanayide çok fazla kullanımı söz konusu olan ve oldukça güçlü bir mineral asit niteliği taşır. Sizin için Zaç yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Zaç yağı faydaları ve kullanımı konularını detaylarıyla ile derledik.
#Zaç Yağı NedirMaden suyu, içerdiği zengin mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır. Bu nedenle vücuda sayısız faydası vardır. Genellikle soda ile karıştırılan maden suyunun farklarına ve faydalarına gelin birlikte bakalım.
#Maden SuyuParazit mantarları hastalık yapıcı etkisi bulunan bir saçkıran, el, ayak, tırnaklarda hastalık yapan bir hastalıktır. Pek çok yol ile bulaşmaya müsaittir. Tükürük, ilaç, cinsel yol, deri teması, yiyecek ve içecekler, solunum yolu gibi yollarda bulaşabilen hastalıklardır. Vücutta kendi yaşam alanlarını kurarak zararları ile hastalıklara yol açarlar. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Birçok farklı sebepten dolayı ortaya çıkan dil mantarı, özellikle dilin tabakasında beyaz bir leke görüntüsü oluşturur. Böyle bir hastalık ile karşı karşıya kalan pek çok kişi ise internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki dil mantarı nedir ve neden olur? Dil mantarı nasıl geçer ve ne iyi gelir? İşte bu konuda merak edilenler.