GeriSeyahat Güneyin pabucu dama atıldı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güneyin pabucu dama atıldı

Güneyin pabucu dama atıldı

Bu 'beach club' işi üç-dört yıl önce Bodrum'da başladı ve yayıldı. İngilizce kelimelerle konuşma sevdasından olsa gerek, bir türlü dilimiz varmadı Türkçeleştirmeye. Beach club dediğin basbayağı plaj kulübü. Şimdi bazı cin zekâlar çıkıp, peki plaj ile kulüp Türkçe mi diye soracak kuşkusuz. Köken itibarıyla olmasa da Türkçeleşmiş kelimeler. Korkmayın, plaj kulübü deyince havanız inmez, biraz gayret.

Neyse, gelelim mevzuya. Haftalardır Bodrum'un plaj kulüplerinde kavrulduktan sonra İstanbul'a dönünce bir de baktık ki, bizim kent de girmiş bu 'beach club' işine. Hem de ne girme, bir solukta almış başını gitmiş. Hem de bir kısım İstanbullunun epeydir unutup gittiği Kilyos plajlarının çehresini değiştirmiş.

Anlayacağınız, daha ayağımızdaki Bodrum tozunu silkmeden soluğu Kilyos'ta aldık. Gördük ki Kilyos'un plaj kulüpleri kalite ve hizmette Güney sahillerindeki kardeşlerini hiç aratmıyor. Lakin ne yapsalar kaçınamayacakları bir küçük sorun var. Hafta sonları bu kulüplerde iğne atsan yere düşmüyor. Sanki bütün şehir toplanıp buralara akıyor. Öyle kalabalık. O yüzden tavsiyemiz, eğer fırsatınız varsa hafta içi gidin ve kulüplerin tadını sakin ve huzurlu bir ortamda çıkarın.

SOLAR BEACH & PARTY

 

Deniz ve dans

 

Solar Beach & Party, Kilyos'taki plaj kulüpleri arasında plaj ve parti konseptlerini bir arada sunan tek mekân. İşletmesini 7th House, Pasha, 2019 gibi mekânlardan tanıdığımız Şeniz Bengüer yapıyor. Solar Beach & Party'de gündüzleri plaj voleybolundan su sporlarına kadar her şey var, üstelik mükemmel müzikler eşliğinde. Dünyanın önde gelen DJ'leri de konuk oluyor. Yaz sezonu boyunca Solar Beach & Party'nin ana sponsorluğunu Advantage Card üstlenmiş.

Şeniz Bengüer, Solar´ı Miami ve Ibiza´daki plaj kulüplerinden esinlenerek açmış. ''Diğer beach club'larla bir ilgimiz yok. Farklı bir beach club´ız. Benzerlerimiz Miami ve Ibiza'daki beach´ler. 24 saat eğlenceyi içinde barından bir konsepte sahibiz'' diyor. Haftanın her günü plaj olarak hizmet veriyor. Ayrıca dünya çapında büyük partilere ev sahipliği yapabilecek kapasiteye de sahip. 8 bin m2 çim alanı, 1 km'lik kumsalı, 2 bin 500 m2'lik de dans alanı var. Plaj olarak 3 bin kişiyi, parti olduğu zamansa 10 bin kişiyi ağırlayabiliyor. Parti için ses ve ışık düzeniyle alt yapısı iyi. Yemek için iki seçeneğiniz var. Advantage Lounge yemek servisini Cafein yapıyor. Köşebaşı kebapçısı ise ekspres kebap servisi veriyor.

GİRİŞ ÜCRETİ: Hafta içi 10 milyon TL

                      ÂHafta sonu 15 milyon TL

ADRES: Turban Yolu No 4 Kilyos-Ä°stanbul (Kilya Resort Otel)

TEL: 0 212 201 25 80

DALIA BEACH CLUB

Doğanın kucağında

 

Dalia Beach Club, Demirciköy-Kilyos yolu üzerinde geniş bir kumsala sahip bir koyda. İşten başını kaldırıp tatile gitme fırsatı bulamayanlara hem deniz ve güneşin tadını çıkarma fırsatı sunuyor hem de ormanın huzur dolu atmosferinde stresten uzaklaşma imkânı tanıyor. Minderlere yayılıp dinlenebileceğiniz ve güneşlenebileceğiniz geniş bir çim alanı var. Denizse tertemiz. Ayrıca trekking alanlarında doğanın tadını çıkarmak ve plaj voleybolu keyfini yaşamak isteyenler için de ideal bir yer. Oynamasanız bile izleyebilirsiniz. Özellikle kıran kırana geçen plaj voleybolu maçları seyretmeye değer.

GİRİŞ ÜCRETİ: Hafta içi 5 milyon TL

                      ÂHafta sonu 10 milyon TL

ADRES: Dalyan Mevkii Demirciköy sahili Sarıyer

TEL: 0 212 204 03 63 - 64

BURC BEACH

 

Boğaziçiliye özel

 

Boğaziçi Üniversitesi'nin Gümüşdere kampusunun geniş sahili, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği sayesinde güney sahillerini aratmayacak şekilde işletiliyor. Fakat burası herkese açık değil. BURC´a sadece BÜMED üyeleri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve yanlarındaki misafirleri girebiliyor, dışarıdan kimse alınmıyor.

Önümüzdeki sezonda da 'halka açılma' niyetleri yok. Elde edilen gelirin tamamı, Boğaziçi Üniversitesi'nin fonuna aktarılıyor. Geçen yıl hizmet vermeye başlayan BURC´ta her türlü yiyecek ve içecek servisi var. Rüzgâr sörfü ve su sporları yapılabiliyor. Diğer spor aktiviteleriyse plaj futbolu, voleybol ve hentbol.

GİRİŞ ÜCRETİ: Üyelere hafta içi 3, hafta sonu 5 milyon TL

                      ÂMisafirlere hafta içi 6, hafta sonu 10 milyon TL

                      ÂÖğrencilere 2 milyon TL

ADRES: BÜ Gümüşdere Kampusu - Sarıyer

TEL: 0 212 287 02 32

 

 

BİR KULÜP DE ADALARDAN, KAMO´S BEACH CLUB

 

7 gün 24 saat

 

Bu plaj kulübünün özelliği haftanın her günü, 24 saat boyunca açık olması. Kapasitesi 600 kişi. Ulaşım, Kınalıada Limanı´ndan kalkan 'Kamo´s Ayazma' adlı teknelerle sağlanıyor. Ama tek yol bu değil. 15 dakika yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Kamo's adanın arka tarafında olduğu için karşınızda İstanbul'un çarpılmış silueti yok. Denizde yüzebileceğiniz gibi havuzu da tercih edebilirsiniz. Havuzu çevreleyen bitki örtüsü insana yağmur ormanlarındaymış hissi veriyor.

Kulüp diğer hizmetlerinin yanı sıra yemek konusunda da iddialı. Ceviz soslu Cafe de Paris salatası, soslu kontrfile veya tavuk fileto, bitter çikolata soslu parfe özel lezzetleri arasında. Kulübün bir başka özelliği de meyhanesinin olması. Burada düzenlenen özel gecelerde bir an kendinizi Marmara'da değil de Akdeniz'in göbeğinde hissediyorsunuz. Unutmadan, her pazartesi de sinema günü.

GİRİŞ ÜCRETİ: Hafta içi 6 milyon TL

                      ÂHafta sonu 7.5 milyon TL

ADRES: Manastır Koyu, Kınalıada

TEL: 0 216 381 69 13




BU HAFTA TEMPO'DA

 

Cilalı imaj devrine son
Partilerin kurumsal kimlik yaratıcıları seçim hazırlıklarına başladı.

Ya seyret, ya Kerkük'e gir!
Ankara ABD'nin Irak operasyonu konusunda iki şeçenekle yüz yüze.

'Tüm oyucular korkaktır'
Ağustos ayı boyunca Park Orman'da perküsyon çalacak olan Uğur Yücel'le müzik, yetenek ve yaşam üzerine...

Sedefe katırtırnağı, lekeye pırasa çiçeği
Birçok hastalığı bitkisel karışımlarla tedavi etmek mümkün.

Keep Clubbing
Clubber olmak demek, her türlü kötü alışkanlığı yapmak, uyuşturucu kullanmak anlamına mı geliyor?

 

False