Güncelleme Tarihi:
FIRINDA KÖFTE
Fırında leziz bir köfte yapmak için köfteleri direk fırın tepsisine diziyorsanız köfteyi kurutuyorsunuz demektir. Suyu içinde kalan enfes bir köfte için ızgara telini kullanmalısınız. Fakat akan yağların fırın tabanına dökülmemesi için fırının en altına içerisine bir miktar su koyduğunuz fırın tepsisini koymayı unutmayın. Böylece köfteniz hem nemli bir ortamda pişecek, yumuşacık olacak hem de fırınınız kirlenmeyecek.
FIRINDA ET
Fırında et pişirirken başlangıçta yüksek ısı, sonuna doğru düşük ısıda pişirmelisiniz. Eti pişireceğiniz zaman tuzu önceden eklememelisiniz. Pişirme süresi yarılandıktan sonra tuzu ilave etmelisiniz.
Izgara telini kullanarak pişirdiğiniz etler mangalda pişmiş gibi hissettirmenin en iyi yöntemidir. Bir anda gelecek yüksek sıcaklıkla yiyeceğin üzeri mühürlenir ve sululuğu içinde kalır.
Â
FIRINDA BALIK
Beyaz etlerde piÅŸirme boyunca ısıyı düşük tutmalısınız. Düşük ısıda yavaÅŸ piÅŸirmeniz, balığın besin deÄŸerini kaybetmeden, sulu ve lezzetli kalmasını saÄŸlar.Â
Balık tarifinizde süt, yumurta veya peynir gibi malzemeler varsa bu tarz ürünlerin kesilmesini önlemek için daha düşük sıcaklıkta piÅŸirmeniz gerekir.Â
FIRINDA KEK – HAMUR İŞİ
Fırınınızda kek ve hamur işi pişirecekseniz mutlaka ön ısıtma yapmalısınız. Kabarma sırasında ise en az 20 dakika fırın kapağını açmamalısınız. Pişip pişmediğini kontrol etmek içinse pişme süresinin 3/4'ü geçtikten sonra yapmalısınız.
EÄŸer fırının kapağı açar, içine soÄŸuk hava girerse bir anda kekinizin ya da hamur iÅŸinizin içindeki boÅŸluklar küçülür ve kabarmasını engellemiÅŸ olursunuz.Â
Â
FIRINDA ALÃœMÄ°NYUM FOLYO KULLANIMI
ÇoÄŸu zaman fırına koyduÄŸumuz yemeklerin daha iyi piÅŸmesi, yağının damlayıp fırını kirletmemesi için alüminyum folyo kullanırız ancak bu kötü bir fikir. Alüminyum folyo, yüksek ısıda bazı maddelerle bir araya geldiÄŸinde reaksiyona geçip çözülerek gıdaların alüminyum emmesine neden olabilir.Â
Sponsorlu içerik