Yılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroKarnabaharı sevmeyenlere karnabaharı sevdirecek, harika bir iftar çorbası. İçimi kolay, yumuşacık, mideye iyi gelen bol vitaminli bir çorba. Dumanı üzerinde üstüne kızarmış ekmek parçalarıyla servis edin. İşte, çorbası tatlısıyla Rüzgar Şef ile Ramazan 13.gün menüsü...
#RamazanBolu'ya özgü, taze fasulye çorbasını mutlaka denemelisiniz. Lezzeti şahanedir. Bir deneyen tekrar yaptırır. Bol vitaminli, besleyici, kolay ve ekonomiktir. Söz verdiğimiz gibi yeni lezzetler, değişik tatlarla kolay ve lezzetli sofralar kurmaya devam ediyoruz. Bu çorba tarifini denemediyseniz hemen deneyin.
#Ramazan MenüsüSofralarımızda Maraş rüzgarı estiren Elbistan tava, fırında et yemeği severler için karşı koyulmaz bir lezzet. Kökeni Osmanlı mutfağı olan bu yemek Kahramanmaraş yöresinde nasıl yapılır diye merak ediyorsanız sorularınızın cevapları bütün incelikleriyle burada…
#Elbistan TavaYemeklere lezzet veren; fazla yağdan ve kokudan kurtaran, zamandan tasarruf ettiren mutfağın göz bebeği fırını neredeyse her gün kullanıyoruz. Peki; yemeği sadece pişirmekle kalmayan, nice leziz yemeğin sağlıklı alternatifini de sunan fırını doğru kullanıyor muyuz? İşte mutfağınızda hayat kurtaracak püf noktaları…
#FırınÇeşit çeşit yemeklerle donatılmış mükellef sofralar için Türkçede krallara ya da kraliçelere layık denir. Peki kraliçeler her zaman böyle yemekler mi yer? Diğerlerini bilemiyoruz ama İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth için durum böyle değilmiş.
#İngiltereİyi bir güveçte çok katmanlı ve lezzet açısından birbirini bütünleyen bir yemek yersiniz. Asya mutfağında da etle sebzeler minik minik doğranıp wok’ta pişiyor ama yüksek ateşte ve hızlı piştiğinden hiçbir zaman gastronomik bir başyapıt haline gelemiyor. Ben olsam uluslararası yarışmalarda ülkemizi güveçle temsil ederim. Hem rüstik hem sofistike...
#Vedat Milorİyi bir güveçte çok katmanlı ve lezzet açısından birbirini bütünleyen bir yemek yersiniz. Asya mutfağında da etle sebzeler minik minik doğranıp wok’ta pişiyor ama yüksek ateşte ve hızlı piştiğinden hiçbir zaman gastronomik bir başyapıt haline gelemiyor. Ben olsam uluslararası yarışmalarda ülkemizi güveçle temsil ederim. Hem rüstik hem sofistike...
#GüveçBir sofra hayal edin, tüm yemekleri Candan Erçetin elleriyle hazırlamış ve sizi ağırlamak üzere mutfağında bekliyor olsun. İlk kez farklı bir konseptle kamera karşısına geçmeyi kabul eden sanatçı bu süreçte hem kendini analiz ediyor hem de onu görmeye alışık olduğumuzdan çok başka bir hale bürünüyor.
#Candan Erçetin1945’te kurduğu Beyti Restoran Florya’da hizmete devam eden Beyti Güler hem iyi bir et ustası hem de iyi bir et tüketicisi? Güler, et yemezse karnının doymayacağını söyledi ve ekledi: Balık yesem bile üstüne mutlaka et yerim. Çocukluğumda fıçılara et basılırdı. Bir kat et, bir kat tuz... Yani evimiz etsiz kalmasın diye her türlü önlem alınırdı
Muş'un Varto ilçesinde Alabalık tesisi sahibi Ali Kemal Doğan, balık pişirdiği fırının içine koyduğu kazanla elde ettiği sıcak suyu, ısınmada kullanıyor. Fırının içine yerleştirdiği su kazanında ısınan suyu borularla taşıyan Doğan, böylece bir taşla iki kuş vuruyor. Balık fırınından elde ettiği sıcak suyla hem tesisi ısıttığı hem de fırında et ve balık pişirdiğini anlatan Doğan, 7 bin liraya mal olan ısınma tesisi sayesinde her yıl 10 bin liralık yakıt tasarrufu sağladığını söyledi.(Haber-Kamera: Mehmet AYDIN/MUŞ/DHA)
#Htvhaber