Lahmacun tarifi, metotlarına ve yöresine göre değişkenlik gösterebiliyor. Özellikle güney kesimlerde, büyükşehirlerin aksine elle açılan hamur ile yapılan lahmacun, temelde kıyma, kıyılmış soğan, maydanoz ve baharat karışımından oluşuyor. Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Hatay çevresinde malzeme içeriği ve yoğunluğu ile farklılık gösteren lahmacun tarifleri, evde de kolayca uygulanabiliyor. Peki, evde lahmacun içi nasıl hazırlanır? İşte, lahmacun yapılışı hakkında önemli bilgiler
#Evde LahmacunMasterChef lahmacun tarifi ve malzeme listesi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İç harcı ve çıtır çıtır hamuru ile lahmacun pek çok kişinin favorisi. Yanında bol yeşillik ile de tadına doyum olmuyor. Bu nefis lezzeti hazırlamak biraz zahmetli olsa da lezzeti buna değer. Eğer denemek isterseniz, lahmacun tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef Lahmacun TarifiAnne köftesi, karnıyarık, kıymalı börek, kıymalı sebze yemekleri, dolma, lahmacun, burger gibi hem bizim mutfağımızın hem de dünyanın favorilerini bitki temelli bir harçla hazırlayabilirsiniz. Evde yapmaya veya dışarıdan söylemeye çok alıştığımız üç sevilen yemekle başlayalım…
#Ceyda ArtunYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapBu akşam kaptanlık oyunu için yarışmacılar MasterChef'te lahmacun yapımı için mücadele verecekler. İzleyenlerin merak ettikleri evde lahmacun yapımı için orjinal lahmacun tarifi derledik. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? İşte, tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Tavada LahmacunGelinim Mutfakta tavada lahmacun tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Kanal D'nin sevilen yarışma programı gelinim Mutfakta'da günün yemeği tavada lahmacun oldu. Evde pratik bir şekilde geleneksel lahmacun lezzetini sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, işte mutlaka denemeniz gereken kolay tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Tavada LahmacunDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HatayKoronavirüs pandemisinin başlangıcında 24 saat evde kaldığımız dönemlerde birçok kişi mutfakla tanıştı, hiç denemediği yemek tariflerini yapmaya başladı. Doğal olarak internet arama motorlarında yemek tarifi aramalarında da ani bir yükseliş oldu.
#ChurrosÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestYaşadığımız dönemi sıkılarak, oflayarak, saat sayarak geçirenler kadar kendisi ve çevresi için verimli hale getirenler de var. Kimi ekmek, lahmacun yapmayı öğrendi; kimi kendini bahçeye, toprağa verdi. Yoga öğrenmeye başlayan mı ararsınız, yeni bir dil ya da enstrüman mı... #EvdeKal günleri için ilham verebilecek fikirler derledik.
#GazetehaberleriZahter otunun kullanılması Fenikelilerden başlayan tarihsel bir sürece sahip… Bizans döneminde de kuvvet vermesi ve açık yaralardaki mikropları öldürme özelliği sayesinde sıklıkla kullanılmış. Osmanlı dönemindeyse tütsü görevinde kullanılan bu ot, kekiğin kardeşleri arasında yer alıyor. Zahter, insan eli değmeden dağlarda kendiliğinden yetişiyor ve küçük yapısına rağmen insan bedenine kocaman bir şifa kaynağı oluyor. Doğada kendiliğinden yetişen bir bitki olması da, şifa kaynağının topraktan geldiğini kanıtlıyor. Hoş bir kokuya sahip olan zahter, şifa kaynağı olmasıyla birlikte kahvaltılarda da bolca kullanılıyor.
#Yıldız Öz SamahaŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef TürkiyeLahmacun yediden yetmişe herkesin bayıldığı bir yemek. Üstelik diğer fast food’lara göre de çok daha ekonomik ve sağlıklı. Herkesin lahmacun zevki de farklı elbette; kimi çıtır seviyor, kimi daha yumuşak. Ancak malzemenin bol olması her şekilde şart. Peki lahmacunu evde yapıp, dilediğiniz gibi yiyemez misiniz? Tabii ki yiyebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan aşağıda yer alan püf noktalarımız ve tarifimiz. İşte nefis ev yapımı lahmacun tarifi…
#LahmacunLahmacun nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofrasına farklı tatlar katmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Güneydoğu yöresinin efsanevi lezzeti olan lahmacunun evde en kolay şekilde nasıl yapılacağı merak ediliyor. İşte, ev yapımı lahmacun tarifi.
#LahmacunTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte