ÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Kilosunu kontrol altında tutmak isteyen kişilerin ve zayıflamak isteyen kişilerin diyet yaptıklarını söylemek mümkündür. Yumurta ise diyet esnasında oldukça fazla tüketilmekte olan besinler arasında yer almaktadır. Omlet kilo aldırır mı? Yulaflı, kaşarlı, peynirli, patatesli, mantarlı ve sucuklu omlet yemek kilo yapar mı? Diyet sırasında omlet tüketmek kilo aldırır mı tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamBebeklerin beslenme şekline çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Özellikle besin değeri yüksek olan gıdalar tüketilir. 11 Aylık bebeğe verilecek gıdalar da doğru belirlenmelidir. 11 aylık bebeğe kahvaltı olarak ne verilir ve yedirilir? 11 aylık bebeğe kahvaltı yaptırılır mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#11 Aylık BebekYıllarca öğünlerin en sıkı yapılması gerekeni ve ‘baş tacı’ olan kahvaltı son dönemde en çok tartışılanı ve ‘acaba gereksiz mi’ diye sorgulananı oldu... Beslenme trendleri birkaç yılda bir değişir. Bir süredir aralıklı beslenme ve iki öğün yemek popüler. Varlığı ve gerekliliği hatta faydası bu akımlarla birlikte tartışılmaya başlayan kahvaltıyı uzmanlarına sorduk. Doktorlar, diyetisyenler, beslenme uzmanları ve şeflerin farklı görüşleri var. “Gece geç yersen sabah aç uyanırsın. Gece geç ve sabah uyanınca yeme” diyene mi, “Kalıcı kilo vermek isteyen sabah iyi bir kahvaltı etmeli” diyene mi kulak vermeli; okuyun, siz karar verin.
#GazetehaberleriKahvaltıların (ve diğer öğünlerin) vazgeçilmezi yumurtayı yapmak kolay gibi görünür ama aslında ustalık ister. Özellikle çırpılmış yumurtayı kurutmadan, yumuşak ama çiğ de kalmamış bir kıvamda pişirmek biraz zordur. Bunun için birçok farklı püf noktası bulunur. Hatta bu püf noktalarının bazıları birbiriyle çelişiyor bile olabilir. O kadar ki ünlü şefler bile bu konuda uzlaşabilmiş değiller. INSIDER, ABD’nin en ünlü şeflerine mükemmel bir çırpılmış yumurta için püf noktalarını sormuş. İşte cevapları…
#Çırpılmış Yumurta Nasıl YapılırParis aşkın, sanatın, tatlının ve daha birçok güzelliğin başkenti bunlardan biride kahvaltı… Türk kahvaltılarının yerini tutmasa da Paris’te güzel bir kahvaltıyla güne başlamak güzel olacaktır. Paris’te kahvaltı yapabileceğiniz mekânları sizler için sıraladık. İşte detaylar…
#ParisKız çocuğu doğduğu senenin bağbozumu sonunda üzüm suyu ağır ateşte geriye sadece yüzde 30’u kalana kadar kaynatılıyor. Kazanlarda açık havada kaynatılan şerbet, pekmez kıvamına gelince, büyükten küçüğe altı boy fıçıya tam doldurmadan konuluyor. Bu fıçıların her biri ayrı ağaçtan yapılmış; kestane, kiraz, meşe, dut, dişbudak ve ardıç... İşte sana doğan kız çocuğunun servet değerindeki çeyizi: Balzamik sirke.
#Balzamik SirkeBir restoran zinciriniz olduğunu düşünün. Oğlunuzun fikri ile işinizi büyütüp risk mi alırdınız yoksa kaliteyi korumak için mevcut halinizde kalmayı mı tercih ederdiniz? Gelin yorumlarınızı bizimle paylaşın Harvard Business Review Türkiye Haziran sayısında yerinizi alın!
#HBRHayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#ParisAile şirketi Doluca şaraplarının yönetim kurulu üyesi olan Sibel Kutman şarapla 6-7 yaşında tanışmış, 12-13 yaşında farkındalığa başlamış. Kutman şarapla arasındaki ilişkiyi şöyle anlatıyor: Şarap benim işim. İşyerlerinde içki içmek yasaktır ama bizim işyerinde akşama kadar şarap tadılır. Hemen hemen her gün şarap içiyorum. Günde iki kadeh de iki de şişe içtiğim oluyor
Bu gece, yılbaşı gecesi. İçkisi, eğlencesi bol bir akşam sizi bekliyor. Ama bunun bir de sabahı var. Ayıldıktan sonra, yıla güzel bir kahvaltıyla başlamaktan daha güzel ne olabilir? Onlarca çeşit peyniri, zeytini, şarküterisiyle Türkiye’nin dört bir yanından en meşhur kahvaltıcılar bu listede. Salaş çay bahçesinin menemeni de var, lüks otellerin brunch’ı da.
Türk mutfağının temel malzemelerinden biri peynir. Onlarca çeşit arasında, Kars gravyeri, Van otlu peyniri gibi üretildiği kentin adıyla anılanları da var. Dünyada binden fazla peynir çeşidi olduğu biliniyor. Buna karşılık Çin gibi, mutfak kültüründe peynirin yeri bulunmayan topluluklar da bulunuyor.
Kanuni Sultan Süleyman, kendi adına bir külliye yaptırmak istediğinde Mimar Sinan’a İstanbul’un en sevdiği tepesinin neresi olduğunu sormuş. Hassa mimarı da "Üçüncüsüdür. Ki bu tepe, hem şehrin tam orta yerindedir, hem de geniş bir tepsi gibidir. Bu tepe dik yamaçlardan aşağı doğru ansızın düşer. Toprağı, münbit vadiler gibi iyi huylu ve bereketlidir.