Geçen haftaki ahtapotlu mücver tarifimiz bazı okurlarımızı şaşırttı. Ahtapot gibi kimi deniz ürünlerini işlemek ve pişirmek için basit kuralları biliyorsanız evinizde rahatlıkla yapabilirsiniz. Kokusuz ve pratik şekilde ahtapot haşlamanın yollarını anlatacağım, iki de tarif vereceğim size.
#AhtapotYemek yapmak herkes için büyük bir keyif haline dönüşebilir. Özellikle de doğru ürün kullanıldığı zaman birbirinden lezzetli yemekler ortaya çıkar. Yemek yapmadan önce balık temizlemenin püf noktaları da bilinmelidir. Levrek nasıl temizlenir? Levrek evde nasıl temizlenir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#LevrekFileto, kasaplık hayvanların sırtında, bel bölgesi boyunca iki yanlarında bulunur. Fileto çıkarmak dikkat ve özen gerektirir. Fileto çıkarma işlemini en doğru şekilde gerçekleştirilmesi için ilk nokta doğru bıçak seçimidir. Peki, fileto nedir, nasıl çıkarılır? Levrek fileto nasıl yapılır? İşte fileto yapımının incelikleri...
#Fileto NedirFileto dana, sığır, koyun, kuzu ve balık gibi farklı hayvanların etlerinden elde edilir. Fileto genellikle birçok mutfağın ana bileşenidir ve birçok yemek, bileşenlerden biri olarak belirli bir fileto tipini gerektirir. Fileto çıkarmak dikkat ve titizlikle yapılması gereken bir işlemdir. Peki, fileto nedir, hayvanın neresidir? Kırmızı et ve balık filetosu nasıl çıkarılır?
#Fileto NedirBalık temizlemenin püf noktaları, hazır sezonu gelmişken merak edilen konulardan biri. Balık yemekleri sofralarda yerini almaya hazırlanırken temizlenmesiyle ilgili bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Peki hangi balık nasıl temizlenmeli? İşte çeşitlerine göre evde balık temizlemenin püf noktaları...
#Balık Nasıl TemizlenirBalık sezonu yaklaşırken, uzmanların da sık sık tavsiye ettiği balık yemekleri yeniden sofralarda yerini almaya hazırlanıyor. Ancak balığı yemeden önce biraz zahmetli bir işlem olan balık temizlemeyi bilmek gerekir. Her balık aynı şekilde pişirilmediği gibi aynı şekilde temizlenmez de… Peki hangi balık nasıl temizlenmeli? İşte çeşitlerine göre evde balık temizlemenin püf noktaları…
#BalıkBu hafta günde binlerce kişiye yemek hazırlayan dev mutfaklarda çalışarak aşçılık mesleğini deneyimledim. Burada her şey ya çok büyük ya da sayısı çok fazla. Birisi “Yemeğe biber doğra” dediği zaman önünüze 60 kg biber geliyor. Yemekler boyum kadar kazanlarda pişiyor. İşin yükü de çilesi de ağır. Çalışanların en büyük şikâyeti sosyal hayatlarının olmaması. Herkes izindeyken, tatildeyken onlar sıcak mutfaklarda bazen 15 saat çalışıyor. Bulaşıkçılıktan en tepeye çıkmanın mümkün olduğu bu meslekte maaşlar 4 bin 500 ile 8 bin lira arasında değişiyor.
#GazetehaberleriDenizli'den Avrupa ülkelerine yıllık 6 bin ton balık ihracatı yapan Denizlili firma, 2 yıllık görüşmelerin ve ambargoların kaldırılmasıyla Rusya’dan 500 ton dondurulmuş alabalık siparişi aldı. İlk partiyi gemiyle Rusya’ya gönderen şirket, aynı ülkeye 1 yıl sonra da somon balığı ihracatı yapmak için anlaşma yaptı. Şirketin genel müdürü Yasin Özpek, Rusların Denizli balığını çok seveceğini söyledi.
#AlabalıkGeçen hafta palamudu anlatmıştım, lüfer haber göndermiş “Ben de geldim” diye. Sonra da eklemiş, “Beni bu yıl da yazdın yazdın, gelecek yıllarda beni bulabilir misin bilemiyorum. Belki ardımdan ağıt yakarsın”. Haklı! Bakanlık avlanma boyunu daha da kısaltıp yok olma sürecinde olan lüferin idam fermanını imzalamış oldu.
#Mehmet YaşinGeçen hafta palamudu anlatmıştım, lüfer haber göndermiş “Ben de geldim” diye. Sonra da eklemiş, “Beni bu yıl da yazdın yazdın, gelecek yıllarda beni bulabilir misin bilemiyorum. Belki ardımdan ağıt yakarsın”. Haklı! Bakanlık avlanma boyunu daha da kısaltıp yok olma sürecinde olan lüferin idam fermanını imzalamış oldu.
#LüferŞıklığın yaşı yok. Stil sahibi bir erkek 19’unda neyse, 59’unda da odur. Önemli olan kıyafetinizin yaş ve hayat tarzınıza uygun detayları taşıması. Örtünmeyi elbette hepimiz biliyoruz, ama bunu 2008 çizgileriyle nasıl yapacağımızı Ramsey’in tasarım yöneticisi Selhan Yurdusev Tezerken ile Damat’ın stil danışmanıGüneş Güner Işık anlattı.