Çocuklarda mevsimsel bazı hastalıklar görülmektedir. Çeşitli nedenlere bağlı olarak çocuklarda farenjit görülebilir. Farenjit mevsimsel hastalıkların başında gelmektedir. Çocuklarda faranjit neden olur ve belirtileri nelerdir? Çocuklarda faranjit nasıl geçer, ne iyi gelir ve tedavi yöntemleri nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Farenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitAvrupa’da paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken uzmanlar şimdi de aynı mikrobun tetiklediği kızıl hastalığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki kızıl nasıl bulaşıyor? Hangi semptomlara neden oluyor? Tehlikeleri neler? Uzmanlarımızın da desteği ile 8 soruda mercek altına aldık.
#Sağlıkİnsanların birçoğunun başına en sık gelen durumlardan birisi hıçkırıktır. Hıçkırık tutan kişi bu durumdan kurtulmak için çözüm aramaya başlamaktadır. Bazen kendiliğinden geçen hıçkırık bazen ise uzun bir süre geçmeyebilir. Hıçkırık neden olur ve tutar? Bebeklerde ve yetişkinlerde hıçkırık neden oluşur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Salgın başladığından beri gitmeye çekindiğimiz yerlerin başında diş hekimleri geliyor. Oysa dişlerimizin bakımını ihmal etmemek genel sağlık durumumuz için çok önemli. Diş hekimi Eyüp Çelik “Çürüğe neden olan bakteriler kalp-damar, mide, karaciğer, böbrek gibi pek çok sistemik hastalığı da tetikler; nezleye, gribe zemin hazırlar ” diyor.
#GazetehaberleriBoğaz ağrısı, mevsim geçişlerinde pek çok kişinin ortak sorunu. Şiddetli boğaz ağrısının yanı sıra tahrişin neden olduğu yutkunmada zorluk ve yemek yeme güçlüğü de günlük yaşamda zorluklara neden olabiliyor. Bunun dışında dondurma yedikten sonra da boğazda ağrı meydana gelebiliyor. Boğaz ağrısına iyi gelen bazı içecekler ve çaylar sayesinde doğal ve bitkisel yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki, boğaz ağrısına ne iyi gelir? Boğaz ağrısı neden olur? Şiddetli ve kulağa vuran boğaz ağrısı nasıl geçer? Yutkunurken ve dondurma yedikten sonra oluşan boğaz ağrısını ne giderir? İşte boğaz ağrısının nedenleri ve boğaz ağrısına hemen iyi gelen evde bitkisel ve doğal öneriler...
#Boğaz AğrısıAda çayı, hemen hepimizin mutfağında olan, çayını demlediğimiz bir bitki. Genelde regl sancılarını azaltmak için kullanılan ada çayının etkileri sadece bununla sınırlı değil. Ada çayını hayatınıza dahil etmeniz için 10 harika nedeni aşağıya bırakıyoruz!
#Ada ÇayıKış aylarının gelmesi ve soğukların başlaması ile birlike yaşanan rahatsızlıkların başında soğuk algınlığı geliyor. Bu hastalığın en belirgin özelliği ise boğazların tahriş olması. Tabi ki boğaz sıkıntıları ile ilgili tek sorun sadece soğuk algınlığı ile ilgili değil. Peki Boğaz tahrişi nasıl geçer? Boğaz tahrişine ne iyi gelir
#Boğaz Tahrişine Ne İyi Gelir?Reflü, bazı dönemlerde çekilmez hale gelerek yemek tüketimi gibi hususlarda sıkıntı oluşturabilmektedir. Yemekten sonra hazımsızlık, midenin ağza gelmesi, hıçkırık ve ileri düzeyde istifra, reflü için sıkıntı oluşturabilmektedir. Peki, reflüye ne iyi gelir ve tedavisi nasıl gerçekleştirilir? İşte, reflü nasıl geçer sorusunun cevabı
#ReflüSıcak ve güneşli günler yavaş yavaş geride kalırken sonbaharın etkileri de kendini göstermeye başlıyor. Hem psikolojik hem de fizyolojik olarak etkilendiğimiz şu günlerde kuşkusuz başrolü hastalıklar alıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Vardar, sıklıkla karşılaştığımız sonbahar enfeksiyonlarını ve korunma yollarını sizler için anlattı.
#Sonbahar EnfeksiyonlarıBir gün bir şarkı söyledi ve hayatı değişti. Bununla da kalmadı, milyonlarca insanın da hayatına dokundu. İki yıl önce, bir ev konserleri etkinliği olan Sofar’da sahneye çıkan Kalben, geçen yıl kendi adını taşıyan bir albüm çıkardı. Bir yıldır her yerde onun şarkıları çalıyor. Jürimizin de ‘En İyi Albüm’ kategorisinde birinci seçtiği müzisyenle bir araya geldik.
#KalbenGAZİANTEP(İHA) - GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) TIP FAKÜLTESİ ENFEKSİYON HASTALIKLARI ANA BİLİM DALI BAŞKANI DOÇ. DR. İLKAY KARAOĞLAN, ÜLKEMİZDE YANLIŞ ANTİBİYOTİK KULLANIMININ YAYGIN OLDUĞUNU BELİRTEREK, “ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONLARI DEDİĞİMİZ VİRAL ENFEKSİYONLARDA, YUTKUNMA ZORLUKLARI GİBİ RAHATSIZLIKLARDA HEMEN ANTİBİYOTİK KULLANIMINA GİDİLMESİNİN SON DERECE ZARARLI OLDUĞUNU BELİRTTİ.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
KIŞ aylarında sık görülen hava kirliliği sonucu oluşan hastalıklara karşı bol bol mandalina, portakal gibi ‘C’ vitamini içeren meyvelerin tüketilmesi önerildi. KBB uzmanı Op. Dr. Kemal Tekden, üst solunum yollarındaki faranjite karşı “meyve yiyin” önerisinde bulundu.