Patates yemeklerine yeni bir alternatif arayanlar için enfes bir önerimiz var: Fırında kıymalı patates dizmesi. Fırına dizilen patatesler, baharatlarla harmanlanan kıyma ile buluşuyor, tadına doyum olmuyor. Peki, fırında kıymalı patates dizmesi nasıl yapılır?
#Fırında Kıymalı PatatesiTerbiyeli karnabahar çorbası, karnabahar sevmeyenlerin bile sevebileceği türden bir çorba tarifi. İnsan bir çorbadan daha ne ister. Hem çok faydalı şifa deposu hem de yapımı kolay… Yiyen herkesten tam not alıyor, karnabahar sevmeyenlere bile karnabahar sevdiriyor.Bu sebze çorbasını denemeden geçmemelisiniz.
#İftar MenüsüGelinim Mutfakta sandal kumpir tarifi günün aranan yemeklerinden oldu. Yapımı oldukça kolay ve lezzetli sandal kumpir akşam yemeği için sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir menü oluşturmanıza yardımcı oluyor. Peki, sandal kumpir nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Gelinim Mutfakta sandal kumpir tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Sandal Kumpir‘Kulüp’ dizisinin gördüğü ilgiyle birlikte, Türkiye’ye İspanya’dan göç eden Sefaradların sürdürdüğü gelenekler, sofralarından eksik olmayan yemekler de gündemde. Çalışmalarıyla 500 yıllık bu tarihin izini süren gazeteci-yazar Deniz Alphan’la Sefarad mutfağını konuşup tariflerini aldık. ‘Köklere Dönüş’ adlı YouTube video serisiyle, kaybolmaya yüz tutmuş birçok reçeteyi geleceğe aktarmayı hedefleyen Lian Penso Benbasat’tansa aile mutfağında öğrendiği lezzetleri dinledik.
#Sefarad MutfağıSağlığın her alanında olduğu gibi kilo sorununda da sonuca değil, sebebe odaklanmak gerekiyor. Eğer bu yapılmazsa sürekli tekrarlayan sonuçlara (verilen kiloların yeniden geri alınmasına) veya sorunun içinden çözülmez bir karmaşa haline gelmesine katlanmak zorunda kalınıyor.
#Osman Müftüoğluİsmail Reha Arar (62) Net Holding AŞ.’de İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve holdinge bağlı şirketlerden Merit Turizm AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Hobisi lezzetler. Gastronomi merakı üniversite yıllarından. Beş yıldır Chaine des Rotisseurs - Gastronomi Birliği Rötisörler Zinciri Derneği Yönetim Kurulu üyesi. Yıllardır ülke ülke geziyor turizm araştırmaları yapıyor. Geçtiğimiz günlerde sadece yemeklerini keşfetmek için Tunus’a gitti. Gözlemlerini anlattı.