KATMER TATLISI TARİFİ: Evde katmer nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Katmer, Gaziantep mutfağının meşhur tatlılarından biri. İncecik hamurun kaymak ve Antep buluştuğu bu nefis tatlı sıcak sıcak tüketiliyor. Tercihe göre dondurmayla da servis edilebilir. Siz de evinizde katmeri deneyerek çay saatlerinizde keyifle tüketebilirsiniz. Peki evde katmer nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte katmer tatlısı tarifi...
Katmer, biraz yağlı bir tatlı olduğu için ölçülü tüketilmesi önerilir. Antep'in meşhur tatlısı farklı yörelerde değişik şekillerde de yapılmaktadır. Örneğin; Ege'de de tahin ve haşhaş ile servis ediliyor.
MALZEMELER:
12 baklava yufkası
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
60 gram tereyağı
3 yemek kaşığı kaymak
Üzeri için:
Kaymak
Toz Antep fıstığı
İlk olarak 3 adet yufkayı üst üste koyun.
Eritilmiş tereyağını yufkaya sürün.
Pudra şekeri ve fıstığını bir kasede karıştırıp yufkanın üzerine serpin.
Kaymaktan parçalar ekleyip kenarlarını içine katlayarak katmer şekli verin.
Genişçe bir tavada önlü arkalı pişirin.
Üzerine Antep fıstığı gezdirin ve kaymak eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun...