Güncelleme Tarihi:
Canan Karatay daha önceden de yaptığı açıklamalarda kebap, lahmacun ve kuruyemişle de zayıflamanın mümkün olduğunun altını defalarca çizmişti. "Kebap, ekmeksiz yenilebilir. Lahmacun ise incedir ve mayasızdır, az miktar yemekte sakınca yok. Bana göre en sağlıklı yemektir. Eti protein; soğanı ve maydanozu, sebze yani vitamindir. Üstüne de limon sıkılır. Bir de yanında ayran vardır. Muhteşem bir besin kaynağıdır. Lavaş da, tava ekmeği de mayasızdır." açıklamaları ile ezberbozan Karatay'ın bu fotoğrafı hepimizde lahmacun yeme isteği uyandırmadı mı?
O zaman evde kolayca hazırlanabilecek bir lahmacun tarifi öğrenmeye ne dersiniz?
Malzemeler:
Harcı için
Hamurun hazırlanması
Hamur için un, su, tuz ve mayayı bir kapta karıştırın.
Hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.
Hamur haline gelince üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Harcın hazırlanması
Hamurun mayalanma işlemi sırasında domates ve soğanı ince ince doğrayın.
Maydanozla birlikte tüm harç malzemelerini karıştırın.
Lahmacun yapımı