Gelinim Mutfakta kaymaklı katmer tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Gaziantep'in sevilen tatlısı katmeri evde de yapabilirsiniz. Peki, evde kolay kaymaklı katmer nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, kaymaklı katmer tarifi ve yapımı...
#Kaymaklı KatmerKatmer, Gaziantep mutfağının meşhur tatlılarından biri. İncecik hamurun kaymak ve Antep buluştuğu bu nefis tatlı sıcak sıcak tüketiliyor. Tercihe göre dondurmayla da servis edilebilir. Siz de evinizde katmeri deneyerek çay saatlerinizde keyifle tüketebilirsiniz. Peki evde katmer nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte katmer tatlısı tarifi...
#Katmer Nasıl YapılırYaz boyu kısa-uzun tatiller, yakın-uzak seyahatler için her fırsatı değerlendireceğiz. Varılan yerden çok yolda olmayı sevenlerin vazgeçemediği yol üstü yemekçilerinin en güzellerinden bir öneri listesi hazırladık. ‘Denize’ giderken kullanılan yollara göre de bölümlere ayırdık. Okurken bile müdavimlerin ağzını sulandıran, bilmeyenleri yola çıkma hevesiyle dolduracak adresler arasında salaş etçiler de var, kahvaltıcılar da; alışveriş edilecek peynirciler de var, klasikleşmiş tostçular da...
#Ebru ErkeKahvaltılıklarımızın çeşitliliği milletçe günün ilk öğününe duyduğumuz büyük sevginin de bir yansıması. Bayram sabahı ailece bir araya geldiğimiz o güzel sofralara otururken hem yazarımız Sahrap Soysal’la geleneksel kahvaltıları hatırlayalım hem de Gastronometro şeflerinin masamızı renklendirecek tariflerine bakalım...
#PeynirBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıArtık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatRessam Pınar Tınç, pandemi sürecinde herkesin evde olduğu dönemde ürettiği yeni eserlerini “Home Coming- Yuvaya Dönüş” sergisiyle gün yüzüne çıkartıyor. Sergisi, 14 Ocak - 14 Şubat tarihleri arasında Arnavutköy Art Gallery Istanbul’da sanatseverlerle buluşacak. Öncesinde Pınar Tınç ile bir araya geldik “yuvaya dönmenin” nasıl bir şey olduğunu konuştuk
#BozcaadaDoğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriYılbaşı yaklaşıyor, yeni yılı evinde karşılayacak birçok kişi dostlarıyla oturacağı sofraları süsleyecek menüler için şimdiden hazırlık yapıyor. Yılbaşı için birçok kişinin tercihi elbette hindi. Ancak hindiyi evde pişirmenin zahmetiyle uğraşmak istemeyenler hazır pişmiş hindi satan adreslere yöneliyor. Peki yılbaşı hindisi nereden alınabilir? Sizin için işinin ehli adreslerden birkaçını derledik...
#YılbaşıMutfağıyla bir dünya markası olan Gaziantep’in yemekleri arasında da bir rekabet başladı. Lahmacun veya simit kebabı, beyran ya da nohut dürüm, yuvarlama mı yoksa alaca çorba mı daha lezzetlidir diye uzayıp giden bu rekabet listesine şimdi de katmer ile küşleme eklendi.
#Sahrap Soysal'Türkiye'de mutfağı en iyi olan şehir deyince aklınıza neresi gelir?' diye bir soru sorulsa sanırım bir çok kişi Gaziantep cevabını verir. Öyle bir şehir ki, Gaziantep'in tarihi güzellikleri, müzelerinin önüne geçmiş yemekleri... Katmerden yuvalamaya, kebaptan baklavasına bir çok detay var. Gaziantep'i hâlâ görmediyseniz, yemeklerini tatmadıysanız hayatınızda büyük bir eksik var demektir. Gaziantep, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren Türkiye’deki iki şehirden biridir.
#GaziantepYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiYıllardır en büyük sıkıntım yediğim yemeklere lezzet avcılarının kolay kolay ulaşamamasıydı. Artık derin bir nefes alabilirim. Evlerde yapılan, ya da bana özel hazırlanan yemekler şimdi Anadolu kentlerinde birer birer halka iniyor. Bartın bunu yapmıştı. Şimdi gastronomi şehri Antep yaptı. ‘Mutfak Sanatları Merkezi’ lezzet dolu bu kentin evlerde gizli saklı kalmış lezzetlerini ülkemizin diğer kentlerine örnek olacak şekilde halkla buluşturuyor.
#YEMEKBugünkü köşem anneme ve gezmeyi seven tüm anneler ile çocuklarına özel olsun. Annemle son yıllarda yaptığımız en keyifli seyahatleri ve bizzat yaşayarak edindiğim ‘Anneyle seyahatin altın kurallarını’ paylaşmak istedim sizlerle… Tüm annelerin tarifsiz sevgisine ve emeğine teşekkürle günleri kutlu olsun!
#Seyahatİzmir'de anne ile kızının azmi genç girişimcilere umut oldu. Birgül Acar ve kızı Nilgün Toktaş, bugüne kadar komşularına ikram olarak yaptıkları ev böreği, mantı, katmer, erişte, köy yufkası, sütlü ekmek, turşu, sarma ve reçel tatlarıyla bankadan kredi çekerek dükkan açtı. ’Analı kızlı’ adlı dükkan yedi ayda AVM’lerden, 5 yıldızı otellerden, okul kantinlerinden bile sipariş alır oldu. Mahalledeki çalışmayan kadınlara istihdam sağlandı.
#Anne Kız