Fesleğen bakımı nasıl yapılır ve Fesleğen çiçeğinin özellikleri nedir sorularının cevapları internette sıklıkla aranan konular arasında geliyor. Haberimizde Fesleğen çiçeği ile ilgili merak edilen soruların cevaplarını derledik. Peki Fesleğen nedir ve nasıl yetiştirilir? Fesleğen bakımı nasıl yapılır?
#Fesleğen Nasıl Toplanır?Çeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#PeynirDuyusal güzellik trendi günümüzde etkisini giderek artırmaktadır. Bu alanda geleneksel tedavi yöntemlerinden bir tanesi olan aromaterapi oldukça ilgi görmeye başlamıştır. Aromaterapi kişilerin rahatlamasını sağlayan bir yöntemdir. Bu yöntem bitkisel yağlar ile uygulanmaktadır. Peki, Aromaterapi nedir? Ne işe yarar? Aromaterapi yağları nelerdir tüm detayları ile derledik.
#AromaterapiÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#GnocchiBirçok kişi tarafından çiçekli bitkiler merak edilen konulardan biridir. Özellikle dünya üzerinde ve ülkemizde çiçeklerin olması sebebiyle herkesin merak ettiği konular arasındadır. Bu bakımdan çiçekli bitkiler nedir ve özellikleri nelerdir öğrenebilir ve bu bilgiye kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Çiçekli bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer? Çiçekli bitkilerin isimleri nelerdir detaylı olarak derledik.
#Çiçekli Bitkiler NedirTürkiye’ye ilk geldiğimde tattığım çok özel bir lezzet, beni bir ısırıkla İtalya’ya götürmeyi başarmıştı. İçliköfte, dışındaki çıtır hamur ve içindeki kıymalı harçla bana hemen “İşte arancino gibi bir tat” dedirtti ve her ısırıkta biraz daha yakınlaştık.
#ArancinaHer projesini hayranlıkla izlediğimiz; ‘Arabesk’, ‘Muhsin Bey’ ve ‘Eşkıya’ gibi onlarca işiyle hafızalarımıza kazınan usta oyuncu Uğur Yücel’le gösterime giren yeni filmi ‘Zoraki Misafir’ için buluştuk. Vertigoyla değişen hayatını, oyunculuğu ve ilişkileri konuştuk. Belki de ilk defa kendisi hakkında bu kadar açık ve cesurdu: “Mesleğimden uzak bir hayatım var. Sete gittiğimde, sahneye çıktığımda işimi yapar, sonra hayatıma dönerim. İş benim için zorunluluktur. İşimi yaparım ama haz duymam. Hayat öyle değil.”
#Uğur YücelDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#Hatayİngilizce dilinde 'Tatlı Fesleğen, Kırmızı Fesleğen' gibi isimlerle bilinen reyhan otu, kokusuyla diğer bitkilerden ayırt edilebiliyor. Kullanımı yaygın olan reyhan otunun, sağlık bakımından onlarca faydası bulunuyor. Reyhan otu nedir, nasıl kullanılmalı, ne işe yarar, faydaları nelerdir, neye yarar, zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Reyhan OtuNormalde ısırmayan karasinekler bazı günler bacaklarımızı sokar ya... İşte onlar aslında kara sinek değil. İstanbul bir süredir adeta sineklerin buluşma noktası oldu. Son dönemde 'baldırsokan sineği' ile bir kez daha gündeme gelen sinek problemini uzmanlarla enine boyuna konuştuk. Sayıları neden arttı? Sağlığımıza ne gibi zararları var? Önlem almak için neler yapılmalı? Hepsinin ve daha fazlasının cevabı haberimizde...
#Cilt SağlığıGelen son dakika haberine göre, Marmaris’teki yangın Hisarönü ve Orhaniye mahallesinde devam ederken, Muğla’da da 3 ayrı noktada söndürme çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki ormanlık alanda yükselen alevler kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Havadan ve karadan müdahaleyle gündüz saatlerinde kontrol altına alınan Güzelbağ'daki orman yangını akşam saatlerinde tekrar başladı. Öte yandan saat 18.00 sıralarında Menteşe ilçesinde de bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Yangına görevli ekipler ile birlikte gönüllüler de müdahalede bulunuyor.
#MuğlaSivrisinekler özellikle yaz aylarında büyük bir artış göstermektedir. Sivrisinekler bazı durumlarda alerjik reaksiyonlara sebep olabilmektedir. Yaz aylarında oldukça fazla bulunan sivrisineklerin ısırıkları sonucunda bazı alerji belirtileri oluşabilmektedir. Sivrisinek alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Sivrisinek ısırığı alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Sivrisinek alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Sivrisinek AlerjisiReyhan çiçeği nedir? Reyhan çiçeği nasıl ekilir? Reyhan çiçeği nasıl sulanır? Reyhan çiçeği nasıl çoğaltılır? Reyhan çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Reyhan çiçeği evde yetiştiriciliği yapılabilir mi? Reyhan çiçeğinin özellikleri nelerdir? Reyhan çiçeği adının anlamı nedir? Reyhan çiçeğinin Latincesi nedir? Reyhan çiçeğinin özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Reyhan ÇiçeğiFesleğen çiçeği, ballıbabagiller ailesinden olup bir diğer adı ise reyhandır. Çoğunlukla Akdeniz ülkelerinde yetişmesi söz konusu durumdaki bu bitki, yeşil yaprakları, güzel kokusu ve pembe güzel çiçekleriyle bilinmektedir. Sizin için fazlaca merak edilen Fesleğen çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Fesleğen çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detayları ile derledik.
#Fesleğen ÇiçeğiReyhan tohumu nasıl ekilir son günlerin merak konusu haline gelmiştir. Özellikle sağlığa faydalarının öğrenilmesiyle reyhana olan talep artmıştır. Yetiştiriciliğini yapmak isteyenler olduğu kadar kendisi için saksılarda reyhan yetiştirmek isteyenlerde artmaktadır. Reyhan tohumunun nasıl ekildiğini öğrenerek evinizde reyhan yetiştirebilirsiniz. Reyhan tohumu nasıl ve zaman ekilir? Reyhan tohumu nasıl olur ve nereden alınır hakkındaki tüm bilgileri derledik.
Fesleğen, Ballıbabagiller familyasına ait Ocimum cinsi tek yıllık bir bitkidir. Ilıman iklimde yaşamaya uygun olan fesleğen evlerde saksı içinde yetiştirilebilir. Peki, fesleğen tohumu nasıl ve zaman ekilir? Fesleğen tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte fesleğen tohumuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.
Biberiye, fesleğen, lavanta ve ada çayı ailesinin bir üyesi olup çoğunlukla Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki olma özelliği barındırmaktadır. Biberiye bitkisinden elde edilen biberiye yağı bu anlamda önemli bir doğal üründür. Sizin için biberiye yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Biberiye yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Biberiye YağıSon zamanlarda en çok aranan diyet listelerinin başında gelen alkali diyeti, zayıflamak için tercih edilen sağlıklı bir yöntem. 3 ya da 4 hafta süren alkali diyetinde amaç; bir yandan kilo kaybını sağlarken diğer yandan da vücutta sağlık açısından dengeyi sağlayabilmektir. Peki, alkali diyeti nedir? Alkali beklenme şekli nasıl uygulanır? İşte, alkali içeren besinlerin listesi.
#Alkali DiyetiBirçok farklı isimle anılan ve çok sevilen mantar çeşitleri içerisinde fesleğen mantarı gelir. Özellikle çörek mantarı, kuzu mantarı ya da ayı mantarı olarak da ifade ediliyor. Peki fesleğen mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Fesleğen mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri konusunda merak edilenler.
#Fesleğen Mantarı NedirBirçok yemek kitabında imzası olan, Kelebek yazarlarından Elvan Uysal Bottoni’nin yeni çalışması çıktı: ‘Emma Teyze’nin Kitabı-Yeni Başlayanlar İçin İtalyan Mutfağı’. Roma’da yaşayan yazarla İtalyan mutfağının özünü, bu mutfağın koronavirüsten nasıl etkilendiğini konuştuk.
#Gazetehaberleriİstanbul'un farklı bölgelerinde yaşayan vatandaşlarımız hem planlı elektrik kesintilerinin ne zaman düzeleceğini hem de yaşanan arızaların ardından elektriklerin ne zaman geleceğini merak ediyorlar. İstanbul'un tüm ilçelerinde yaşanan kesintilerin programları hem Avrupa Yakası'nda hem de Anadolu Yakası'nda açıklandı. Peki elektrikler ne zaman gelecek? İşte bölge bölge elektrik kesintilerinin listesi
#Elektrik KesintisiGrowponics Sera Teknolojileri Türkiye Genel Müdürü Harun Malkoçlar, ortağı ile birlikte İzmir Ovacık’a 1 milyon dolar yatırımla topraksız tarım yapıyor. 4 bin 500 metrekarelik kapalı alanda başlayan ve 3 aşamalı projede hedef bunu Türkiye’ye yaygınlaştırmak ve sebze ithalatının önüne geçmek. Malkoçlar, “Yaprağı yenilenebilir yeşilliklerin tümünü üretiyoruz” dedi.
#Harun Malkoçlar