Tuzda balık nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer almaya başladı. Sofraların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan balığın farklı bir teknikle yapılma biçimi olan tuzda balık için tarif merak ediliyor. Peki, tuzda balık nasıl yapılır? İşte tarifi ve hazırlanışı
#Tuzda BalıkBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkMetro Türkiye açık denizlerde yetiştirdiği levrek ve çipuralarla hem lezzetli balıklar üretiyor hem de denizlerimizi koruyor. Diyetisyen Berrin Yiğit levrek ve çipuranın faydalarını anlattı ve kolayca uygulanabilecek tarifler verdi. ‘Evinin Şefi’ Gülay Barbaros Altan ise balık pişirmenin püf noktalarını paylaştı.
#LevrekDünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Yılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriEkim ayı balık sezonunun en canlı aylarından biridir. BARBUNYA, ÇİPURA, KILIÇ, LEVREK, LÜFER, TEKİR, SARDALYA, PALAMUT, ORFOZ, TRAÇA çok lezzetlidir. PALAMUTUN en lezzetli zamanıdır. Peki, hangi ayda hangi balık yenir? İşte enfes balık buğulama tarifi ve yapılışı....
#BalıkKağıtta levrek MasterChef programı ile yeniden en çok aranan tarifler arasında yer aldı. Hem hazırlaması kolay hem de lezzetli bir yemek. Aynı zamanda vitamin bakımından da zengin olan levrek en güzel ızgara hali ile sofralarınızda... Peki, kağıtta levrek nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte kağıtta levrek tarifi ve yapım aşamaları...
#Kağıtta LevrekBenim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıÇanakkale’de yabani semizotuna ‘deli’ denir ve bence kültür ortamında yetiştirilmişinden çok daha lezzetlidir. Bu çıtır çıtır tadı, domates ve bulgurla doyurucu bir yemeğe, çilek veya şeftaliyle havalı bir salataya dönüştürebilirsiniz. Semizotunun ekşiliğini balık pişirirken de kullanabilirsiniz.
#Semiz OtuYeni yıl yemeğimiz dolapta bir gün önceden hazırlanmış, fırına atılmayı bekliyor. 31 Aralık günü sadece atıştırmalıklarımızı ve mezelerimizi hazırlayacağız. Birkaç ekmek üstü, birkaç tane de bandırmalık sosumuz olmalı. Hem kendi yaptığım pratik tariflerimi hem de Çiy Restaurant’ın başarılı şefi Damla Özay’ın levrekli iki tarifini sizinle paylaşıyorum; hepsi yeni yıl sofranıza lezzet katacak.
#Yılbaşıİncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...
#İncirLevrek, çipura, somon gibi büyük balıklar bütün halde pişirilebildiği gibi fileto haline getirilerek de hazırlanabilir. Balığı doğru bir biçimde açıp çok fazla israf etmeden fileto haline getirmek biraz ustalık istese de zamanla öğrenilebilen bir el becerisi. Siz de balık açmanın inceliklerini öğrenmek isterseniz işte ipuçlarımız…
#Levrek Fileto Nasıl YapılırDeniz ürünlerinin faydalarını saymakla bitmez. Ancak biz yine de sizin için sayacağız. Sofranızdan eksik etmemeniz gereken bu yiyeceklerin içinde birçok önemli madde bulunuyor ve sizi sayısız hastalıktan koruyor. Gelin daha fazla balık tüketmek için çok geçerli sebeplere yakından bakalım.
#Balık“Gel vatandaş gel, balığa gel!” Bereketi bol denizlerimizde bu yıl balıkçıların bu nidaları pek duyulmaz oldu. Ama yine de balık yemekleri başımızın tacı. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları arasında yer alan İstanbul, Çeşme ve Bodrum’un deniz ürünleri lezzetini kanıtlamış mekânlarını mercek altına aldık…
#BalıkÜç hafta önce Göcek’e gittiğimde, denizle son buluşmam olduğunu sanmıştım. Meğerse değilmiş. Geçen hafta da Bozburun’a gidip, lacivert sulara, cennet koylara bir kez daha “Merhaba” dedim. Aklınızda bulunsun: Bu mevsimde açık olan lokantalarda her şey daha lezzetli olur. Çünkü aşçıların yemek yetiştirme telaşları yoktur. Her tabağı özene bezene hazırlarlar. Bu zamanlarda sahil lokantaları damakları şenlendirir, ruhu keyiflendirir.
#GezginFırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın Lezzetiİkon aktris Audrey Hepburn, bu kez oğlunun kaleminden, gizli tutkusu mutfak üzerinden anlatılıyor. ‘Audrey Evde: Annemin Mutfağından Anılar’, Hepburn’un tarif defterinden notlar, aile yemeklerinden ve tatillerinden fotoğraflar dolu. Evde pişirmekten en zevk aldığı ‘Türk usulü levrek’ tarifiyse kitabın sürprizi.
#Audrey Hepburn