Güncelleme Tarihi:
Ev kadınlarının kilo almasında bilgisayar ve televizyon karşısında sürekli kurabiye, kek, asitli içecekler tüketmenin önemli bir rolü olduğunu belirtti...
Ev kadınlarının kilo problemlerini ortadan kaldırmaları için alabilecekleri önlemler
- Salataları servis yaparken mutlaka kevgir kullanılmalı ki yağ servis tabağında kalsın.
- Etli yemeklere kesinlikle yağ ilave edilmemeli.
- Kendi yağıyla pişerse hem daha lezzetli olur hem de kalorisi azalır.
- Et suyunun jelini atıp kullanınız çünkü et suyunun jelinde yağ birikir.
- Yemeklerde tuz yerine damak tadına göre; nane, köri, karabiber, kimyon gibi baharatlar kullanmalı çünkü tuz vücutta fazla su birikimine sebep olur.
- Patates haşlanmış ya da fırında pişirilerek tüketilmedir. Eğer patatesi kızarmış seviyorsanız kendiniz yağsız patates cipsi hazırlayabilirsiniz. Patatesleri cips gibi ince ince kesip ısıtılmış, yağsız tost makinesinde pişirerek tüketebilirsiniz.
- Tavuğun derisi kullanılmamalıdır çünkü en fazla yağ bu bölümde bulunur.
- Etin görünen yağları ayıklanıp kullanılmalıdır.
- Yemek pişirirken yanmaz tava kullanınız.
- Yemekleri karıştırırken tahta kaşık tercih ediniz. Metal kaşık, sebzelerde C vitamini kaybına neden olur.
- Lokmaları 20-25 kere çiğneyiniz.
- Her gün yürüyüş ve egzersiz yapınız. Özellikle sabah açken yapılan bir saat tempolu yürüyüş, kilo almaktan koruyacağı gibi kilo vermeye de yardımcı olacaktır.
- Kabul günleri kilo almaya sebep oluyor. Böyle günlerde sebze ağırlıklı ve zeytinyağlı yiyecekler tercih edilmeli.
- Şekerli ve gazlı içecekler yerine ayran veya taze sıkılmış meyve sularını tüketmeye gayret ediniz. Vitamin ve mineral bakımından da oldukça zengin olan bu içecekler günlük vitamin ihtiyacınızı karşılamada katkıda bulunacaktır.
- Ağır hamur tatlıları yerine dondurma veya sütlü tatlıları tercih edilmelidir.
- Gün içerisinde televizyon karşısında yemek yemeyiniz. Televizyon karşısındayken hem ne kadar yediğinizi anlamazsınız hem de normalden daha hızlı tüketirsiniz.
Ev kadınları için 1 haftalık örnek diyet
Ev kadınları için 1 haftalık örnek diyet
1. GÜN
Kahvaltı
Şekersiz bitkisel çay, 2 adet ızgara sosis , 1 dilim kepek ekmeği, 1 domates, 2 yeşil biber.
SAAT 10.30 1 adet kabuklu elma.
Öğle Yemeği
1 adet fırında pişmiş karnıyarık, 3 yemek kaşığı yağsız pilav, 1 kase cacık, salata (Az yağlı).
SAAT 16.00 2 top dondurma, 2 kepekli galeta.
Akşam Yemeği
1 tavuk budu (Derisiz), 1 tabak bezelye-garni, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 ince dilim ekmeği, salata.
Gece
1 kabuklu armut.
2. GÜN
Kahvaltı
Şekersiz çay, 1 yumurta ve 20gr. sucukla hazırlanmış yumurta, 25 gr. kepek ekmeği, salata.
SAAT 10.30 1 portakal.
Öğle Yemeği
1 kase sebze çorbası, 4 ızgara köfte, 1 haşlanmış patates, 2 kaşık zeytinyağlı pilaki, salata.
SAAT 16.00 1 avuç ceviz, 1 kuru kayısı.
Akşam Yemeği
Balık ızgara- serbest, 2 kibrit kutusu helva, salata.
Gece
6 adet çilek.
3. GÜN
Kahvaltı
1 su bardağı süt, 2 kaşık müsli, 200 gr. karışık meyve.
SAAT 10.00 2 kepekli bisküvi, 20gr. kaşar peyniri.
Öğle Yemeği
2 kabak dolma, 3 kibrit kutusu tepsi böreği, 1 çay bardağı yoğurt, az yağlı salata.
SAAT 16.00 Şekersiz limonata, 2 krik krak.
Akşam Yemeği
1 porsiyon salçalı biftek, 1 zeytinyağlı enginar, 25gr. kepek ekmeği, salata.
Gece
5 malta eriği, 4 yeşil erik.
4. GÜN
Kahvaltı
Şekersiz bitki çayı, yumurtalı menemen, 25 gram kepek ekmeği, salata.
SAAT 10.00 Yarım muz
Öğle yemeği
1 kase domates çorbası, 2 adet hamburger köfte, 6 adet kızarmış patates, 1 bardak ayran, salata.
SAAT 16.00 1 kase diyet puding.
Akşam yemeği
2 biber dolması, 3 kaşık makarna, 1 su bardağı yoğurt, az yağlı salata.
Gece
1 su bardağı yeşil erik.
5. GÜN
Kahvaltı
Şekersiz ıhlamur (limonlu), 1 porsiyon peynirli omlet, 1 dilim kepek ekmeği.
SAAT 10.30 2 adet havuç, 1 salatalık.
Öğle yemeği
100 gram dana kuşbaşı ile hazırlanmış mevsim türlüsü, 4 yemek kaşığı bulgur pilavı, cacık, salata.
SAAT 16.00 1 su bardağı muzlu süt, 2 kepekli galeta.
Akşam yemeği
1 kase tarhana çorba, 4 kalem pirzola, 2 ince dilim kepek ekmeği, az yağlı salata.
Gece
1 su bardağı çilek.
6. GÜN
Kahvaltı
Şekersiz kuşburnu çayı, 1 yağsız tost, salata.
SAAT 10.00 1 elma.
Öğle yemeği
1 kase mercimek çorbası, 6 yemek kaşığı etli taze fasulye, 3 kaşık spagetti, 1 çay bardağı yoğurt, salata.
SAAT 16.00 1 portakal.
Akşam yemeği
1 tabak kıymalı ıspanak, 4 kibrit kutusu peynirli tepsi böreği, şekersiz komposto, salata.
Gece
Şekersiz limonata, 4 kepekli bisküvi.
7. GÜN
Kahvaltı
1 su bardağı portakal suyu, 1 orta dilim kepek ekmeği, 40gr. dil peyniri, 1 domates, salatalık.
SAAT 10.30 2 kuru kayısı.
Öğle yemeği
8 kaşık kuru fasulye, 4 kaşık pilav, 1 kase cacık, yıkanmış turşu, salata.
SAAT 16.00 6 adet erik, 6 adet çilek.
Akşam yemeği
1 su bardağı yoğurt, patlıcan salata, 2 ince dilim kepek ekmeği.
Gece
2 adet kivi.